Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Δόμησης - Κάλυψης (γενικά)


Recommended Posts

ρε παιδιά ετσι όπως το λέτε αν είχε υπόλοιπο δόμησης 2 τ.μ. απ'τα επιτρεπόμενα στην περιοχή τότε στον αριθμητή θα βάζαμε 10-2=8 και όχι 10. Δεν κολλάει

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι γιατί όχι; Ας υποθέσουμε ότι στο παράδειγμά σου με το 10 στον αριθμητή πήγαινε Κ5 και με το 8 στον αριθμητή πήγαινε Κ4. Γιατί να τον στείλεις Κ5 αφού τα 2τμ τα έχει;

Δώσε άμα θέλεις και το ποσοστό της οριζόντιας για να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία.

Γιατι με τις λέξεις ίσως να μπερδευόμαστε και με τις ορολογίες. (Συντελεστής δόμησης, Υπέρβαση συντελεστή δόμησης , επιτρεπόμενα συντελεστή δόμησης , ποσοστά υπέρβασης δόμησης και άλλα πολλά.....)

Link to comment
Share on other sites

ζευγαρι εξαδιαιρετου εχουν εξολοκληρου αυθαιρετη κατοικια 42 τ.μ εκτος σχεδιου σε οικόπεδο μη αρτιο και μη οικοδομήσιμο αρα είμαι κατηγορια 5. Τα 24 τ.μ κατοικίας αποτέλειται εξολοκλήρου απο οπλισμένο σκυρόδεμα και το υπόλοιπο των 18 τ.μ έχει στη μπροστινή της όψης κατασκευή απο ξύλο και τζαμαρίες που ανοίγουν και απο πάνω πάνελ.

Το τμήμα αυτό των 18 τ.μ  με την παραπάνω κατασκευή υπολογίζεται καπως αλλιώς απο το υπόλοιπό ή όλη η κατοικία παει συνολικα σαν υπερβαση δόμησης 18+24=42 τετραγωνικων?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις και όταν πρόκειται για λίγα τμ , δεν αξίζει τον κόπο να ερμηνεύουμε διαφορετικά απο το προφανές  κάνοντας επικύνδυνες ισορροπίες.

Εγώ τα τα έβαζα και τα 42τμ.

Link to comment
Share on other sites

υπέρβαση κάλυψης ισογείου και υπογείου (εκτός περιγράμματος αδείας) το βάζετε 2 φορές δλδ και στο πεδίο ΥΔ και στο ΥΔ με μειωτικό?

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας !!!

 

Ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: 

 

Έχουμε ένα Ισόγειο κλειστό χώρος στάθμευσης στην Pilotis πολυκατοικίας που δεν προσμετρούνταν στο Σ.Δ. αλλά αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και έχει υπέρβαση δόμησης.

 

1. Για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης δόμησης συγκρίνω με τα μέτρα που δικαιούται από τη σύσταση , σωστά ??? 

 

2. Θα πάρει μειωτικό ή όχι ??? (από ότι έχω καταλάβει μάλλον όχι, αφού με τον Ν.4495/2017 μειωτικό παίρνουν μόνο τα υπόγεια . . .)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Κaranus και γω τα 42 έχω σκοπό να βάλω αλλά ρωτάω για επιβεβαιωση. Θέλω να μαι καλυμμένη σε τυχον έλεγχο απο ελεγκτες κ.τ.λ

Με ενδιαφέρει λοιπόν αν κατά τη γνώμη σας το τμήμα αυτό των 18 τ.μ με την κατασκευή αυτή μπορεί να ρυθμιστει κανονικα όπως το υπόλοιπο λοιπόν κι ας εχει πάνελ απο πανω και στην όψη την κατασκευή απο ξύλο και τζαμαρίες που ανοίγει?

Link to comment
Share on other sites

anpap

Νομίζω ότι με τον τρόπο που το λέμε δηλ βάζοντας και τα 42τμ , είμαστε καλυμμένοι απο κάθε άποψη.

Άμα έβγαζες κανονικά ΟΑ σήμερα , πως θα το έβαζες; Θα το χρέωνες στην δόμηση. Έτσι δεν είναι; Και θα ήσουν καλυμμένη απο κάθε άποψη.

Αυτό κάνουμε και τώρα κατά κάποιον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Κaranus και εγώ τα 42 έχω σκοπό να βάλω αλλά ρωτάω για επιβεβαίωση. Θέλω να μαι καλυμμένη σε τυχόν έλεγχο από ελεγκτές κ.τ.λ

Με ενδιαφέρει λοιπόν αν κατά τη γνώμη σας το τμήμα αυτό των 18 τ.μ με την κατασκευή αυτή μπορεί να ρυθμιστεί κανονικά όπως το υπόλοιπο λοιπόν κι ας έχει πάνελ από πάνω και στην όψη την κατασκευή από ξύλο και τζαμαρίες που ανοίγει?

Συμφωνώντας με το συνάδελφο karanus θα σε ρωτήσω γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να διαφοροποιηθεί το πρόστιμο;

Κλειστός χώρος είναι και αυτός. Το ότι μπορεί να ανοιγοκλείνουν οι τζαμαρίες δεν μας απασχολεί. Με την ίδια λογική και ένα σπίτι συμβατικής κατασκευής έχει κουφώματα με υαλοπίνακες που ανοιγοκλείνουν, αλλά δεν σκεφτήκαμε ποτέ να αλλάξουμε το πρόστιμο. 

Link to comment
Share on other sites

οχι δε με καταλαβατε! μαλλον δεν ημουν ξεκάθαρη. θεωρω οτι όλο πάει στη δόμηση απλως ρωτάω μήπως δε μπορώ καν να το ρυθμίσω στο νόμο λόγω της κατασκευής. Απ' οτι καταλαβαίνω από τις απάντησεις σας όμως δεν τίθεται θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.