Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε εξ' αδιαιρέτου ακίνητα


Recommended Posts

έδειχνε και τις υπόλοιπες κατασκευές-κτίρια στο οικόπεδο...οι άδεις είχαν διαφορετικό όνομα , αναλόγως ποιος ήθελε να κτίσει..πως μπορεί να γίνει διαχωρισμός των κτιρίων? με κάποια δικαστική απόφαση , με συμβόλαιο σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας (αποδοχή κληρονομιάς , γονική παροχή κ.α ) ?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 943
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 καλα,

αν δεν υπηρχε συσταση καθετης,  η  πολεοδομια τι ειδους ελεγχο τιτλων και δικαιωματος εκανε???

Μηπως με καποιο "χαρτι" περι αποκλειστικης χρησης???

Τεσπα,

αν δεν εχουν συσταση καθετων τοτε ειναι ολοι εξ αδιαιρετου...

μιλας με τον συμβ/φο

καλα ξεμπερδεματα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς δε βρήκα τίποτα...οι περισσότερες άδειες έχουν εκδοθεί από το 1967 έως το 1980..η τελευταία το 2002 (νομιμοποίηση ) δε ξέρω , αν τη δεκαετία του 1970 ήταν υποχρεωτικός ο τίτλος...

 

Edited by gountas
Link to comment
Share on other sites

Το καλό είναι ότι καταρχάς δείχνονταν όλα τα κτίσματα, Ήταν αρκετά σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις να δείχνει ο καθένας αυτά που θεωρούσε δικά του. Προφανώς εφόσον ήταν και είναι εξ' αδιαιρέτου έπρεπε να συμφωνούν όλοι για την έκδοση άδειας. Μπορεί η άδεια να εκδιδόταν στο όνομα του ενός αλλά θα έπρεπε να υπάρχει μέσα στο φάκελο συναίνεση των υπολοίπων.

Σήμερα αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι ρύθμιση όλων των αυθαιρέτων κατασκευών του ακινήτου και μετά σύσταση

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για το διάλογο...ελπίζω να βγει μια εγκύκλιος ή ένας νόμος σύντομα  που να ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό με πιο απλούς τρόπους για τις διαδικασίες του Ν.4495 ...αλλιώς αρκετοί ιδιοκτήτες θα είναι όμηροι ...

 

Edited by gountas
Link to comment
Share on other sites

για τακτοποίηση της διαφορετικής χωροθέτησης θέσεων στάθμευσης του άρθρου 100 ποιός μπαίνει στους ιδιοκτήτες?

Όλοι όσοι κατέχουν θέση και άρα υπευθ. δηλώσεις απο όλους κλπ ή μπορεί μόνο αυτός που ενδιαφέρεται να πουλήσει και θα πληρώσει το πρόστιμο?

Link to comment
Share on other sites

On 12/7/2018 at 3:04 ΜΜ, gountas said:

Καλησπέρα . Σε οικόπεδο εντός οικισμού που το έχουν εξ αδιαίρετου 3  συν ιδιοκτήτες , ο καθένας έχτισε με ΟΑ από ένα κτίριο με χρήση κατοικία . Ο ένας θέλει να τακτοποιήσει το κτίριο . Μπορεί ? και αν ναι πρέπει να δηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές και στα άλλα κτίρια?

 

μου έτυχε ίδια περίπτωση, με 3 αδερφούς, χωριστες Ο.Α ο καθένας , περίφραξη του χώρου που θεωρεί δικό του έκαστος και φυσικά είναι και στα μαχαίρια. Οι 2 εκ των τριών έχουν αυθαιρεσίες. Ο ένας (πελάτης μου) θέλει να ρυθμίσει τις δικές του. Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ρύθμιση των δικών του χωρίς οριστική υπαγωγή, να εξοφλήσει το πρόστιμό του όλο και να μην εκδοθεί (προφανώς) βεβαίωση? (πρόσβαση  στα τμήματα των υπολοίπων προφανώς δεν μου επιτρέπεται)

Edited by SUBARAKIS
Link to comment
Share on other sites

δξ πώς  εχτισαν με ξεχωριστες αδειες,

αλλά,  αφού δεν εκαναν συσταση "καθετων", ολα τα κτισματα ανηκουν σε ολους εξ αδιαιρετου.

ή τα βρισκουν μεταξυ τους ή δεν μπορεις να κανεις τπτ..

 

Κι αφού "ακονιζονται" μαχαιρια...εσυ στεκεσαι  μακρυα..

πολυ μακρυά...

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω οικοδομή με άδεια δύο ορόφων με υπόγειο που στην πράξη το υπόγειο έγινε κατοικία και προστέθηκε και σοφίτα. Στο κτίσμα δεν έχουν οριστεί οριζόντιες και έτσι παραμένουν δύο συνιδιοκτήτες 50% εξαδιαιρετου. Ο ένας ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται για τακτοποίηση ο άλλος όχι ( για οικονομικούς λόγους) . Εφόσον δεν υπάρχει σύσταση, η μια δήλωση στο σύνολο του κτίσματος είναι μονόδρομος λογικά και θα έχει αποτέλεσμα ένα συνολικό πρόστιμο.

Με μπερδεύει μόνο η διατύπωση του Α98. 4 :

"Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους."

Έχω καταλάβει κάτι λάθος ή το μόνο που εννοεί είναι ότι ο ένας θα πληρώσει μόνο το δικό του τίμημα και η δήλωση θα μείνει ξεκρεμαστη χωρίς αποπληρωμή του συνόλου;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δηλωνει ο ενας με την παρ. 4

πληρωνει ο ιδιος ολα

και "αναγωγικα" στρεφεται  με αγωγη κατα του άλλου συγκυριου απαιτωντας το μερίδιό του

Προφανως, σε οποιαδηποτε φαση- μετέπειτα-  ο  "αρνουμενος",  μπορει να ζητησει να μεταφερθουν σε αυτον οι δικες του υποχρεωσεις που τον βαραινουν.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.