Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Για να γίνει η επέκταση, γράψει εσύ ότι ξεμπαζώθηκε και επεκτάθηκε. Να το απαλλάξεις προσπαθείς όχι να φτιάξεις επιστημονική μελέτη. Εξάλλου έχεις και αυτό που πρώτος έχεις αναφέρει, σχετικά με τα φορτία που επιδρούν στο έδαφος και δεν προσαυξάνουν. Γενικώς γράψε κάτι αληθοφανές για να το κλείσεις. Δεν φαντάζομαι να σκέφτεσαι ΜΣΕ για μια επέκταση υπογείου (η οποία παρεμπιπτόντως λειτουργεί και ευεργετικά ως προς το κτίριο);

Link to comment
Share on other sites

Ούτε για πλάκα δε σκέφτομαι για μσε!  Θα μπορούσα να είμαι στο ζ που εξαιρεί τα ξεμπαζωμενα υπόγεια με περίμετρο >75% (υποθέτω εννοεί της περιμέτρου του ισογείου)?

Και αν είναι σωστό το παραπάνω σκεπτικό των φορτίων, γιατί στο ε δεν εξαιρεί γενικά τα υπόγεια, αλλά μόνο αυτά με μέγιστη επιφάνεια αυτή του ισογείου?

Συγγνώμη που γίνομαι επίμονη αλλά θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω κάποιο λάθος.

 

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

ζ) υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν και είναι κατασκευασμένα με περιμετρικούς τοίχους από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, οι οποίοι καλύπτουν τουλάχιστον  το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της περιμέτρου. 

Μπορείς να τεκμηριώσεις αναγράφοντας στην έκθεση ότι εννοεί το 75% της υφιστάμενης περιμέτρου όλων των τοιχίων (νόμιμων+προς ρύθμιση). 

Γενικώς, όταν όλοι υποθέτουμε, οπότε τίποτα δεν είναι απολύτως σωστό ή λάθος.  Το ερώτημα ανάγεται αν θέλεις να το εξαιρέσεις. Αν απαντήσεις θετικά, θα τη βρεις εσύ την κατάλληλη διατύπωση. 

Αναφορικά με την παράγραφο "ε", αν προσέξεις δεν αναφέρει περίγραμμα, αλλά επιφάνεια (σού δίνω ακόμη μια ιδέα)

ε) υπόγειοι χώροι μέγιστης επιφάνειας έως αυτής του ισογείου, κατασκευασμένοι με περιμετρικούς τοίχους  από μπατική τοιχοποιία ή οπλισμένο σκυρόδεμα, τα οποία καλύπτουν τουλάχιστον το εβδομήντα πέντε τοις  εκατό (75%) της περιμέτρου,

ΥΓ. Η σιγουριά και οι νόμοι αυθαιρέτων είναι δυο καταστάσεις που δεν συμπορεύονται

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Μπορείς να τεκμηριώσεις αναγράφοντας στην έκθεση ότι εννοεί το 75% της υφιστάμενης περιμέτρου όλων των τοιχίων (νόμιμων+προς ρύθμιση).

 εδώ εννοεί ότι οι τοίχοι απο τούβλα και ΟΣ, είναι το 75% ενώ το υπόλοιπο πχ ανοίγματα (δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο)?

Eπίσης, νομίζω οτι αφορά τα υπόγεια που έχουν αποκαλυφθεί και είναι πλέον ισόγεια, όχι τη δική μου περίπτωση.

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε οριζόντια ιδιοκτησία Α' ορόφου χωρίς οικοδομική άδεια (κατασκευή προ 75 - άρα Κατηγορία 1) έχει κατασκευαστεί στη μια γωνία του μπαλκονιού οικίσκος από σιδηροδοκούς και λαμαρίνα, με πόρτα εισόδου, εμβαδού 3.5 τμ. για τη στέγαση λέβητα και καυστήρα (Κατηγορία 4).

Η μη απαίτηση ΜΣΕ μπορεί να τεκμηριωθεί με το άρθρο "στατικά ανεξάρτητοι βοηθητικοί χώροι κατηγορίας σπουδαιότητας Σ2 και εμβαδού κάτοψης μέχρι 25m2 έκαστος" σε αυτήν την περίπτωση? 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Στην έκθεση απαλλαγής γράψε το παρακάτω:

ι) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο είναι μικρότερο σε επιφάνεια από 25 τ.μ.,

Link to comment
Share on other sites

Ο όρος "σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία" αναφέρεται μόνο στα αυθαίρετα τετραγωνικά της Κατηγορίας 4 που θα καταχωρηθεί ο οικίσκος? Τα τετραγωνικά όλης της ιδιοκτησίας (αρκετά περισσότερα από 25 τ.μ.) που θα καταχωρηθούν ως Κατηγορία 1 δεν "περιλαμβάνονται" σε αυτόν τον όρο?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Η αυθαίρετη επιφάνεια κατηγορίας 1 είναι σαν να μην υπάρχει για το κριτήριο απαλλαγής. Μετράς τα υπόλοιπα.

Link to comment
Share on other sites

υπέρβαση ύψους κτιρίου κατα 50εκ. χωρίς υπέρβαση επιτρεπόμενου ύψους περιοχής (λοιπή παράβαση) πως παίρνει εξαίρεση ΜΣΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.