Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε οριζόντιες ιδιοκτησίες


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε κτίριο με Ο.Ι. ιδίου ιδιοκτήτη, οι λοιπές παραβάσεις ομαδοποιούνται για όλες τις Ο.Ι. ή

ανά Ο.Ι. δηλώνεις τις λοιπές παραβάσεις που αφορούν αποκλειστικά αυτή;

Π.χ. διάνοιξη νέων κουφωμάτων σε 3 διαφορετικές Ο.Ι. πάνε 1 λοιπή παράβαση ή 3 ; 

 

Link to comment
Share on other sites

Σε κτιριο οριζοντιων ιδιοκτησιων στις οποιες οι δυο ιδιοκτητες εχουν το 50% ο καθενας σκεπτομαι  να κανω μια δηλωση για ολα .Να κανω για καθε οριζοντια ενα φυλλο καταγραφης με ΥΔ συμφωνα με τα ποσοστα της καθε οριζοντιου ?Εχω και παραβασεις κατ.3 οπως και λοιπες παραβασεις σε ολες ,να βαλω μια κατ.3 και μια λοιπη παραβαση για ολες τις οριζοντιες? γνωμες?

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη δική μου άποψη από τη στιγμή που επιλέγεις να κάνεις μία δήλωση για όλο το κτίριο θα ελέγξεις με τα συνολικά επιτρεπόμενα και με ενιαίο ποσοστό υπέρβασης δόμησης. Ο συντελεστής υπέρβασης δόμησης πρέπει να είναι ενιαίος σε μία υπαγωγή. Στην περίπτωση αυτή, λοιπές παραβάσεις και κατηγορία 3 είναι κοινές. 

Από εκεί και πέρα, πιο ορθός τρόπος αντιμετώπισης (όχι απαραίτητα ο πιο σωστός όμως) είναι 2 ξεχωριστές δηλώσεις + 1 για τα κοινόχρηστα.

edit

Τώρα το -1 χωρίς σχετική αιτιολόγηση και χωρίς απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δε το κατάλαβα αλλά οκ. 

Edited by Tekton85
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μια ερώτηση και από μένα. 

 Σε τριώροφο κτίριο με 6 ιδιοκτήτες στο σύνολο, θέλω στο Α όροφο να κάνω ρύθμιση στα διαμερίσματα α1-α2 όπου και έχουμε από ένα διαφορετικό ιδιοκτήτη.  Σύμφωνα με το άρθρο 99 μπορώ να κάνω μια αίτηση υπαγωγής για της 2 Ο.Ι. Τα ποσοστά όμως στους ιδιοκτήτες πως τα βάζω  Επί του οικοπέδου; Δεν πρέπει να έχω σύνολο 100%

Ευχαριστώ :)

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

θα  κανεις απο μια ρυθμιση σε καθε εναν, ξεχωριστά...

και, καθε ενας, ειναι κατα  100% στα-έστω-12εκ. που εχει το διαμερισμα του.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, Tekton85 said:

Κατά τη δική μου άποψη από τη στιγμή που επιλέγεις να κάνεις μία δήλωση για όλο το κτίριο θα ελέγξεις με τα συνολικά επιτρεπόμενα και με ενιαίο ποσοστό υπέρβασης δόμησης. Ο συντελεστής υπέρβασης δόμησης πρέπει να είναι ενιαίος σε μία υπαγωγή. Στην περίπτωση αυτή, λοιπές παραβάσεις και κατηγορία 3 είναι κοινές. Από εκεί και πέρα, πιο ορθός τρόπος αντιμετώπισης (όχι απαραίτητα ο πιο σωστός όμως) είναι 2 ξεχωριστές δηλώσεις + 1 για τα κοινόχρηστα.

edit: Τώρα το -1 χωρίς σχετική αιτιολόγηση και χωρίς απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δε το κατάλαβα αλλά οκ.  

Πραγματικά το -1 δεν το καταλαβαίνω και εγώ...

Στο κάτω-κάτω ο Tekton85

έδωσε και τις δύο επιλογές και μάλιστα σαν ορθότερη την δεύτερη.

3 ώρες πριν, GALLOS said:

Καλησπέρα, μια ερώτηση και από μένα. Σε τριώροφο κτίριο με 6 ιδιοκτήτες στο σύνολο, θέλω στο Α όροφο να κάνω ρύθμιση στα διαμερίσματα α1-α2 όπου και έχουμε από ένα διαφορετικό ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με το άρθρο 99 μπορώ να κάνω μια αίτηση υπαγωγής για της 2 Ο.Ι., τα ποσοστά όμως στους ιδιοκτήτες πως τα βάζω  Επίι του οικοπέδου; Δεν πρέπει να έχω σύνολο 100%;

  Μπορεί να γίνει και μία δήλωση από όλους τους ιδιοκτήτες των ΟΙ του κτηρίου , αλλωστε ξεκάθαρα αναφέρεται και στον νόμο.

Στην περίπτωσή σου όμως ,η μία δήλωση μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει και από άποψη παρουσιάσης-κατανόησης και ενδεχομένως στους ιδιοκτήτες των ΟΙ.

Το σωστό στην περίπτωσή σου είναι οι δύο δηλώσεις.

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε πολυόροφη πολυκατοικία με Ο.Α. προ του 75' με σύσταση Ο.Ι. έχει κατασκευαστεί αυθαίρετο υπόγειο με Ο.Ι. (θέσεις στάθμευσης) και κοινόχρηστους χώρους. Ιδιοκτήτης 3 θέσεων στάθμευσης (εκ των οποίων 2 έχουν μετατραπεί σε αποθήκη προ του 75') θέλει να μεταβιβάσει αυτές τις Ο.Ι. του.

Πως γίνεται η δήλωση;;; Με συναίνεση τουλάχιστον 51% τακτοποίηση ολόκληρου του υπογείου; Η΄ μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει μόνος του τη δήλωση και να τακτοποιήσει την "αποθήκη" και τη θέση στάθμευσης του από στιγμή που υπάρχει σύσταση - άρα έχουν "συναινέσει" όλοι οι συνιδιοκτήτες ότι υπάρχει υπόγειο (στο οποίο τους αναλογεί και μέρος των κοινοχρήστων..) και θέσεις στάθμευσης.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.