Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 125 - Ν. 4495/17] Μεταφορά δηλώσεων υπαγωγής από παλαιότερους νόμους αυθαιρέτων


Recommended Posts

Παρακαλώ ενημερωθείτε γενικότερα από τους Κανόνες Συμμετοχής.

"3. Πριν ανοίξουμε καινούργιο θέμα χρησιμοποιούμε την αναζήτηση.

  • Έτσι αποφεύγουμε να ανοίγουμε θέματα που υπάρχουν ήδη και συμβάλουμε στην μείωση της όχλησης του περιεχομένου του forum. Επιπλέον είναι πάρα πολύ πιθανό να βρούμε την απάντηση που ψάχνουμε στις ήδη υπάρχουσες συζητήσεις."

Το μήνυμά μεταφέρθηκε 
Ευχαριστώ, για τη συνδρομή, danaikaterina

Edited by danaikaterina
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ο 4014 δεν είναι πλέον σε ισχύ. Ο 4178 επίσης δεν είναι σε ισχύ για την υποβολή νέων δηλώσεων (ακόμη και αν αυτές προέρχονται από μετάφορα από 4014) παρα μόνο μπορείς να ανεβάσεις αρχεία σε υπάρχουσες δηλώσεις. Επομένως μονόδρομος είναι η μεταφορά από 4014 μέσω 4178 στον 4495 που είναι σήμερα σε ισχύ και η ολοκλήρωση της διαδικασίας σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθεια σας σχετικά με μια μεταφορά:

Έχω μία υποβολή στον Ν 4178, σε κατάσταση υπάγωγής, με πληρωμένο μόνο το τέλος υπαγωγής και το ποσοστό ανταπόδοσης από τον 2/2015 (και καμία πληρωμένη δόση). Επίσης έχω και φύλλο καταγραφής προς έκδοση οικοδομικής αδείας.

1) Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται να γίνει μεταφορά του έργου στον Ν 4495 εώς και τις 6 Νοεμβρίου, 12 μήνες μετά, σωστα?

2) Είναι καλύτερο να ανεβάσω τα αρχεία (σχέδια κλπ.) στον Ν4178 (στην υπάρχουσα υπαγωγη) και να κάνω μετα την μεταφορά ή δεν έχει σημασια? ότι ανεβάσω θα μεταφερθεί και αυτό, σωστά?

3) Το φύλλο καταγραφής προς έκδοση οικοδομικής αδείας θα μεταφερθεί και αυτό όπως είναι? Και με τους χρόνους ολοκλήρωσης τι θα ισχύει, θα μετράει ξανά από την ημερομηνία που μεταφέρθηκε στον νέο νόμο?

4) Τέλος, έχω μπερδευτεί τι θα ισχύσει με το πρόστιμο. Θα γίνει στον νέο νόμο νέος υπολογισμός και θα βγει νέο δοσολόγειο με νέες ημερομηνίες πληρωμης? Μόνο όπως σας είπα το παραβολο και το ποοστό ανταπόδοσης έχει πληρωθεί από τον πελάτη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια γιατί έχω διαβάσει διάφορα και έχω μπερδευτεί. 

Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, architect83 said:

1) Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται να γίνει μεταφορά του έργου στον Ν 4495 εώς και τις 6 Νοεμβρίου, 12 μήνες μετά, σωστα? Η μεταφορά μπορεί να γίνει όποτε θέλεις. Απλά μετά τις 3 Νοεμβρίου είναι υποχρεωτική για τις δηλώσεις του 4178 που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί.

2) Είναι καλύτερο να ανεβάσω τα αρχεία (σχέδια κλπ.) στον Ν4178 (στην υπάρχουσα υπαγωγη) και να κάνω μετα την μεταφορά (γιατί να το κάνεις αυτό??) ή δεν έχει σημασια? ότι ανεβάσω θα μεταφερθεί και αυτό, σωστά? σωστά

3) Το φύλλο καταγραφής προς έκδοση οικοδομικής αδείας θα μεταφερθεί και αυτό όπως είναι? ναι Και με τους χρόνους ολοκλήρωσης τι θα ισχύει, θα μετράει ξανά από την ημερομηνία που μεταφέρθηκε στον νέο νόμο? θα ισχύσουν οι προθεσμίες του νέου νόμου. Ημερομηνία υπαγωγής θεωρείται η ημερομηνία μεταφοράς

