Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε υπόγειες στάθμες


Recommended Posts

Μετά από έλεγχο που έκανα για τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σε κτίριο με Ο.Α για 312μ2, υπόγειο 30μ2 μη προσμετρουμενο στη δόμηση και στέγη συνάντησα τα εξής : Δεν είχε κατασκευαστεί ο όροφος 156μ2 και έχει γίνει στη θέση του η στέγη, το υπόγειο έχει κατασκευαστεί 156μ2 αντί των 30μ2 που ήταν υπολογισμένο για θέση πάρκινγκ (φυσικά δεν έχει κατασκευαστεί η ράμπα, αντίθετα έχει κατασκευαστεί εσωτερική σκάλα από το ισόγειο) και στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί ένα μπάρμπεκιου και στέγαστρο για θέση πάρκινγκ. Στο υπόγειο δεν υπάρχει μπάνιο και κουζίνα και μάλιστα στο ένα τμήμα του έχει λέβητα  και δεξαμενή καυσίμων (περίπου 30μ2). Τι παραβάσεις θα υπολογίζατε;

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, komati5 said:

Μετά από έλεγχο που έκανα για τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών σε κτίριο με Ο.Α για 312μ2, υπόγειο 30μ2 μη προσμετρουμενο στη δόμηση και στέγη συνάντησα τα εξής : Δεν είχε κατασκευαστεί ο όροφος 156μ2 (δεν αποτελεί παράβαση) και έχει γίνει στη θέση του η στέγη, ( με αναλυτικό) το υπόγειο έχει κατασκευαστεί 156μ2 αντί των 30μ2 που ήταν υπολογισμένο για θέση πάρκινγκ (φυσικά δεν έχει κατασκευαστεί η ράμπα, αντίθετα έχει κατασκευαστεί εσωτερική σκάλα από το ισόγειο) (156,00-30,00)ΥΔ χώρου με μειωτικό συντελεστή) και στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί ένα μπάρμπεκιου (αναλυτικός) και στέγαστρο (αναλυτικός) για θέση πάρκινγκ. Στο υπόγειο δεν υπάρχει μπάνιο και κουζίνα και μάλιστα στο ένα τμήμα του έχει λέβητα  και δεξαμενή καυσίμων (περίπου 30μ2). Τι παραβάσεις θα υπολογίζατε;

με την προυπόθεση ότι ο χώρος των 156,00τμ παραμένει με χρήση υπογείου και οι σταθμές που υπήρχαν στην ΟΑ για το υπόγειο δεν έχουν πειραχτεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα σας!

Έχω υπόγειο που ξεμπαζώθηκε σε οικοδομή που βρίσκεται ακόμα στα σκυροδέματα και βάσει οικοδομικής άδειας ήταν 200τμ.
Στην πραγματικότητα το εμβαδόν είναι 250τμ.
Να τονίσω πως συνεχίζει να παραμένει υπόγειο (τηρήθηκαν τα υψόμετρα της αδείας).

Όλα τα παραπάνω προορίζονται για διαμερίσματα. Μπορώ να τα εντάξω στον Ν4495 αφού ο φέρων οργανισμός είχε ολοκληρωθεί το 2011, σωστά;

Επίσης, για τα 200τμ περνάω μειωτικό συντελεστή 0,5 αφού τηρήθηκαν τα υψόμετρα της αδείας.
Για τα υπόλοιπα 50 που έχουν γίνει πέραν της οικοδομικής άδειας, μπορώ να περάσω κι εκεί τον μειωτικό 0,5;
Από την μία, ναι είναι υπόγειοι χώροι αλλά δεν εμφανίζονταν στην οικοδομική άδεια και έγιναν πέραν αυτού.

Τέλος, γι' αυτά τα επιπλέον 50τμ περνάω υπέρβαση κάλυψης;

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω ερώτηση σχετικά με εκτός σχεδίου κτήριο.

