Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Δόμησης - Κάλυψης (γενικά)


Recommended Posts

Inzaghi,

Αυθαιρεσία αποτελεί οπωσδήποτε. Θα τη ρύθμιζα ως λοιπή παράβαση (με αναλυτικό προϋπολογισμό) σύμφωνα με το άρθρο 100 παράγραφοι 5 και 7 (αλλαγή χρήσης εντός νομίμου περιγράμματος, αφού έχει προσμετρηθεί στη δόμηση και κάλυψη της άδειας).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αλλαγή χρήσης επ ουδενί λόγω κι αιτία όχι.

Δεν έχει χρήση ο εξώστης για να ρυθμιστεί ως αλλαγή χρήσης.

Στον αναλυτικό τείνω κι εγώ

Link to comment
Share on other sites

Η αυθαιρεσία είναι πολεοδομική παράβαση της παρ.3α του άρθρου 81 και (σε περίπτωση τακτοποίησης) τακτοποιούνται οι εργασίες κλεισίματος με αναλυτικό.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, kan62 said:

Η αυθαιρεσία είναι πολεοδομική παράβαση της παρ.3α του άρθρου 81 και (σε περίπτωση τακτοποίησης) τακτοποιούνται οι εργασίες κλεισίματος με αναλυτικό.

Σωστός, σωστότατος.

Βέβαια, δεδομένης της τροποποίησης βάσει Ν.4546 αυτή η αυθαίρετη κατασκευή θα μπορούσε και να εξαιρεθεί της ρύθμισης και να χορηγηθεί βεβαίωση μετά από ρύθμιση μόνο για τον άλλο κλειστό εξώστη.

Λάθος?

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Οριζόντια ιδιοκτησία διαμέρισμα 40τ.μ. με 30/1000 ποσοστό συνιδιοκτησίας μετέτρεψε εξώστη αποκλειστικής του χρήσης  10τ.μ. σε χώρο ΚΧ. Η Επιτρεπόμενη δόμηση του οικοπέδου είναι 1000τ.μ. και η επιτρεπομενη  κάλυψη 350τ.μ.

η επιτρεπόμενη κάλυψη  για τον υπολογισμό κατηγορίας και  συντελεστών είναι 350*30/1000=10.50τ.μ. δηλαδή είναι ήδη πολύ μικρότερη από την νόμιμη επιφάνεια του διαμερίσματος. Μήπως πρέπει να πάρω τα 40τ.μ. σαν επιτρεπόμενη με το σκεπτικό οτι αυτη η κάλυψη  επιτρέπεται για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία απο την Ο.Α;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στις πιό πολλές των περιπτώσεων σε μια σύσταση ισχύει αυτό που γράφεις: 

  ".... δηλαδή είναι ήδη πολύ μικρότερη από την νόμιμη επιφάνεια του διαμερίσματος. ......"

Ειδικά όταν έχουμε μεγάλο ΣΔ και κατά συνέπεια μεγάλη οικοδομή.

Αλλά έτσι γίνονται οι συστάσεις ΟΙ.

Ρίξε και εδώ μια ματιά  https://www.michanikos.gr/forums/topic/50351-αρθρο-096-ν-449517-κατηγορία-4-αυθαιρέτων-κατασκευών/?do=findComment&comment=993763


 

 

Edited by karanus
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

δηλαδή ΚΑΤ 5 και υπέρβαση κάλυψης >60%  η εν λόγω οριζόντια. Καλά και εγώ προς τα εκεί έτεινα άλλα έλεγα μήπως μου διαφεύγει κάτι.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Περίπτωση: Αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριου χώρου σε χώρο κυρίας χρήσης χωρίς όμως υπέρβαση δόμησης.

Στην κάτοψη του διαμερίσματος υπάρχει τμήμα/λωρίδα φάρδους 40 εκατοστών, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως ημιυπαίθριος. Στην πράξη έχει ενσωματωθεί στην κατοικία μετατοπίζοντας τον εξωτερικό τοίχο 40 εκατοστά (όσο και το βάθος του ημιυπαίθριου) προς τα έξω.

Στο διάγραμμα κάλυψης, στο σκαρίφημα του ορόφου, επίσης το συγκεκριμένο τμήμα έχει διαγραμμιστεί και σημανθεί ως ημιυπαίθριος.

Στους υπολογισμούς όμως του διαγράμματος συμβαίνει το εξής παράδοξο:  Ξεχνάει ο μελετητής να αφαιρέσει το τμήμα του ημιυπαιθρίου από την πραγματοποιούμενη δόμηση, άρα ο ημιυπαίθριος προσματράται στην δόμηση. Λίγες γραμμές παρακάτω (εκεί που υπολογίζει το σύνολο των ημιυπαιθρίων του κτιρίου) λαμβάνεται υπόψιν αυτό το τμήμα και προσμετράται στο σύνολο των ημιυπαιθρίων.

Τελικά πως να το αντιμετωπίζω? Με αναλυτικό? (μετατόπιση προς τα έξω εξωτερικής τοιχοποιίας για την ενσωμάτωση ημιυπαίθριου στην κατοικία?)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.