Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόκτητο ή κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

το εβαλες και αλλού...δεν υπηρχε κανενας λογος

κατα τα λοιπα, δεν προκειται για  σαφες ερωτημα, αλλα για  διαφορες "σκεψεις-συμπερασματα-υποθεσεις"

που,  ή καλύπτει η μια την αλλη ή ερχονται σε αντιθεση μεταξυ τους.

Παρακληση, να θετετε τα ερωτήματά σας με βαση συγκεκριμενα προβληματα.

 

Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, fkostas said:

σε περιπτώσεις οριζόντιας (και) με κοινόχρηστες παραβάσεις, ανάλογα με το είδος τον τύπο και τον χρόνο, μπορεί να απαιτηθεί τροποποίηση σύστασης οριζοντίου επί το δυσμενέστερο (1000 ψήφοι). Εξίσου γνωστό, πως δεν προκύπτει βεβαίωση μεταβίβασης, εάν κ εφόσον δεν προηγηθεί αυτή.

Το 1000 ψήφοι δεν το καταλαβαίνω αλλά αν είπες ότι δεν επιτρέπεται να βγάλεις βεβαίωση χωρίς τη συναίνεση όλων, αυτό δεν ισχύει. Μπορείς να τακτοποιήσεις μόνο με τη συναίνεση των χρηστών της αυθαιρεσίας και η συλλογή συναινέσεων για την αλλαγή σύστασης είναι απαίτηση από την συμβολαιογραφική μεριά της δουλειάς.

Link to comment
Share on other sites

42 λεπτά πριν, curzondax said:

Το 1000 ψήφοι δεν το καταλαβαίνω αλλά αν είπες ότι δεν επιτρέπεται να βγάλεις βεβαίωση χωρίς τη συναίνεση όλων, αυτό δεν ισχύει. Μπορείς να τακτοποιήσεις μόνο με τη συναίνεση των χρηστών της αυθαιρεσίας και η συλλογή συναινέσεων για την αλλαγή σύστασης είναι απαίτηση από την συμβολαιογραφική μεριά της δουλειάς.

Το ότι μπήκε δυο φορές  (ναι γενικά θεωρώ ότι πρέπει να γενικεύει κάποιος αλλιώς δε θα υπήρχαν νόμοι, ούτε άλγεβρα, ούτε κ ο Πλάτων κ ο Αριστοτέλης), οφείλεται σε λαθεμένη τοποθέτηση του ερωτήματος (πρώτη φορά..) κ άνοιξε κατά λάθος νέο πεδίο οπότε απολογούμαι.. Τώρα επί του προκειμένου, δεν πρόκειται φυσικά για εικασίες ούτε σκέψεις κ συμπεράσματα (υπάρχουν πιο αρμόδια και νηφάλια πεδία για αυτά) αλλά για απτά ρεαλιστικά ερωτήματα, δηλαδή  πως θα εκδοθεί μια βεβαίωση μεταβίβασης - υπό την προϋπόθεση της επικείμενης τροποποίησης σύστασης οριζοντίου εξαιτίας κοινόχρηστων υπερβάσεων- όταν η συμβολαιογράφος (θα μπορούσα να αναφέρω κ το όνομά της αν κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει μια αίσθηση βεβαιότητας) ζητεί εις διπλούν τη βεβαίωση που.. θα εξέδιδα πχ εάν δεν υπήρχαν αυτού του είδους οι παραβάσεις (εκτός κ αν κάποιος θεωρήσει πχ ότι μπορεί στη δήλωση να τα αναφέρει όλα αυτά πχ θα γίνει η .. τροποποίηση κ μετά.. θα..κλπ), κ η μία θα αφορά την τροποποίηση, κ η άλλη (ποια άλλη;)  θα προσαρτηθεί στο συμβόλαιο της επικείμενης αγοραπωλησίας της περί ου ο λόγος οριζόντιας.. από το Τ.Ε.Ε.  ακόμη περιμένω.... συνεπώς μόνο κάποιος που έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο (η φυσικά κάποιος που θα είχε τη ζηλευτή ικανότητα να γενικεύει .. από ίσως κάτι παρόμοιο η και όχι η από αντίστροφο θα ήταν  ευχής έργον..) όσο για το φίλτατο συνάδελφο κ το ερώτημα περί 1000 ψήφων .. χωρίς να κάνουμε εδώ επίδειξη γνώσεων.. εννοείται οτι η δήλωση είναι στο στάδιο οριστικής υπαγωγής.. και εκκρεμεί η τροποποίηση για την οποία όμως απαιτείται επίσης βεβαίωση (κατά τη γνώμη μου με άλλο περιεχόμενο πέραν των όποιων σχολίων μέση στα φύλλα της βεβαίωσης..), συνεπώς η εμπλοκή μου είναι πιθανότατα αναπόφευκτη.. (η βεβαίωση χορηγείται από μηχανικό), και ελπίζω το ερώτημα να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης στην ουσία του..μακάρι δε να πρόκειται για κάτι που διαφεύγει της προσοχής μου.

