Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Στην αδεια προβλεπόταν ισογειο με υπόγειο ( Εκτός σχεδιου εντός ζώνης  ) ύψους 4,00+ στεγη.Τωρα έχουμε 6,30 + στεγη δηλ. διώροφη οικοδομή,Πώς θα συγκρίνουμε με  το επιτρεπόμενο με τα 7,50 +στεγη  ή με τα. 4,00+ στεγη

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μου είναι ότι η άδεια προέβλεπε ισογειο με υπόγειο και για Εκτός σχεδιου το επιτρεπόμενο ύψος είναι 4+ 1,20=5,20 με τη στεγη ,ενώ τώρα με την ψηλότερη στάθμη της θεμελιωσης έχω 6,30+1,20 Δηλαδή διώροφο. Θα το συγκρίνω με το επιτρομενο υψος διώροφουή με το επιτρεπομενο υψος ισογειου.

Link to comment
Share on other sites

On 8/3/2020 at 2:50 ΜΜ, Largy said:

με τα 7,50 μ. Επιτρεπόμενο περιοχής του τότε ή του τώρα, και όχι εγκεκριμένο αδείας.

Συμφωνώ αλλά αν το πάρω σαν ισογειο με υπόγειο εκτος σχεδίου οπως ειχε βγεί η αδεια  το επιτρεπόμενο ειναι 4,00+1,20  ,Σημερα ειναι διώροφο θα το συγκρίνω με διώροφο με το επιτρεπμενο 7,50μ και δεν θα βάλω ΥΥ, αυτο ενοεις ?

Link to comment
Share on other sites

εντός σχεδίου   με επιτρεπόμενο ύψος περιοχής 9.50 μ, το 1994 προβλεπόταν ισόγειο  κτίριο, με την στάθμη του δαπέδου  +3.00 μ απο το δρόμο (Υπερυψωμένο οικοπεδο  σε σχέση με τον δρόμο στο πρόσωπο, ) . Τελικά θεμελιώθθηκε  60εκ ψηλότερα απο το προβλεπόμενο της αδείας  ,δηλ στα 3,60μ απο τον δρομο Ταυτόχρονα επεκτάθηκε κατα 4τμ προς τον ακάλυπτο στο πρόσωπο του οικοπέδου και απο κάτω έγινε αποθηκη 4τμ στη στάθμη του δρομου (δηλ ύψος αποθηκης 3,60μ).Επίσης έγινε προσθήκη ορόφου ,10τμ,,με το τελικό ύψος της οικοδομής τα  8,90μ, απο τον δρόμο

Η υπέρβαση υψους του προβλεπόμενου απο την αδεια,υπολογίζεται σαν Υ.Υ χωρις Υ.Δ?  ή αναλυτικό ?

η επέκταση των 4τμ υπολογίζεται μόνο ως ΥΔ?

Η προσθήκη καθύψος  υπολογίζεται ως ΥΔ και ΥΥ?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον κανένα κτίσμα δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο, ό,τι υπήρχε στην άδεια με αναλυτικό για υπέρβση ύψους και ό,τι δεν υπήρχε με ΥΔ και όπου επέκταση νομίμου περιγράμματος και ΥΚ. Αυτό που δεν έχεις λόγω στάθμεων είναι μειωτικός συντελεστής λόγω υπογείου. Έτσι το βλέπω να πηγαίνει.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ,την αποθήκη δεν βάζω μειωτικό λόγω υπογείου αλλα σαν ισόγεια αποθήκη ανεξαρτήτη λειτουργικά<50τμ 

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς! Έτσι περίμενα να είναι. Έχει προφανώς αυτοτέλεια με ανεξάρτητη είσοδο, σωστά;  Ίσως άκυρο αυτό για την αυτοτέλεια για ισόγειες αποθήκες. Μάλλον μπερδεύτηκα από την κατ. 3 για ισόγειες μικρές αποθήκες.

Edited by tettris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.