Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Βασικά με ενδιαφέρει ο υπολογισμός του ύψους διότι θα μου καθορίσει το κατά πόσο μπορεί αυτό που βλέπω να θεωρηθεί ξεμπαζωμένο υπόγειο...Διότι ως ξεμπαζωμένο θα χρησιμοποιήσω μειωμένο συντελεστή και θα εξαιρεθεί πιθανόν από ΜΣΕ....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά καταλαβαίνω ότι από τα σχέδια της άδειας δεν μπορείς να συμπεράνεις που είναι η προβλεπόμενη στάθμη 0.00, ώστε συγκρίνοντάς την με αυτή που βλέπεις σήμερα, να θεωρήσεις ότι το κτίριο ανεγέρθηκε σε υψηλότερη στάθμη ή όχι και κατά συνέπεια να πεις αν υπάρχει ξεμπάζωμα. Εάν όντως είναι αυτή η περίπτωση, τότε, εφόσον δεν είναι προφανής η στάθμη αναφοράς στην άδεια ως προς κάποια σταθερά σημεία που μπορείς να διαπιστώσεις και σήμερα, τότε πάλι η γνώμη μου είναι να το ξανασκεφτείς πριν αποφασίσεις για εξαίρεση λόγω ξεμπαζωμένου υπογείου. Συνάδελφος που γνωρίζει καλύτερα, θα μπορούσε να σε συμβουλέψει αναλυτικότερα και για την ουσιαστική επιρροή που θα είχε από στατική άποψη η αποκάλυψη αυτή του ενός μέτρου και μετά να αποφασίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, πράγματι μίλησα με συνάδελφο που ασχολείται με στατικά και μου είπε ότι το αν υπάρχει περιμετρικά τοιχείο τότε θα μπορούσα να το βάλω ξεμπαζωμένο υπόγειο, αν όμως έχει κολώνες και πλήρωση με οπτοπλινθοδομή τότε καλύτερα όχι....θα το ψάξω....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , μπορείτε να μου δώσετε το link με το έντυπο-δείγμα τεχνικής έκθεσης στατικού ελέγχου? πρόκειται για απλή επέκταση δωματίου σε κατοικία προς του 1990 και κατηγορία 4. δεν το βρίσκω στα downloads.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Απλά γράφεις τις διατάξεις βάσει νόμου και σχετικής απόφασης βάσει των οποίων αποδεικνύεις την απαλλαγή του κτίσματος από την υποχρέωση Μ.Σ.Ε Δεν είναι κάτι σπουδαίο και δεν έχει βγει από το Υπουργείο κάποιο υπόδειγμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συνάδελφοι !

σε υπέρβαση δομησης 1,5 τμ η οποία πατάει σε προκηπειο και αναγκαστικά πάει κατηγορία 5, θα μπορουσα να επικαλεστώ την εξαίρεση για επιφάνειες μικρότερες των 25 τμ ή υπερισχύει η υποχρέωση υποβολής ΜΣΕ λόγω κατηγορίας 5;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε,

Δεν υπάρχει καμία μονοσήμαντη διασύνδεση της ΚΑΤ5 με υποχρέωση Μ.Σ.Ε...... 

Βεβαίως και μπορεί να εξαιρεθεί η περίπτωση εφ΄όσον το ΣΥΝΟΛΟ των αυθ. επιφανειών του κτιρίου ή της Ο.Ι είναι κάτω των 25μ2 (περ. ι)

Edited by Anton_civeng
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχω μια τακτοποίηση υπέρβαση δόμησης με άδεια του 1996 και αναθεώρηση του 2002, πενταόροφης πολυκατοικίας.

Η τακτοποίηση που γίνεται είναι στον δεύτερο όροφο 2,53τμ (υπέρβαση μέσα στο νόμιμο περίγραμμα) , η υπέρβαση δόμησης καταλαμβάνει μέρος του φωταγωγού.

Για την τεχνική έκθεση στατικού έλεγχου τι απαίτησης χρειάζονται ;

Υπάρχει κάποια φόρμα γι αυτό

 

Ευχαριστώ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα έχω μια ισόγεια κατοικία με Ο.Δ του 1992 το 2005 έκανε μια αποθήκη 12 τ.μ στο πίσω μέρος της κατοικία η οποία εφάπτεται στο μισό μήκος του πίσω τοίχου...είναι απαραίτητη η Μ.Σ.Ε?

Edited by CHRISATH
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.