Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόκτητο ή κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

Ουσιαστικά το κτηριο που μιλάω δεν υπάρχει στα χαρτιά..στα χαρτιά είναι ακάλυπτος.... "Ψευδή" άδεια τι εννοείς;

Απλά αναφερω ότι στην άδεια του σπιτιού φαινόταν ότι για την κατασκευή του σπιτιού έπρεπε.να γίνει κ γκρέμισμα αυτού.ρου χώρου μιας.και αυτός ο χώρος θα ήταν ο ακάλυπτος..(μπορώ να κάνω ένα σχεδιάγραμμα πως είναι το οικόπεδο τώρα αν βοηθάει)

Το κυριο σπίτι έχει όλα τα νομιμα έγραφα άδειες κτλπ....

Παλιά δεν υπήρχε θέμα συνιδιοκτήτη ας το πουμε γτ το είχαν οι γονείς και το έγραψαν από 1 όροφο σε κάθε παιδι...και με τα χρόνια έμεινε σε εμένα ο χώρος αυτός..(τυπικά) αλλά θέλω να δω μηπως μπορώ να κάνω κατι για.να.μην έχω διαφωνίες.μετα

(Η πιλοτη χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ δεξιά αριστερά ένα εγώ ένα ο συγγενης απλά εγώ καταλαμβάνω και το μέρος του ακάλυπτου με το κτίσμα)

Υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάποια τακτοποίηση και συμφωνία μεταξύ των 2μας? Δεν ξέρω πως πάνε αυτα

Δεν έχω την άδεια κάπου πρόχειρα τώρα αλλά σίγουρα.μπορω να το δω

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

αυτο λεμε

στα χαρτια υπαρχει η αδεια και το νεο κτισμα

Η  αδεια ανοικοδομησης ελεγε οτι το παληο "επρεπε"να κατεδαφισθει. Αρα εχετε παραβιαση της αδειας.

Και προφανως στη θεση του παληου επρεπε να ειναι ο ακαλυπτος...[εκτος και εάν περιστραφηκε/μετατοπισθηκε η οικοδομη

για να χωρεσει και αυτη και το παληο κτισμα].

Δεν καταλαβα τι  εχουν τα "παιδια" και τι εχεις εσυ και με ποια συμβολαια, εκτος εαν εννοεις οτι εισαι ενα απο τα παιδια...

Τεσπα, 

βλεπεις με μηχανικο ολα τα χαρτια που εχεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Ας το θέσω αλλιώς(ελπίζω να μην σε ζαλίζω). Η πυλωτή και.ο ακάλυπτος είναι κοινόχρηστος. Εγώ έχτισα τον ακάλυπτο. Αν μου ανήκει το 50% έχτισα στο 80.. Για να μην έχω κάποια καταγγελία και χρειαστεί γκρέμισμα... Υπάρχει δυνατότητα δυνατότητα τακτοποίησης και αν ναι,  πρέπει να συμφωνήσει κ ο δεύτερος ιδιοκτήτης;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

τπτ δεν σου ανηκει ως "τμημα"

σου ανηκει το 50% εξ αδιαιρετου,  δλδ "παντου και πουθενα"

Δεν εχεις ενα αυθαιρετο που εκανες καποτε,  επι πλεον του νομιμου,

αλλα εχεις  μια αδεια κατεδαφισης παλαιου κτισματος και ανοικοδομησης νεας οικοδομης,

ψευδή  λογω της μη κατεδαφισης. [Πιθανον με την τακτοποιηση  να αυτοκαταγγελεσαι]

και οσο και αν τακτοποιησεις ο αλλος δικαιουται να τα γκρεμισει.

Μιλησε και με τον μηχανικο σου.

[Με τον αλλον συνιδιοκτητη ακομα δεν εχεις συννενοηθει?]

 

Link to comment
Share on other sites

Ο συνιδιοκτήτη ς δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά και.μου έχει δώσει το ελεύθερο....αλλά θέλω να δω μηπως μπορώ κ γραπτά να κατοχυρώθει κατι..(πχ μέσω συμβολαιογραφου να πάρω το κομμάτι του χώρου και.να κρατήσει το πάρκινγκ..και ας τον πληρώσω που λέει ο λόγος κάτι )...γτ οκ αυτός τώρα συμφωνεί...δεν γκρινιάζει...στο μέλλον αν το πουλήσει ας πούμε και ο άλλος.μου.πει ριχτο; Αυτό θέλω να δω αν σωζεται

Στον χώρο δίνω ρεύμα από φωτοβολταϊκά σκέψου... Και θέλω να δω μήπως μπορεί να γίνει τακτοποίηση με σκοπό να περάσω και νερό να μην έχω γενικά θέματα..