4) Τέλος, έχω μπερδευτεί τι θα ισχύσει με το πρόστιμο. Θα γίνει στον νέο νόμο νέος υπολογισμός και θα βγει νέο δοσολόγειο με νέες ημερομηνίες πληρωμης? ναι Μόνο όπως σας είπα το παραβολο και το ποοστό ανταπόδοσης έχει πληρωθεί από τον πελάτη. το παράβολο που έχει πληρωθεί θα αφαιρεθεί από το πρόστιμο που θα υπολογιστεί

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια γιατί έχω διαβάσει διάφορα και έχω μπερδευτεί. 

 

Link to comment
Share on other sites

35 λεπτά πριν, danaikaterina said:

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Όσον αφορά το ερώτημα 3, θεωρείτε πως είναι προτιμότερο να κανω την μεταφορά χωρίς να ανεβάσω τα σχέδια και αυτό να το κάνω πια στον νέο νόμο? Έλεγα μήπως υπήρχε κάτι πιο ευνοικό στον 3178 που ίσως να μου διαφέυγει και να είναι προτιμότερο να μεταφρθεί πιο ολοκληρωμένο το εργο ή δεν παιζει σημασια αυτό.

 

Τέλος, για τον υπολογισμό του προστίμου, ισχύουν και εδώ οι 60 δοσεις? Μπορεί το νέο πρόστιμο να υπολογιστεί περισσότερο από το υπάρχον στον 4178, μπορώ να το δω κάπως αυτό πριν κανω την μεταφορα? (που όπως και να έχει είναι υποχρεωτική οπότε δεν είναι και πολλά που μπορώ να κάνω, απλά αν γίνεται να έχω μια εικόνα από πριν).

Πιστεύετε πως είναι κατι εμφανές που δεν λαμβάνω υπόψιν (επειδή δεν έχω εμπειρία σε αυθαίρετα) και αφορά την διαδικασία μεταφοράς? 

 

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!!

Edited by architect83
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω μια δήλωση 4014 και πρέπει να τη μεταφέρω στον 4495. 

Έκανα το αίτημα για μεταφορά στον 4178 αλλά στα αιτήματα δεν μου βγάζει αίτημα για μεταφορά στον 4495 

μήπως επειδή δεν έχω πληρώσει το ανταποδοτικό ΄τελος ΤΕΕ ? Αφού πληρωθεί πρέπει να το πάω σε κατάσταση ΥΠΑΓΩΓΗ για να μου ξεκλειδώσει την επιλογή για μεταφορά στον 4495 ?

Link to comment
Share on other sites

Λίγο τελευταία στιγμή βέβαια αλλά μία απορία, αν κάνουμε μεταφορά δήλωσης στον 4495 τι γίνεται με την έκπτωση; Πρέπει να πάμε σε υπαγωγή ή και αρχική υποβολή αν είναι είναι οκ;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ΤΕΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/10/2018

Κατόπιν σχετικών ανακοινώσεων από το ΥΠΕΝ παρατάθηκε η καταληκτική
ημερομηνία υπαγωγής για τη λήψη μείωσης 20% στο ύψος του ενιαίου ειδικού
προστίμου σε δηλώσεις του ν. 4495/2017 μέχρι 31/10/2018.
Ως ημερομηνία υπαγωγής λογίζεται για τις νέες δηλώσεις η ημερομηνία
εξόφλησης του παραβόλου, ενώ, για δηλώσεις που μεταφέρονται από τον ν.
4178/13, η ημερομηνία μεταφοράς στον ν. 4495/17.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

danaikaterina λιγο με ανησύχησες με το ότι οι δηλώσεις του Ν.4178 ΠΟΥ δεν θα έχουν "ολοκληρωθεί" ως τις 3 του Νοέμβρη, θα πηγαίνουν στον Νέο Νόμο.

Ολοκλήρωση τι ενοεί και το ανέβασμα των δικαιολογητικών?

Και ακόμα νομίζω ότι πλέον ισχύει μια παράταση η οποία λέει ότι "τα δικαιολογητικα των δηλωσεων του Ν.4178 ΘΑ πρεπει να εχουν ανεβει στο συστημα ..." ως? Θυμασαι?

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.