Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε εξ' αδιαιρέτου ακίνητα


Recommended Posts

Θα επαναφέρω κάτι που έχει συζητηθεί. Σε περίπτωση όπου έχουμε μια ιδιοκτησία και 2 συνιδιοκτήτες με 50,00 % ο καθένας εξ'αδιαιρέτου όπου έχουνε τοποθετήσει φράχτη εντός της ιδιοκτησίας τους γίνεται να δηλώσει ο ένας τα δικά του σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 4. Ο προβληματισμός αφορά την αναφορά για ''συγκύριους σε οριζόντια ή κάθετη''. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 943
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όχι. Έχει αναφερθεί πολλές φορές, το 98.4 λέει ότι μπορεί ένας συγκύριος να αναλάβει μόνος του την τακτοποίηση ολόκληρου του ακινήτου. Όχι μόνο αυτά που θεωρεί δικά του

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 12/4/2019 at 12:32 ΜΜ, vagzaf said:

Θα επαναφέρω κάτι που έχει συζητηθεί. Σε περίπτωση όπου έχουμε μια ιδιοκτησία

και 2 συνιδιοκτήτες με 50,00 % ο καθένας εξ'αδιαιρέτου όπου έχουνε τοποθετήσει φράχτη εντός της ιδιοκτησίας τους γίνεται να δηλώσει ο ένας τα δικά του σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 4. Ο προβληματισμός αφορά την αναφορά για ''συγκύριους σε οριζόντια ή κάθετη''. 

 

 

κατ' αρχας, δεν διαφωνω με την απαντηση της Δαναης, [+1]

αλλά, πεστε ρε παιδια δυο λογια  παραπανω...να καταλαβαινουμε

Πώς μπορει να ειναι "μια" ιδιοκτησια  με φραχτες , τι χωριζουν οι φραχτες,   βρισκεται σε γηπεδο/οικοπεδο...

εχει χτισθει  "το εξης κτισμα-κτισματα",  το εχουν απο αγορα? απο κληρονομια? εγινε αποδοχή? πότε κτισθηκε? πότε εγινε συσταση ΟΙ???

αυτα

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

    Αναφέρω περισσότερα δεδομένα. Πρόκειται για οικόπεδο εντός σχεδίου. Δεν έχει γίνει ποτέ σύσταση καμιάς ιδιοκτησίας και οι ιδιοκτήτες σήμερα τα κατέχουν με αποδοχή κληρονομιάς. Στην αποδοχή κληρονομιάς ο καθένας κατέχει ποσοστό 50,00 % επι του συνολικού ακινήτου. Το συνολικό οικόπεδο, στην πράξη, έχει χωριστεί στα 2 με την κατασκευή κτιστού φράχτη με τσιμεντόλιθους, οριοθετήσανε δηλαδή επι του κοινού οικοπέδου τα ποσοστά τους. Όσον αφορά τις άδειες που έχουν εκδοθεί, έχουμε 2 παλιές του ενός ιδιοκτήτη (1985) οι οποίες εκδόθηκαν στο σύνολο του οικοπέδου και αφορούσαν κατοικία και αποθήκη, και ακόμη μια πιο πρόσφατη (2005) του δεύτερου συνιδιοκτήτη. Η μια απο τις 2 του 1985 (η πρώτη) έχει εκδοθεί στο μισό οικόπεδο (:confused:) ενώ οι υπόλοιπες σε ολόκληρο. Κλήθηκα απο τον 1 συνιδιοκτήτη για έλεγχο και τακτοποίηση αυθαιρέτων και βρέθηκα μπροστά στην κατάσταση που περιγράφω. Κάθε γνώμη δεκτή!

    

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια κακώς εκδόθηκε στο μισό. Σήμερα το ακίνητο είναι ενιαίο. Θα πρέπει να γίνει μία δήλωση υπαγωγής για όλα και μετά ας κάνουν και μια ωραία σύσταση να τα ξεμπερδέψουν

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

δυο ζευγάρια έχουν εξ αδιαιρέτου ένα οικόπεδο, 25% ο καθένας, με αυθαίρετες κατοικίες (στο συμβόλαιο κάθε ζευγάρι παίρνει το τμήμα του) . Το ένα ζευγάρι έχει ήδη τακτοποιήσει σε άλλο μηχανικό τα δικά του και τώρα θέλω να τακτοποιήσω για το 2ο ζευγάρι. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω? Να δω καταρχήν τι έχει τακτοποιηθεί και αν έιναι όλα οκ τακτοποιώ τα υπόλοιπα ζητώντας απλώς τη  συναίνεση ? Στα ποσοστά βάζω και τους 4 ιδιοκτήτες?

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να βεβαιωθείς απολύτως αν υφίσταται στο οικόπεδο κάθετη ιδιοκτησία..... Μετά όλα τα υπόλοιπα....

 

Link to comment
Share on other sites

Kι εσύ θεωρείς ότι, ορθώς έπραξε ο "άλλος" μηχανικός και ρύθμισε π.χ. το δυτικό τμήμα και τώρα εσύ θα πας να ρυθμίσεις, ορθώς με τη σειρά σου, το ανατολικό τμήμα κι όλα καλά, όλα ανθηρά;;;;

Σε συμβουλεύω να ψάξεις λίγο περισσότερο το "ιδιοκτησιακό" πριν κάνεις το οτιδήποτε.... Μπορεί να μπορείς να πράξεις όπως λες, μπορεί όμως και όχι....

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.