Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

σε 2οροφο με αδεια το ισογειο καταστημα εχει υψος 4,50 μ. Στην πραγματικοτητα μπαζωθηκε ο περιβαλλων χωρος, αλλα και το καταστημα εσωτερικα και, τελικα εγινε κατοικια με σταθμη πλακας στο +1,50 και υψος 3 μ. Πώς υπολογίζω αυτη την παράβαση?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μια αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. Εξετάζεις αν βρίσκεται σε περιοχή (πχ εκτός σχεδίου) που η αλλαγή αυτή μπορεί να συντελεί σε αύξηση του εγκεκριμένου από την άδεια Σ.Δ. Μια άλλη παράβαση (λοιπή παράβαση) είναι η επιχωμάτωση. Το μικρότερο ύψος γενικά δεν θεωρείται αυθαιρεσία. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όχι δεν είναι εκτός σχεδίου. Το ερωτημα ειναι απο που μετραω τη σταθμη, γιατι με αυτη την υπερυψωση αν θεωρησω +0,00 το κρασπεδο, ο πρωτος οροφος και η στεγη ειναι πανω απο το επιτρεπομενο της περιοχης.

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μία ερώτηση για εξοχική διώροφη οικοδομή με κεραμοσκεπή (Ισόγειο και 1ος όροφος). Μου ζητήθηκε Τακτοποίηση για το διαμέρισμα του 1ου ορόφου.Το συνολικό ύψος της οικοδομής στην Ο.Α είναι 7,00μ στην αυτοψία ήταν 8,00μ. Το ισόγειο διαμέρισμα υπερυψώθηκε κατά 0,50μ και έγινε ανώγειο. Το ύψος στο πάνω διαμέρισμα λόγω διαφορετικής κλίσης της στέγης ανεβαίνει άλλα 0,50μ. Στη περιοχή το επιτρεπόμενο ύψος με στέγη είναι 9,00μ. Στον αναλυτικό κάνω μόνο τα 0,50μ. της στέγης??? Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μακροσκοπικά θα απαντούσα ότι βάζεις στον αναλυτικό μόνο ότι αφορά την οριζόντια ιδιοκτησία για την οποία γίνεται η αίτηση.... (εφόσον έχεις σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών φυσικά)

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Αυτό που με προβληματίζει κάπως είναι τι θα έκανα στην περίπτωση που δεν υπήρχε υπέρβαση στην κεραμοσκεπή, αλλά υπέρβαση λόγω μόνο του υπερυψωμένου ισογείου. Θα μπορούσα να δώσω βεβαίωση παρότι το διαμέρισμα θα βρίσκεται 0,5μ ψηλότερα από το μέγιστο ύψος της Ο.Α;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω την εξής περίπτωση. Σε άδεια για διώροφη οικοδομή με υπόγειο πραγματοποιήθηκε τελικά υπόγειο ισόγειο και απόληξη(αντί για τον όροφο).

Το υπόγειο και το ισόγειο, διατηρώντας τη στάθμη εδάφους και τη στάθμη της πλάκας υπογείου έχουν "ψηλώσει" 20εκ. έκαστος όροφος.

Το δώμα είναι πιο κοντό από τον προβλεπόμενο όροφο τελικά, και η τελική στάθμη όλης της οικοδομής είναι πιο χαμηλή.

Επισυνάπτω και σκαρίφημα.

τι υπέρβαση να βάλω?

40 εκ?

καθόλου?

τι λέτε?

 

σκαρ_τομή.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα έβαζα ΥΥ/ ΥΔ. Έχεις μια οικοδομη πιο κοντή από την άδεια, και με λιγότερα τ.μ. από την άδεια. Η απόληξη είναι μέρος της κλίμακας που πήγαινε στον 2ο, άρα έχεις και για αυτή πρακτικά μια πρόβλεψη (λίγο πιο ψηλοτάβανη).

Αν θα έβαζα κάτι θα ήταν αναλυτικός με τα επιπλέον ύψη (κολώνες - τοιχοποιία) που χρειάστηκαν για να γίνει πιο ψηλός ο κάθε όροφος και θα συμπλήρωνα δεν έγινε ο τελευταίος όροφος. Μη-κατασκευή όμως δεν αποτελεί αυθαιρεσία. Επίσης έχεις αρκετό ύψος για να γίνει τελικά ο τελευταίος όροφος (θεωρητικά ή στο μέλλον) και να έχει ύψος κύριου χώρου, χωρίς να ξεπεράσεις το συνολικό εγκεκριμένο ύψος. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχε πρόβλημα η οικοδομή, οπότε γιατί να έχει τώρα;

Δες και τα στατικά σου, μήπως το ύψος που βλέπεις το δείξανε σε αυτά και να είσαι κομπλέ χωρίς αυθαιρεσίες καθόλου.....
Εναλλακτικά, το πολύ μία παράβαση, για αλλαγή στάθμης εσωτερικών οριζόντιων χωρισμάτων, αλλαγές όψεων κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ!

Όμως, ο άλλος για να πανωσηκώσει μετά και να έχει τι ίδιο τελικό ύψος θα πρέπει να είναι αρκετά πιο κοντός από τους άλλους και μάλιστα θεωρητικά να έχει καθαρό πολύ λίγο....όχι λες? δε θα πρέπει να χάσει αυτους τουσ 40 πόντους?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.