με εκτίμηση 

Edited by fkostas
Link to comment
Share on other sites

αντίστοιχο πρόβλημα φυσικά υπήρχε κ με τις διατάξεις του Ν.4178/13.  Ας αναφερθούμε σε μια ..συμβολαιογραφική οπτική, θα λέγαμε πχ πως εφόσον μέσα στη δήλωση όλα αυτά αναφέρονται.. αναλυτικά κ συνεπικουρούνται από την αντίστοιχη Τ.Ε., και εφόσον η βεβαίωση έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο.. όλα αυτά δεν έχουν η δεν παράγουν κάποιο άλλο αποτέλεσμα, κ η βεβαίωση-οποιαδήποτε βεβαίωση- διαβάζεται ως αναπόσπαστο τμήμα ΟΛΗΣ της δήλωσης... είναι όμως έτσι; δηλαδή η συμβολαιογράφος τι λέει.. δώσε μου τη βεβαίωση.. ( βεβαίωση εις διπλούν όπως είπαμε..) και φυσικά εννοείται ότι θα γίνει η τροποποίηση (κ η μετεγγραφή της;),(και- λέω εγώ- δεν γίνει;) και ακολούθως το συμβόλαιο της οριζόντιας..οπότε αυτό αυτό είναι το ερώτημα εσείς  δίνατε βεβαίωση (και ναι με ποιο περιεχόμενο κάθε φορά)..

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν κάτι να μου διαφεύγει αλλά δεν βλέπω το πρόβλημα. Μπορούμε να τακτοποιήσουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει - σε πρώτο χρόνο - αν θα χρειαστούν συναινέσεις μετά για ανασύσταση. Το πόσες κόπιες θα είναι μια Βεβαίωση δε βλέπω πώς επηρεάζει (θα μπορούσε να είναι 10 κόπιες).

Link to comment
Share on other sites

μακάρι να είναι έτσι κ να είμαι υπερβολικός.. Αν το θέσω - γίνομαι κουραστικός για τελευταία όμως φορά- αντίστροφα πχ σε μια συνηθισμένη περίπτωση δικαιοπραξίας τι έχουμε ως πορεία.. δήλωση οριστική υπαγωγή η περαίωση κ έκδοση βεβαίωσης (σημειώνω εδώ οτι υπάρχει συνάφεια θετική της δήλωσης- Τ.Ε. ) κ νομίζω όλα βαίνουν καλώς. Οταν πάλι έχουμε κοινόχρηστες καταλήψεις τότε... βάσει...κλπ μπορεί κάποιος να υπάγει κ να ολοκληρώσει τη δήλωση κ φυσικά να έχει αναφέρει στον ιδιοκτήτη οτι ΔΕΝ μπορεί (στη συγκεκριμένη περίπτωση) μα μεταβιβάσει παρά μόνο εαν προηγηθεί τροποποίηση της σύστασης, κ βέβαια οτι.. ΔΕΝ μπορεί να εκδώσει βεβαίωση.. Ε λοιπόν αυτό λέγω το οξύμωρο (εάν η βεβαίωση κ μόνο έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρώτη περίπτωση, κ ακόμη χειρότερα η βεβαίωση αυτή είναι ίδια δηλαδή της επικείμενης τροποποίησης κ της ακολούθως πώλησης.. (δηλαδή δίδεται προγενέστερα...αλλά κ μεταγενέστερα  ( με περιεχόμενο που θα αφορούσε  την μετέπειτα κατάσταση από την τροποποίηση)

Link to comment
Share on other sites

Στην ταράτσα πολυκατοικίας με Ο.Α. 1994, με σύσταση ορ. ιδιοκτησίας, το υπόγειο και το ισόγειο ανήκει στην μητέρα, και ο όροφος στην κόρη (ένα οροφοδιαμέρισμα με αναλογία στο οικόπεδο 443χιλιοστά εξ αδιαιρέτου). Αθροίζοντας τα χιλιοστά του πίνακα κατανομής χιλιοστών δεν υπάρχει περίσσευμα. Στο διάγραμμα κάλυψης της οικ. άδειας του 1994, περισσεύουν 10τ.μ. ως την μεγ. επιτρ. δόμηση που ίσχυε τότε. Στην ταράτσα, που είναι κοινόχρηστη χωρίς αποκλειστική χρήση, χτίστηκε σε συνέχεια της νόμιμης απόληξης του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου, γκαρσονιέρα 15τ.μ. Αποφάσισα, ότι θα την δηλώσω ως κοινόχρηστη σε μια δήλωση με ποσοστό συνιδιοκτησίας 44,30% για την κόρη και το υπόλοιπο ποσοστό 55,70% ανήκουσα στην μητέρα. Θέλω την γνώμη σας τόσο για το παραπάνω όσο και για το πώς θα βρω τα ποσοστά υπερβάσεων για τον υπολογισμό του προστίμου και της κατηγορίας. Να αναφέρω ότι έχουν γίνει τακτοποιήσεις στον 4495 στο υπόγειο και στο ισόγειο επίσης. Σας ευχαριστώ.

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Ευχαριστώ, danaikaterina

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

- Εχεις μια κατασκευη επι κοινοχρηστων

- δεν εχεις χιλιοστα

- δεν εχεις κανεναν λογο να την δηλωσουν ολοι.

Δεν λες ποιος την γραφει στο Ε9.

 

Το πιο σωστο θα ηταν να την δηλωσει η κορη

και μετα να κανουν τροποποιηση δινοντας χιλιοστα.

 

Link to comment
Share on other sites

σε οικοδομή έχει κλείσει εσοχή προς τον ακάλυπτο (ίδια αυθαιρεσία σε όλους τους ορόφους). Αυτό αποτελεί ΥΔ-ΥΚ ή και κάτι άλλο? επίσης να ρωτήσω τι γίνεται όταν έχω από Χ.Κ.Χ. σε κοινόχρηστο ? Δηλαδή έχω μετατροπή τμήματος λουτρού σε φωταγωγό. Πάει με αναλυτικό? 

Link to comment
Share on other sites

Δεν δηλώνεται σε κανένα Ε9. Έχουν σκοπό να κάνουν τροποποίηση στην σύσταση ορ. ιδιοκτησίας μετά την τακτοποίηση στον Ν.4495. Και αν την δηλώσει η κόρη, με τί ποσοστό?

 

 

Edited by Langouel
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.