Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

χα!join the club...! έχω κάνει την ιδια ερώτηση πιο πριν....αλλά δεν ατέληξε κάπου. το βασικό βεβαια παραμένει για εμένα η ΜΣΕ ή όχι. εσύ υποθέτω τη σκαπουλάρεις λόγω κατηγορίας....

Link to comment
Share on other sites

και εσύ πως το αντιμετωπίζεις?

Να σου πω την αλήθεια... εγώ θα πήγαινα με το δυσμενέστερο, αφού στην χαμηλότερη στάθμη υπάρχει υπέρβαση ύψους.

και επειδή διχάζομαι ...  θα υπολόγιζα αυθαιρέτως και ίσως δικαίως τα μισά τμ με ΥΥ. !!! έχω και το καρπούζι, έχω και το μαχαίρι. :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτό έκανα φίλε μου...θεώρησα ότι το απόλυτο 0.00 στη ποραγματικότητα είναι και το 0 που εμφάνιζε στα σχέδια. Όλα τα άλλα ΥΥ. Βέβαια, δε ξέρω αν είναι σωστό γτ έτσι "επιβαρύνεις" τον ιδιοκτήτη..αλλά όπου δεν υπάρχει σαφήνεια στους νόμους σκέφτομαι να αγορεύω υπέρ του εαυτού μου και λέω τι θα τεκμηρίωνα εγώ καλύτερα?και προτείνω αυτό...Γι αυτό έχασα και το πελάτη γτ του είπα ότι θέλει ΜΣΕ λόγω αυτών. αχαχαχαχααχα!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γενικά σε Οριζόντιες Ιδιοκτησίες, από τη στιγμή που κάθε Ο.Ι. υπάγεται ξεχωριστά από τις άλλες οπότε δε μπορώ να γνωρίζω το ύψος των άλλων ορόφων οπότε και κατ'επέκταση ολόκληρου του κτιρίου, πως θα ξέρω αν η υπέρβαση ύψους της συγκεκριμένης συμβάλλει στην υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής ή όχι ώστε να αποτελέσει παράβαση με αναλυτικό ή μη ? 

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

Έχω κτίριο με υπέρβαση ύψους 25εκ, και μόνο.

Όταν εκδόθηκε η άδεια το επιτρεπόμενο ύψος ήταν 7,00μ.

Σήμερα το επιτρεπόμενο είναι στα 9,60μ.

Με ποιό ύψος συγκρίνω?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν υπερβαίνεις το επιτρεπόμενο της περιοχής η παράβαση υπολογίζεται με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

1) Όταν σε Οριζόντια ιδιοκτησία οικοδομής υπάρχει αυθαίρετη αύξηση ύψους, πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν τακτοποιείται με υπέρβαση ύψους ή με αναλυτικό αφού δε γνωρίζουμε το συνολικό πραγματικό ύψος κτιρίου? Οπότε τι γίνεται? Σημειώνεται το πραγματικό τωρινό ύψος της Ο.Ι. και γίνεται αναφορά ότι θα τακτοποιηθεί σε τυχόν ξεχωριστή υπαγωγή που θα αφορά τα κοινόχρηστα όλης της οικοδομής?

1) Αν σε μια περιοχή το max επιτρεπόμενο ύψος είναι 8 μ. και 2 μ. στέγη και ένα κτίριο έχει ύψος ορόφων 8,5 μ. και 1,5 μ. στέγη, αυτό θεωρείται υπέρβαση ύψους ή όχι? Γιατί το συνολικό ύψος είναι εντάξει, αλλά το τμηματικό 8,5>8 δεν ικανοποιείται.

?? Anybody is welcome to answer.

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

Τακτοποιώ ακίνητο με αρκετές παραβάσεις (τριώροφη οικοδομή με pilotis χωρίς σύσταση οριζόντιας) και θα ήθελα τη βοήθειά σας για τα παρακάτω:

Στο κτίριο υπάρχει πυλωτή που έχει μετατραπεί σε κλειστό χώρο στάθμευσης και απόληξη κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα δίχως στάση στο δωμα. Η απόληξη υπάρχει στην άδεια, όμως με διαφορετικό περίγραμμα και ύψος απ΄ ότι τελικά κατασκευάστηκε. Μέγιστο ύψος κτιρίου στην περιοχή: 14,50μ + 1μ για pilotis. Επισυνάπτω ένα σκαρίφημα της απόληξης για να εξηγήσω λίγο καλύτερα το ερώτημα:

Παρότι το ύψος της απόληξης είναι οριακά 2,40μ, έχει χτιστεί περιμετρικά της πλάκας της απόληξης ένα στηθαίο μέγιστου ύψους 0,70μ (magenta στο σκαρίφημα) το οποίο περιβάλλει την κεραμοσκεπή που αυθαίρετα τοποθετήθηκε στην πλάκα της απόληξης.

Ερωτήσεις:

1. Έχω υπέρβαση ύψους, ή θεωρώ πως max ύψος κτιρίου 15,50μ.? Το ότι η πυλωτή πλέον είναι κλειστός χώρος στάθμευσης αλλάζει το γεγονός ότι δίνει τον "αέρα" του +1μ.?

2. Το ύψος της απόληξης θεωρώ πως είναι 2.40 ή 3.10? Θα μετρήσει εν τέλει στη δόμηση?

3. Η απόληξη όπως προείπα έχει διαφορετικό περίγραμμα απ ότι στην άδεια, και μικρότερο εμβαδό απ' ότι προβλεπόταν κατά 5τ.μ. περίπου. Αναλυτικός?

3. Την κεραμοσκεπή πως την τακτοποιώ? Επίσης, στο δώμα προβλεπόταν να κατασκευαστεί κεραμοσκεπή που όμως δεν έγινε ποτέ. Σε ποια κατηγορία εντάσσεται?

Ευχαριστώ πολύ όσους ασχοληθούν.

image.thumb.png.a39d898e0ba4acfef8b99b9b9a2be591.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.