Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Υποθέτω κάνεις αίτημα στο ΤΕΕ να γυρίσει τη δήλωση σε υπαγωγή και το αλλάζεις. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος.

μαλλον αλλα ηδη η βεβαιωση θα εχει δοθει......μικρο το κακο βεβαια ,σε αυτη τη περιπτωση θα απαλλαγει ο νεος ιδιοκτητης απο την υποχρεωση ΜΣΕ,

Link to comment
Share on other sites

Λογικά αφού είσαι εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος αδείας θα χρειαστει ΜΣΕ. Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις χρήση κάποιας εξαίρεσης. Αν έχεις τη δυνατότητα να το καθυστερήσεις λίγο μέχρι να βγει η πολυπόθητη εγκύκλιος. Εύχομαι μόνο να μην είναι καμία φόλα και απογοητευτούμε...

Σε ευχαριστώ πολύ! και εγώ αυτό σκεφτόμουν, απλά η ιδιοκτήτρια θέλει να δει αν την συμφέρει να παραμείνει στον 4178 ή να μεταφερθεί στο 4495 και συνεπώς χρειάζεται να της πω αν θα πληρώσει την επόμενη δόση ή όχι. Οπότε ο χρόνος πιέζει λίγο, αλλά μάλλον δεν την συμφέρει καθώς είναι το ίδιο και το αυτό, ανάμεσα στο πρόστιμο και την αμοιβή της στατικής επάρκειας...  Βέβαια είναι προτιμότερο να δώσει τα χρήματα στους μηχανικούς και όχι στο κράτος, αλλά αυτό μεταξύ μας...

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική απόφαση για προδιαγραφές ΜΣΕ ή τεχνικής έκθεσης, ακόμη και αν κάποιος συνάδελφος έχει ετοιμάσει κάτι ίσως όταν εκδοθεί η σχετική απόφαση να μην είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές αυτές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε αυθαίρετο εκτός σχεδίου χωρίς άδεια, με έναν πρόχειρο έλεγχο που έκανα με ΚΑΝΕΠΕ και υλικά κατά προσέγγιση βρίσκω επάρκεια. Το θέμα είναι ότι υπάρχει πάρα πολλή όμως έντονη ενανθράκωση και οξειδώσεις οπλισμού κυρίως σε πλάκες. Κατά τη γνώμη σας, εργασίες αποκατάστασης ενανθράκωσης με επισκευαστικά, αναστολείς διάβρωσης κτλ μπαίνουν στις εργασίες συμψηφισμού προστίμου ? 

 

Η ΥΑ δεν είναι απαγορευτική και αναφέρει: 

 

Ο υπολογισμός των δαπανών μείωσης πραγματοποιείται κατά το τιμολόγιο της 6772/Β9β/2011 απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Τιμολόγιο υπολογισμού της δαπάνης των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα, κατολίσθηση) και της αντίστοιχης Στεγαστικής Συνδρομής» (ΦΕΚ 3201 Β΄).

 

Στην ΥΑ αυτή του 2001 υπάρχουν σχετικές εργασίες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχει δώσει κάποιος συνάδελφος βεβαίωση για συμβόλαιο,

σε περίπτωση που χρειάζεται Μελέτη Στατικής Επάρκειας?

 

Τι γίνεται με την υποχρέωση που έχουμε να εχουμε στα χερια μας

όλες τις μελέτες (απότι καταλαβαίνω και της Μ.Σ.Ε.) και να τις

υποβάλουμε εντός προθεσμίας 6 μηνων από την πληρωμή του παραβόλου?

Link to comment
Share on other sites

απαραδεκτοι οταν μετα απο τοσο χρονο που υποτιθεται οτι ετοιμαζαν το νεο νομο,αφησαν το σηματικοτερο θεμα (στατικη επαρκεια) στον ''αερα'' . . .

ελπιζω η εγκυκλιος να δωσει φως ''γρηγορα''

παει το πρωτο μισο του πρωτου εξαμηνου εφαρμογης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι πάνω από 5% σε διαστάσεις και εμβαδόν τότε, αν δεν παίζεις στις εξαιρέσεις, welcome to the club της παράνοιας της ανεφάρμοστης διάταξης περί ΜΣΕ δια πάσαν αυθαιρεσία. 

 

Οταν είμαστε πάνω από 5% σε διαστάσεις και εμβαδόν, απλά ΔΕΝ μπορούμε να ενταχθούμε στην ΚΑΤ.3 και πρέπει να εξετάσουμε αν υποχρεούμαστε να κάνουμε ΜΣΕ ή απλή τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου, σωστά?

Δεν ισχύει δηλαδή ότι <5% ----------> Αυτομάτως ΜΣΕ

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν  είσαι εντός της αποδεκτής απόκλισης του 5% (επιφάνεια και διαστάσεις) και δεν αναφέρεσαι σε κτίριο προ του 1983 τότε de facto βρίσκεσαι με παράβαση ΚΑΤ 4 ή 5. Επομένως για να μην απαιτηθεί ΜΣΕ θα κοιτάξεις τις εξαιρέσεις του άρθρου 99 παράγραφος (η) , οι οποίες αλήθεια είναι πως είναι αρκετά περιορισμένες μέχρι στιγμής.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.