Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Συμφωνώ μαζί σου, απλά δε ξέρω μήπως είναι υπερβολικό αυτό, γιατί όπως καταλαβαίνεις συμπαρασύρει πολλά...δλδ βγάζει μεγάλη υυ...άρα ούτε εσύ βρήκες κάτι γραμμένο ε?νομίζω όμως θα συμφωνήσω με τη δική σου οπτική.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν βρήκα κάτι σίγουρο. Για να αποφασίσω λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση, σκέφτηκα να το δω λογικά, ώστε να έχει αξία και η κρίση μας σαν (λογικοί) μηχανικοί κατά την αυτοψία. Συγκεκριμένα, μέρος του διαμορφωμένου εδάφους γύρω από το κτίριο ήταν πιο ψηλά και το υπόλοιπο πιο χαμηλά. Ο αγροτικός δρόμος κατέληγε στο οικόπεδο σε ακόμα πιο ψηλή στάθμη. Θεώρησα σαν 0.00 το "ψηλότερο" διαμορφωμένο δίπλα στο κτίριο έδαφος και με λοιπή παράβαση χρέωσα τη μη ολοκλήρωση για τον όγκο του περιβάλλοντος διαμ. εδάφους του χαμηλότερου αυτής της στάθμης. Βέβαια χωρίς να είμαι ποτέ σίγουρος αν θα δημιουργήσει κάποιο θέμα αυτή η παραδοχή μετέπειτα. Θα μπορούσα να θεωρήσω ίσως ως 0.00 τη ψηλότερη στάθμη του δρόμου, αλλά αυτό θα ήταν λίγο υπερβολικό, ως προς την συνολική εικόνα του ακινήτου, χωρίς όμως να σημαίνει ότι σίγουρα το ψευτοτοπογραφικό της άδειας δεν θα μπορούσε να ερμηνευτεί και έτσι. Τη γνώμη μου σου λέω πάντα...

Με πιο απλά λόγια, εάν σε "παίρνει" πολεοδομικά και λογικά να χρεώσεις και να δικαιολογήσεις μη ολοκήλρωση περιβ. χώρου, τότε τη στάθμη 0.00 μη τη βάζεις στο κατώτατο σημείο. Ειδάλως, αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις την οδηγία των κανονισμών ότι ύψος θεωρείται το μέγιστο ύψος στις προσόψεις του κτιρίου. Κάπως έτσι το βλέπω, έστω και αν το ζήτημα δεν είναι τελικά τόσο απλό.

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα συναδελφοι.Θα μπορουσατε να με βοηθησετε σας παρακαλω!Εχω συγκροτημα κατοικιων κι εγω τακτοποιω το ενα διαμέρισμα απο τα 3 που εχει ο οροφος.Στο διαμέρισμα έχει κατασκευαστεί σοφίτα μεσα στη στέγη με αποτέλεσμα να εχω υπερβαση υψους.

Πως το αντιμετοπιζω ως προς το ιδιοκτησιακό;Η στεγη ειναι μια και για τα 3 διαμερίσματα του ορόφου. 

Link to comment
Share on other sites

με το αρθρο 98/9, ως εχων αποκλειστικη χρηση

[υποθετω οτι καθε ενας χρησιμοποιει ενα τμημα....δεν λές]

υγ

δξ εάν και γιατι  εχεις "υπερβαση υψους..."

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Σε υπόγεια στάθμη με επέκταση εκτός περιγράμματος εκτός από υπέρβαση δόμησης και κάλυψης χρεώνω και ύψος?

Link to comment
Share on other sites

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Έχω περίπτωση όπου τακτοποιώ αυθαιρεσίες στο δώμα οικοδομής. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν 4 αποθήκες (έχει γίνει σύσταση) και κάθε μία από αυτές "πάει" μαζί με 1 διαμέρισμα των υποκείμενων ορόφων. Στην χρήση να επιλέξω "άλλη κατοικία" θεωρώντας την κάθε αποθήκη παρακολούθημα ενός διαμερίσματος; ή  "υπηρεσίες"; Επίσης, βάσει των όρων δόμησης στην περιοχή επιτρέπεται μέγιστο ύψος 14,50 μ. Οι αυθαίρετες αυτές αποθήκες ξεκινούν από στάθμη +13,50 και φτάνουν σε στάθμη +16,00. Άρα 14,50 Χ 1,20 = 17,4 > 16,00, άρα Υ.Υ. < 20% σωστά;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα

