Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

22 ώρες πριν, tyrobas said:

καλημερα συναδερφοι,ηθελα να ρωτησω το εξης.σημερα απο το τεε το κεντρικο μου ειπαν(απο 2 διαφορετικα ατομα εκει μηχανικους) οτι οταν εχεις υπερβαση δομησης( προσθηκη οροφου ας πουμε) βαζεις υπερβαση υψους ετσι και αλλιως.Οχι με λοιπη παραβαση αλλα κανομικα τον συντελεστη.Ασχετως δηλαδη αν ειναι συνολικα το κτιριο κατω απο το επιμετρεπομενο υψος της περιοχης.και μου το ειπαν σαν σιγουρο.ποια ειναι η γνωμη σας ?

Εσύ "φταις" που έχασες το χρόνο σου και πήγες και τους ρώτησες (και "φταις"2 γιατί δεν σου έφτανε ο ένας, ρώτησες και δεύτερο για να το σιγουρέψεις)....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα. 

Εντός οικοπέδου σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων εκδόθηκε άδεια που προέβλεπε οικία υπερυψωμένη κατα 80εκ από το δρόμο. Στην πράξη δεν τηρήθηκε παντού το περίγραμμα τη άδειας και επιπλέον αντί για 80εκ το ύψος στο διαμορφωμένο πλέον ισόγειο είναι 2,50μ. Τέλος έγινε προσθήκη το 2010 ενός τμήματος 20τμ περίπου κατ επέκταση της αρχικής άδειας.

Σκέφτομαι να κάνω 1 φύλλο καταγραφής που θα υπάρχει ΥΔ, ΥΚ και ΥΥ για το κομμάτι που έγινε εξαρχής αλλά όχι σύμφωνα με την οικ. άδεια

1 ΦΚ με ΥΥ  χωρις ΥΔ για το κομμάτι που ταυτίζεται με την αρχική άδεια

1 ΦΚ με ΥΔ για τον ισόγειο χώρο που διαμορφώθηκε χωρίς ΥΥ

και τέλος 1 ΦΚ με ΥΔ και ΥΚ για το κομμάτι των 20 τμ.

Σωστά?

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα...Η περιγραφή δεν είναι απολύτως κατανοητή...Έχεις μια οικοδομική άδεια για ισόγεια κατοικία με υπερύψωση 80 cm και στην πραγματικότητα λες το ύψος στο διαμορφωμένο ισόγειο είναι 2,50 μ...Η υπερύψωση πόση είναι;Προσδιόρισε τα επίπεδα και τα ύψη τους για να μπορεί να σου απαντήσει κάποιος για τον τρόπο που δηλώνονται.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα  Η υπερύψωση είναι 1,70 μ. Έτσι διαμορφώθηκε ισόγειο με ύψος 2,50μ και απο εκει και πανω κανονικα έγινε το σπίτι για το οποίο εκδόθηκε η άδεια

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Σκούπρας Ιωάννης said:

Καλημέρα  Η υπερύψωση είναι 1,70 μ. Έτσι διαμορφώθηκε ισόγειο με ύψος 2,50μ και απο εκει και πανω κανονικα έγινε το σπίτι για το οποίο εκδόθηκε η άδεια

Ωραία...σε κάθε περίπτωση για την επιλογή του συντελεστή Υπέρβασης Ύψους πρέπει το μέγιστο ύψος του  κτιρίου να ξεπερνά το επιτρεπόμενο από τους όρους δόμησης ύψος της περιοχής.Άρα,εάν δεν έχετε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ύψους από την υλοποίηση του κτιρίου σε υψηλότερη στάθμη σε σχέση με την οικοδομική άδεια,θα δηλώσετε την υπέρβαση ύψους με αναλυτικό προϋπολογισμό (λοιπή παράβαση).Θα αναφέρετε δε το παραπάνω και στην Τεχνική Έκθεση της ρύθμισης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε διαμέρισμα β΄ορόφου διώροφης οικοδομής καλούμαι να ρυθμίσω η/χ που έκλεισε.Πέραν αυτού υπάρχει και μια παραβίαση ύψους (εγκεκριμένο ορόφου 2,65 και πραγματοποιούμενο 2,82).Μετρώντας το συνολικό ύψος της οικοδομής αυτό υπερβαίνει κατά 0,20μ. το επιτρεπόμενο της περιοχής καθώς όλοι οι όροφοι πήραν ανάλογο ύψος.Πιθανή αντιμετώπιση?

1) Βάζω σε ένα ΦΚ τον η.χ με Υ.Δ. και ΥΥ <20% και σε ένα άλλο τα τετραγωνικά του νόμιμου διαμερίσματος τικάροντας το ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ (0,20)

2) ¨ξαναμετράω¨ το  2,82 το βρίσκω 2,78 και πάω με κατηγορία 3 !!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έκανα ήταν να μετρήσω εσωτερικά όλους τους ορόφους της οικοδομής. Βγαίνει 9,20 το πραγματοποιούμενο, 8,40 της οικοδομικής άδειας και 9,00 το μέγιστο της περιοχής. 

Link to comment
Share on other sites

9,20 - 8,40 = 80εκ. υπερύψωση ως προς την άδεια

Το διαμέρισμά σου έχει υπέρβαση 17εκ, άρα τα υπόλοιπα 63εκ που έχουν κατανεμηθεί; Στον άλλον όροφο;

Επίσης, 2,82 έστω το εσωτερικό ύψος στο διαμέρισμά σου, άρα χοντρικά 3 του ορόφου του. 9,2 - 3,0 = 6μ. Δηλ ο άλλος όροφος είναι 6μ; (εκτός αν είναι ΤΡιώροφη οικοδομή και έχεις γράψει διώροφη) Έχει υπερυψωθεί το κτίριο; Η στάθμη αφετηρίας των υψών (0,00) είναι σαφώς προσδιορισμένη στην άδεια; Έχεις δηλ. ξεκάθαρα υπέρβαση του επιτρεπόμενου;

Link to comment
Share on other sites

Το καθαρό μέσα είναι 2,75μ, (γιαυτό λέω 2,82 αν αφαιρέσω μόρφωση).Ναι τριώροφη είναι η οικοδομή (ισόγειο/πυλωτή και δύο όροφοι).Το ισόγειο/πυλωτή και ο πρώτος όροφος παρουσιάζουν και αυτά αύξηση του ύψους τους με μεγαλύτερη αυτήν της πυλωτής.Το πραγματοποιούμενο (9,20μ,) το έβγαλα μετρώντας εσωτερικά τα ύψη σε κάθε στάθμη.Πυλωτή 2,80, 1ος όροφος 2,75 , 2ος όροφος 2,75 , όλα καθαρά (πλακάκι -οροφή)

Εάν λάβω τελικά υπόψιν την ΥΥ είναι σωστό το σκεπτικό μου, δηλαδή να βάλω τον κλειστό η.χ. με ΥΥ 1,20 και τα υπόλοιπα τετραγωνικά του διαμερίσματος με 0,2? Και με την στατική επάρκεια τι γίνεται, μπλέκει κι αυτό μετά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.