Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Όπως πολύ σωστά λέει ο συνάδελφος,αυθαιρεσία κατηγορίας 3 δεν θέλει ΜΣΕ και επιπρόσθετα υπάρχει και το άρθρο 99,παράγραφος η , περίπτωση εεε) που λέει ότι "κατασκευή στο δώμα κτιρίων με επιφάνεια έως το 20% της επιφάνειας αυτού" δεν θέλει ΜΣΕ, κάτι που ενδεχομενως επίσης να σε διευκολύνει.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,εγω κανει υπαγωγη ενος αυθαιρετου και εχω κλικαρει την εκπτωση για μελετη στατικης επαρκειας.Ο ιδιοκτητης πληρωσε το παραβολο και θελω να παω την δηλωση σε υπαγωγη για να εξοφληση το προστιμο.Στην διαδικασια υπαγωγης εκτος απο την αναθεση,την τε,μου ζηταει και την μελετη στατικης επαρκειας αλλιως δεν προχωραει!!Κανω κατι λαθος;Την μελετη στατικης επαρκεια δεν πρεπει να την ανεβασω με τα υπολοιπα δικαιολογητικα εντος εξαμηνου;Ετυχε κατι αντιστοιχο σε καποιο συναδερφο;

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αν έχεις επιλέξει τη ΜΣΕ (οπότε και υπολογίζεται η επιπλέον έκπτωση 10%) πρέπει να υποβληθεί για να πάει η δήλωση σε υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Σε κατηγορια 2 για να προχωρησεις σε υπαγωγη πρεπει να κλικαρεις ΤΕ αντι ΜΣΕ αλλα στα αρχεια δεν την εχει σαν απαιτουμενο,τι κανουμε ;υποβαλουμε τετοια ΤΕ η οχι;

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυώροφη πολυκατοικία ο πελάτης μου έχει στην κατοχή ένα διαμέρισμα στον Α όροφο. Στο διαμέρισμα αυτό υπάρχει μία αυθαίρετη επέκταση στο δώμα (ταράτσα) του ισογείου σε ένα στεγασμένο κομμάτι 3μ μήκος επί 1.40μ βάθος. Σύμφωνα με την οικ. άδεια το τμήμα αυτό περικλείεται από 3 τοίχους και είναι ανοιχτό μόνο από τη μία πλευρά που βλέπει στον ακάλυπτο. Η άδεια είναι του 1982 και το κτίριο κατασκευάστηκε το 1984 (προ ΓΟΚ85), άρα έχουμε κατηγορία 4. Ο χώρος αυτός στην κάτοψη της αδείας δεν έχει κάποιο χαρακτηρισμό (πχ κενός χώρος ή δώμα ή εξώστης κτλ – ημιυπαίθριοι δεν υπήρχαν τότε). Θα μπορούσε αυτός ο χώρος που έκλεισε να χαρακτηριστεί ως ημιυπαίθριος χώρος και να μην γίνει εξαιτίας του ΜΣΕ για ολόκληρο το κτίριο σύμφωνα με τις απαλλαγές που ορίζει το άρθρο 99? Ο χώρος αυτός δεν τηρεί τις προϋποθέσεις των ημιυπαίθριων χώρων κατά ΝΟΚ, τις τηρεί όμως σύμφωνα με τον ΓΟΚ85 (αν θυμάμαι καλά κάποια εγκύκλιος του 4178 υποδείκνυε να πραγματοποιούμε τον έλεγχο των αυθαιρεσιών με βάσει τον ΓΟΚ85). Μήπως με τον χαρακτηρισμό του χώρου ως ημιυπαίθροιο και την κατάλληλη αιτιολόγηση στην τεχνική έκθεση της δήλωσης θα μπορούσα να γλιτώσω την ΜΣΕ?

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι! 
Σε μια περίπτωση τακτοποίησης έχω μια επέκταση ημιυπαιθρίου, με την έννοια ότι υπήρχε στην άδεια ο φέρων οργανισμός ως το σημείο που είναι τώρα (στα 2,3 μ. μήκος) αλλά στεγαζόταν το κομμάτι ως τα 1,3 μ. και στην άδεια λογιζόταν αυτό ως Η.Χ. 

Στην πράξη έχει στεγαστεί ως τα 2,3 μ. Η ερώτηση μου είναι πως, ενώ λογικά πάει κατηγορία 4, λόγω χρονολογίας, σαν μια λοιπή παράβαση, πρέπει να κατατεθεί υποχρεωτικά ΜΣΕ? Μου φαίνεται παράλογο από τη στιγμή που υπήρχε ο φέρων οργανισμός στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αν και στην πραγματικότητα δεν έχει κλειστεί ο ημιυπαίθριος αλλά είναι μια ευμενέστερη κατάσταση αυτού. 

Σε κάθε περίπτωση το θεωρώ παράλογο να χρειαστεί ΜΣΕ. 
Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας!!

 

θα ήθελα να ρωτήσω για μία περίπτωση επέκτασης υπογείου. Σε ακίνητο όπου το υπόγειο είναι εκτός περιγράμματος από την οικοδομική άδεια, έχει γίνει επέκταση κατά ένα μέτρο. Σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται ότι θα μπορούσα να πάω με την εξαίρεση για ΜΣΕ? καθώς το υπόγειο ήταν ήδη εκτός περιγράμματος? ή θα πρέπει να γίνει ΜΣΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.