Σε εντός σχεδίου περιοχή, εξετάζω μια 3όροφη πολυκατοικία, με 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες όμως ανήκουν σε ένα ιδιοκτήτη, οπότε κάνω μια δήλωση για όλο το κτίριο συνολικά. ΄Το ισόγειο και ο Α όροφος είναι 10 εκ χαμηλότεροι από την άδεια, όμως ο Β όροφος είναι 20 εκ ψηλότερος. Το συνολικό ύψος της οικοδομής όμως είναι εντάξει και εντός του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής. Πρέπει να χρεώσω υπέρβαση ύψους στις ιδιοκτησίες του Β ορόφου ή επειδή το συνολικό ύψος είναι εντός, δε χρειάζεται? Μήπως πάει με αναλυτικό? Αν δε χρεώσω ΥΥ, αν κάποια στιγμή μεταβιβαστεί μόνο ο Β όροφος, δε θα υπάρχει πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

@kakallia

Γενικά, δεν σκοπεύεις να διακριτοποιήσεις τις αυθαιρεσίες κάθε οριζόντιας σε ξεχωριστό ΦΚ για κάθε μία; Τότε στο ΦΚ για την ΟΙ του Β ορόφου, θα χρεώνα 1 ΛΠ για τη διαφορά του ύψους, εφόσον συγκρίνεις με την άδεια. Στην ΤΕ θα αναφέρεις για κάθε ΟΙ τις διαφοροποιήσεις του ύψους τους, προφανώς το μικρότερο ύψος δεν θα χρεωθεί για πρόστιμο (ή θα το βάλεις ΚΑΤ3 για 5% αλλαγή στις διαστάσεις). Ως προς απαλλαγή από ΜΣΕ, λογικά σε καλύπτει η μη αύξηση των κατακόρυφων φορτίων πάνω από 20%.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σε κεκλιμένο έδαφος, υπάρχει γωνιακή διώροφη οικοδομή οπου έχει εκδοθεί άδεια για ισόγειο και α όροφο, χωρίς υπόγειο, χωρίς πιλοτή.

Μεταξύ των δύο απέναντι γωνιών του οικοπέδου υπάρχει έντονη διαφορά στάθμης η οποία έχει αποτυπωθεί λάθος στην άδεια.  Ετσι, κατα την κατασκευή προέκυψε πιλοτή προσβάσιμη από την χαμηλότερη στάθμη ενώ από την υψηλότερη στάθμη όλα είναι οκ...

84199834_Regioncapture10.png.e3e6acbd5bbb989f5c27d5b142bdb3f2.png

Αν θεωρήσουμε την διασταύρωση της οδού ως ±0.00 (ας πούμε σημείο Α),  η υψηλότερη στάθμη (Β) είναι στο ~+1,00μ και η χαμηλότερη (Γ) στο ~-2,00μ. Η στάθμη του "ισογείου" διαμερίσματος είναι προσβάσιμη από το +1.00 με τρία σκαλιά άρα στο ~ +1,50. Μεχρι εδώ, οκ, βατά... τα σχεδια της οψης ΑΒ αδείας ταυτίζονται με την πραγματικότητα.

644020462_Regioncapture8.thumb.png.0ea2a94231301019d658b07a9931c81e.png

Στην αλλη οψη ομως τα πραγματα  περιπλεκονται επειδή η οδός στα σχεδια της αδείας εμφανίζεται πιο πανω και με ηπιότερη κλιση.

Στην ουσία υπαρχει υπερβαση ύψους με την κατασκευή πιλοτής...

683028769_Regioncapture12.thumb.png.3b1b9d7ac3e884e85ba264ae7b007784.png

 

1005972271_Regioncapture13.thumb.png.dc9f97813973c555d345ed63b2fdfb78.png

 

Τι προτείνουμε τελικά για την αυθαιρετη πιλοτη;

ξεμπάζωμα με αναλυτικό     ή     υπέρβαση ύψους;;;

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.