Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

To 0 από που το μετράτε όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια? Από το χαμηλότερο σημείο του κτιρίου? Από τον δρόμο? Από το διαμορφωμένο επίπεδο του οικοπέδου και ας μην είναι σε όλα τα σημεία το ίδιο?

Link to comment
Share on other sites

Για το γεγονός ότι δεν παίρνει κατοικία + ΥΥ το σύστημα, βλέπω ότι έχουν επιλογή ΥΥ ή ΥΚ, αλλά δεν έχουν επιλογή ΥΥ σκέτη και για αυτό κολλάει.

Μία δυνατότητα είναι αν έχεις ΤΖ πάνω από 1000€ να βάλεις την άλλη χρήση και να προχωρήσεις (για λόγους συστημικούς) με αναφορά στην ΤΕ. Καλό θα ήταν να κάνεις ερώτημα στο ΤΕΕ, στους διαχειριστές του συστήματος και να τους ρωτήσεις πώς να το βάλεις.
Το πιθανότερο είναι να σου πουν ότι θα το φτιάξουν, οπότε μετά έχεις δύο επιλογές:

1) παγώνεις την δήλωση μέχρι να το φτιάξουν

2) υπολογίζεις το πρόστιμό σου και στήνεις την δήλωση ώστε να βγει το ίδιο και επισυνάπτεις συνομιλία με ΤΕΕ, υπολογισμούς και φωτογραφία της οθόνης σου, που δεν σε αφήνει να δηλώσεις αυτό που πρέπει.

Σε κάθε περίπτωση θα ανέβαζα και υπ.δήλωση δική μου και του ιδιοκτήτη που θα διόρθωνα την δήλωση μόλις γίνει επιτρεπτό από το σύστημα, ανοίγοντας την δήλωση και είχα το νου μου να το κάνω.

Αν μπορεί ο πελάτης να περιμένει, καλό θα ήταν πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η σωστή αντιμετωπιση ειναι να επιμεριζουμε την υπερβαση υψους (τα 50 εκ. στην περίπτωση μας) σε κάθε οροφο και όχι να ασχολουμαστε μονο με το υψος της Ο.Ι. (το οποίο ειναι σωστό);

 

Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εάν η εξουσιοδότηση αφορά την ΟΙ του 2ου ορόφου, θα ασχοληθούμε τον 2ο όροφο. Στην τελική, επαναλαμβάνω ότι εάν δηλαδή κάποιος σήκωνε ακόμη έναν όροφο στην πολυκατοικία μας, τότε την υπέρβαση αυτή των 3 μέτρων, θα την πληρώναμε και οι από κάτω???

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή συνάδελφε, για να καταλήξουμε, σε Ο.Ι εξετάζεις μόνο το καθαρό ύψος αυτής ασχετα αν βάσει αδείας ο εν λόγω όροφος-ΟΙ επρεπε να ναι απο το +9,00μέχρι το +12,00 και σήμερα είναι απο το +10 μέχρι το +13?

 

Σωστά!

 

Κάτι δε μου κολλάει πάντως στην συγκεκριμένη αντιμετώπιση...διότι στο παράδειγμα που έθεσα, έχω μη τήρηση της ο.α ή έστω της σύστασης ως προς τα υψόμετρα. 

 

Δεν ασχολούμαστε με "ντόμινο" παραβάσεις....

Link to comment
Share on other sites

Το παράρτημα Α (6 συντελεστής ύψους) αναφέρει: " ....Στις περιπτώσεις υπέρβασης ύψους κτηρίου το οποίο εκ κατασκευής έχει κατανεμηθεί σε ορόφους, οι ιδιοκτήτες κάθε ορόφου είναι υπόχρεοι να αναφέρουν το τμήμα που τους αναλογεί."

 

Εγώ καταλαβαίνω ότι στην περίπτωσή μας (που έχει θεμελιωθεί η οικοδομή 0,50 μ. πάνω από την προβλεπόμενη στάθμη της Ο.Α.) θα πρέπει το 0,50 μ. να κατανεμηθεί ανά όροφο και να βάλουμε υπέρβαση ύψους για τα τ.μ. της Ο.Ι. μας. Οπότε θα έχουμε ένα πρόστιμο για τον ημιυπαίθριο που έχει μετατραπεί σε κατοικία και ένα πρόστιμο για τα τ.μ. της Ο.Ι. λόγω υπέρβασης ύψους.

Γνώμες;

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοεί αυτό.

Λέει π.χ. αν ισόγειο στην άδεια 3 μ., α' όροφος στην άδεια 3 μ. κ.λπ.

Και τώρα είναι π.χ. ισόγειο 3,20 μ., α' όροφος 3,30 μ. κ.λπ.

 

Δηλαδή, στην άδεια όλο ήταν π.χ. 15 μ. και τώρα έγινε 16,50 μ., τότε ο κάθε όροφος έχει τη δική του αυθαιρεσία ΥΥ και οφείλει να την υπαγάγει στον 4495 κ.ο.κ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ακούγεται λογικό αυτό που λες Ιάσονα. Για να καλύψουμε όλες τις περιπτώσεις...

1) Εάν εξετάζαμε το υπόγειο το οποίο πάλι έχει το ορθό ύψος βάσει αδείας? 

2) Εάν εξετάζαμε τον τελευταίο όροφο ο οποίος πάλι έχει το ορθό ύψος βάσει αδείας? 

 

Θα βάζαμε υπέρβαση ύψους σε αυτές τις δύο περιπτώσεις?

Edited by PERIKLIS1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά!

 

 

Δεν ασχολούμαστε με "ντόμινο" παραβάσεις....

Οκ το δέχομαι. Αν τώρα έχω φύγει σε ένα όροφο 20εκ και έχω ξεπεράσει το επιτρεπόμενο της περιοχής συνολικά ώς οικοδομή, στη ρύθμιση για το συγκεκριμένο όροφο-οι 

για να βρω το ποσοστό υπέρβασης ύψους με τι θα διαιρέσω την υπέρβαση? 

Τελος, αν κανω ρύθμιση στο τελευταίο όροφο-ΟΙ  που λόγω παράβασης υποκεΙμένων βρίσκεται πιο πάνω από το επιτρεπόμενο πάλι το αγνοω εφόσον έχει το ορθό ύψος ώς Ο.Ι. ?

Link to comment
Share on other sites

Στα εξολοκλήρου αυθαίρετα εκτός σχεδίου από που μετράτε το 0 για να υπολογιστεί το ύψος του κτιρίου. Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.