 

Στην άδεια δεν δηλώνει που υπήρχε το παλαιό κτίσμα....οπότε μπορεί να θεωρηθεί ότι γκρεμίστηκε τότε και κατασκευάστηκε σπίτι και στο μέρος του ακάλυπτου τώρα...δεν δηλώνω πουθενά ούτε φαίνεται ότι δεν έχω προβεί στην πράξη που ζητάει η άδεια που εκδόθηκε

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

εγω  απαντησα σε αυτο

"Απλά αναφερω ότι στην άδεια του σπιτιού φαινόταν ότι για την κατασκευή του σπιτιού έπρεπε.να γίνει κ γκρέμισμα αυτού.ρου χώρου μιας.και αυτός ο χώρος θα ήταν ο ακάλυπτος..."

Αν ισχυριστεις οτι το παληο γκρεμισθηκε και μετα εγινε  το καινουργιο "παληο", που φαινεται η κατασκευη του στο Ε9, και το γραφεις εσυ, σαν δικο σου και εχεις και την συναινεση του "άλλου"

αυτο ειναι διαφορετικο

Γι αυτο σου ειπα,  να δει ο μηχανικος σου ολα τα χαρτια.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ναι.μπορει.κ εγώ να το έθεσα λάθος.....αλλά υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει κτισμα στον ακάλυπτο;είχα διαβάσει ότι δεν ...αλλά πες ότι κάποιος χτίζει τον ακάλυπτο....μπορεί να το νομιμοποιήσει με τις τακτοποιήσεις που γίνονται πλέον; Επίσης ευχαριστώ για τον χρόνο.σου!

(1) Μην κάνεις συνεχώς παραθέσεις ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Έχω διορθώσει όλες τις δημοσιεύσεις. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

(2) Επειδή μέσω του φόρουμ δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις νόμους αυθαιρέτων που αποτελούν αντικείμενο μιας άλλης ειδικότητας, θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε μηχανικό αντίστοιχης ειδικότητας προκειμένου να αναλάβει την υπόθεσή σου και να παρέχει τεχνικές συμβουλές γνωρίζοντας επ ακριβώς το θέμα και κάνοντας πρώτα αυτοψία. Νομίζω ότι ότι ήταν να πάρεις από εδώ το έχεις ήδη πάρει.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε δώμα οικοδομης,υπαρχει κατοικία(το γνωστό "δωμάτιο " )Εχει γινει επεκταση εντος τμηματος αποκλειστικής χρήσης και ενος τμηματος που ΔΕΝ φαινεται να εχει αποκλειστικη χρηση,αλλα και δεν υπάρχει καμμία πρόσβαση σε αυτό ,πάρα μόνο απο την κατοικία.Χρειάζεται συναίνεση για το τμημα που δεν ειναι αποκλειστική χρήση?

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς ναι χρειάζεται.

Θυμίζω επίσης ότι, το ότι έχει κάποιος την αποκλειστική χρήση ενός τμήματος του δώματος, δεν σημαίνει ότι, μπορεί κι αυθαίρετα ν' αλλάξει τη χρήση αυτού και να κατασκευάσει π.χ. κατοικία. 

Ο οποιοσδήποτε συνιδιοκτήτης του ακινήτου θελήσει, οποτεδήποτε, μπορεί να στραφεί νομικά εναντίον του και να ζητήσει και να πετύχει κατεδάφιση, ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε ρύθμισης έχει γίνει.

Τέλος, για την τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας απαιτείται συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών.

Αυτά έχει ευθύνη ο μηχανικός αφενός μεν να τα γνωρίζει, αφετέρου δε να τα μεταφέρει στον πελάτη του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος "....όπως αποφασίσει τελικώς να στρώσει, έτσι θα κοιμηθεί"!!!

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

Σε οικοδομη με οριζοντιες ιδιοκτησιες, σε περιπτωση που στον ακαλυπτο του οικοπεδου υπαρχει ενα αυθαιρετο οπως πχ. στεγαστρο, η τακτοποιηση αυτου του αυθαιρετου που βρισκεται σε κοινοχρηστο χωρο πως γινεται?

α)Πρεπει να γινει τακτοποιηση οπου στη δηλωση θα αναγραφουν τα ονοματα ολων των ιδιοκτητων της οικοδομης?(παρολο που το στεγαστρο το εκανε ενας μονο ιδιοκτητης αλογιστα)

β)Αν καποιος  ιδιοκτητης θελει να κανει τακτοποιηση στο διαμερισμα του ελεγχει το διαμερισμα του και μονο ή μπορει να βαλει στην ιδια δηλωση και το αυθαιρετο του ακαλυπτου? Αν αυτο μπορει να γινει θα θελει και Υ/Δ απο τους υπολοιπους συνιδιοκτητες ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.