Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

   

επιτρέψτε μου να συμβάλλω σε αυτό το διαδικτυακό ξέσπασμα 

Γνωριζουμε ολοι οτι οι Ο.Α. και τα σχεδια που ελεγχουμε, εφοσον τα ανακαλυψουμε μετα κοπων και βασανων σε αρχεια πολεοδομιων ,συμβολαιογραφων ,δεη κλπ  

πολλα απο αυτα γραφουν "το παρον υποκειται εις μελλοντικο ελεγχο".Ποιος φανταζοταν (το 1973 π.χ.) οτι αυτος ο μελλοντικος ελεγχος θα γινοταν απο ιδιωτες μηχανικους.

Ολοι θεωρούσαν οτι το ελληνικό δημόσιο θα στείλει τους τίμιους  υπαλλήλους του ,πληρωμένους με μηνιάτικο και με χρόνους οσο τραβάει καθε υπόθεση (μηνας,εξαμηνο και βλεπουμε....) να ασχοληθεί με επιστημονικό τρόπο για τα 1,5 τ.μ. ΥΔΚΧ για 0,20 εκ ΥΥ, για έλεγχο κατακορυφων φορτίων  των  26 τ.μ. αυθαίρετου δώματος σε επταώροφη οικοδομη κλπ.  

Αυτό φυσικά δεν εγινε ποτε απο το ελληνικο δημοσιο.ΓΙΑΤΙ? Μήπως ειναι παραλογισμός να ασχολείται το επιστημονικό προσωπικό με αυτα ? Σπουδάσαμε  και εργαστήκαμε τοσα χρονια για να μαζευουμε παραβολα  500ε και 250ε για το ελληνικό δημόσιο με την απειλή οτι αν δεν γινει στον ποντο θα μας παρουν και το πτυχιο ? 

Πρεπει να παραδίδουμε οριστικοποιημενες υποβολες (με ολα τα δικαιολογητικα) για μεταβιβασεις χιλιαδων ευρω  με ελλιπή στοιχεια και σε περιορισμενους χρονους, απο ιδιοκτητες που δεν πιστευουν οτι μια πραξη μεταβιβασης απαιτει τουλαχιστον μηνα.....για να ελεγχθουμε στο μελλον απο νεοτερους συναδελφους που θα εχουν στη διαθεση τους νεα μεσα και στοιχεια και αν ειναι υπαλληλοι του παρατηρητηριου  με απειρο χρονο και υπομονη?

Ολα αυτα πρεπει να γινονται σε χρονους και αμοιβες της ελευθερης αγορας?Εδω δεν μιλαμε για τεχνογνωσια και τυποποιηση τροπου εργασιας  αλλα για συνεπεια απεναντι σε κακογραμμενους νομους που αλλαζουν καθε 3 χρονια.Ενταξει και οι λογιστες αντιμετοπιζουν αλλαγες φορολογικων νομων χρονια τωρα αλλα τα κτηρια ειναι εκει... δεν κλεινουν στη δεκαετια...  

  

   

  • Like 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Για να προχωρήσει σε κατάσταση υπαγωγής πρέπει να την ανεβάσεις. Τικάρεις στη φάση της αρχικής υποβολής το αντίστοιχο κουτάκι.

Την έκπτωση την υπολογίζει τότε στη φάση αρχικής υποβολής.

 

Edited by NTIN
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι για τους στάσιμους οικισμούς τι λέτε? Υποβάλλουμε ή όχι ΜΣΕ? Η απάντηση του ΤΕΕ στο ερώτημά μου είναι: ''Στους στάσιμους οικισμούς (αρθ. 112) εμφανίζονται ως απαιτούμενα τα αρχεία με α/α 1, 2, 3, 4, 5, 9, 12, 16 (σύμφωνα με την αρίθμηση που έχουν στη λίστα του συστήματος) και δεν απαιτείται το αρχείο η αρθ. 99, δηλ. στατικός έλεγχος των παραβάσεων (μελέτη στατικής επάρκειας ή τεχνική έκθεση). 
Σε κάθε περίπτωση, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται στο σύστημα για πληρότητα είναι ενδεικτικά.  Ο διαχειριστής μηχανικός κάθε δήλωσης είναι αρμόδιος για τον καθορισμό των υποχρεωτικών αρχείων, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που ισχύει για τις συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασκευές/χρήσεις.''

Link to comment
Share on other sites

γιατί πρέπει να την ανεβάσω τώρα, αφού έχει αλλάξει η παράγραφος, έχει φύγει το 'ταυτόχρονης υποβολής'.

Ο πελάτης επιλέγει δόσεις, επομένως θεωρώ ότι μπορώ να την ανεβάσω μέχρι να ολοκληρωθουν αυτές.

(Δεν κατάλαβα που ακριβώς είναι το κουτάκι που πρέπει να τσεκάρω.)

 

 

Link to comment
Share on other sites

και βγάζει αυτό το μνμ:

Εφόσον είναι επιλεγμένο το πεδίο "Ταυτόχρονη υποβολή Μελ. Στ. Επάρκειας", για την προώθηση της δήλωσης σε Υπαγωγή απαιτείται να επισυναφθεί η Μελέτη Στατικής Επάρκειας στα "Αρχεία". Εναλλακτικά, για την προώθηση σε Υπαγωγή και την εμπρόθεσμη έκδοση εντολών προστίμου, ξετσεκάρετε το πεδίο. Όσο η δήλωση θα βρίσκεται σε Υπαγωγή και αφού επισυνάψετε τη Μελέτη Στατικής Επάρκειας, υποβάλετε το αίτημα Επιλογή πεδίου "Ταυτόχρονη υποβολή Μελ. Στ. Επάρκειας" προκειμένου να ληφθεί η σχετική έκπτωση.

οπότε καταλαβαίνω οτί όταν η ΜΣΕ επισυναφθεί, τότε θα γίνει και η έκπτωση στις δόσεις που απομένουν. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά)

Γεια σας. Σε μια περίπτωση για τον 4495, έτυχε μια περίπτωση ενός κτιρίου το οποίο χτίστηκε τέλη της δεκαετίας του '80 από τσιμεντόλιθους. Κάτω ρίξανε τσιμέντο ανακατεμένο με κροκάλες και πάνω στη βάση χτίστηκε το κτίριο ~50τμ. Στέγη κεραμοσκεπής χωρίς πλάκα οροφής. Έχω την αίσθηση πως δεν περνάει τους ελέγχους στατικής επάρκειας. Τι είδους εργασίες στατικής ενίσχυσης μπορούν να υπάρξουν για ένα τέτοιο κτίριο;

 

Μην ανοίγεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο νέο θέμα  και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση για ήδη υπάρχον με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο.

Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής προκειμένου να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Υπάρχει κάποιο πρότυπο, υπόδειγμα ή κάτι σχετικό αναφορικά με τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου που ζητείται σε περιπτώσεις εξαιρέσεων υποβολής ΜΣΕ?

Ή ο καθένας αυτοσχεδιάζει και ανεβάζει ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.