Σε κτήριο που ανεγέρθηκε σε εκτός σχεδίου περιοχή με οικοδομική άδεια του 2005, προβλεπόταν η κατασκευή υπόγειων δεξαμενών νερού.Το περίγραμμα τους κατασκευάστηκε
αλλά συνενώθηκαν (δεν κατασκευάστηκαν μεμονωμένοι τοίχοι) με τις αποθήκες. Στη ΣΟΙ οι υπόγειες δεξαμενές νερού περιγράφονται ως αποκλειστικές χρήσεις αποθηκών.
Κάνω ρύθμιση ΓΙΑ ΟΛΟ το κτήριο,αποτυπώνω τις παραβάσεις σε κάλυψη,δόμηση,ύψος κλπ.
Η ρύθμιση για τις δεξαμενές νερού είναι υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση βοηθητικών χώρων ή πηγαίνει στις λοιπές παραβάσεις κατηγορίας 4 εφόσον δεν κατασκευάστηκε ο τοίχος δεδομένου ότι στην άδεια σαν χώροι προβλέπονταν?
Προσωπικά κρίνω ότι η "Βέλτιστη" περιγραφή τις παράβασης είναι υπέρβαση σε κάλυψη δεδομένου ότι δεν προσμετρώνται στη κάλυψη από την άδεια και τώρα έχω κάλυψη το σύστημα πάντως δεν επιτρέπει τέτοια παράβαση μόνο σε κάλυψη. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημ: Μέχρι τώρα όπως έχω στήσει τη ρύθμιση τα έχω καταγράψει σαν υπέρβαση κάλυψης και δόμησης που είμαι καλυμένος αλλά το θέμα είναι πιο είναι το σωστό.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα
Σε 2οροφ πολυκατοικία με ΟΑ ('82) εντός σχεδίου, το υπόγειο (30τμ) μολονότι κατασκευάστηκε (κατα την μαρτυρία του ιδιοκτήτη βεβαίως) μπαζώθηκε (μαζί και το τμήμα κλιμακοστασίου που οδηγούσε σε αυτό) και ρίχτηκε η πλάκα ισογείου (~104τμ). Ο λόγος οτι η γειτόνισσα τον έπεισε οτι το πρόβλημα που 'χαν αυτοί με υπόγεια νερά και πλημμύρισμα στο δικό τους υπόγειο ήταν εξωφρενικό με τεράστιες ταλαιπωρίες κλπ κλπ..
Ερώτημα η ΜΗ κατσκευή σε κάτι που προβλεπόταν στην ΟΑ είναι αυθαιρεσία;  (ομοίως ΔΕΝ κατασκευάστηκε τμήμα χώρου στην απόληξη κλιμακοστασίου - προβλεπόταν πλατύσκαλο στην στάθμη της πλάκας, ενώ τώρα το τελευταίο σκαλοπάτι οδηγεί στην πόρτα για το δώμα οπότε η απόληξη έχει σήμερα αντι για 12τμ, μόνο 7,8 τμ  )

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, σε άδεια του 72, στάθμη υπογείου, έχω το αριστερά σχέδιο, όλοι βοηθητικοί χώροι (δόμηση είναι ο σκιαγραφημένος χώρος και η κόκκινη γραμμή περίγραμμα ισογείου). Στην αποτύπωση έχω το δεξιά, όπου η κάλυψη του ισογείου παραμένει ίδια, ξεμπαζώνεται όλο το υπόγειο, κύρια χρήση και δημιουργούνται 2 διάδρομοι, ανοιχτοί, δεν κλείνουν με πόρτες, ο ένας είναι πέρασμα για τον πίσω ακάλυπτο και ο άλλος διάδρομος κίνησης.

Έχω δηλώσει όλα τα τμ κύριους χώρους με μειωτικό συντελεστή 30%. Τους διαδρόμους θα τους βάλω στα τμ ή να μην τους μετρήσω?

0.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

στην περίπτωση διωρόφου επαγγελματικού  με υπόγειο χωρίς σύσταση και  με Ο.Α, :

α)Για την αυθ. α/χ του υπογείου σε κ.χ  θα συμπεριλαμβάνατε στο εμβαδόν και το κλιμ/σιο ενώ αυτό εξυπηρετεί και το μηχ/σιο - λεβητ/σιο ???..

β) Κι ακόμη περισσότερο, έστω κι αν δεν υπήρχαν αυτά (μηχ/σιο+λεβ/σιο) και σύμφωνα με την αντίληψη της χρέωσης μόνο  του δαπέδου στο οποίο επισυμβαίνει η αυθ. α/χ, μήπως θα πρέπει να εξαιρεθεί η επιφάνεια του κλιμ/σίου στην α/χ του υπογείου ούτως ή άλλως ..???  ...

Link to comment
Share on other sites

Αντώνη καλησπέρα. 

Αν κατάλαβα σωστά, θέλεις να βάλεις την επιφάνεια του κλιμακοστασίου ως Β.Χ  και να την αφαιρέσεις από την επιφάνεια του υπογείου η οποία άλλαξε χρήση;

Link to comment
Share on other sites

Παύλο καλησπέρα σου,

ναι, θεωρώ καταχρηστικό και άδικο να συμπεριλάβω στην αυθ. επιφάνεια α/χ του υπογείου το κλιμ/σιο,  σε κάθε περίπτωση (α) και (β) ..... 

edit και υπό την επήρεια της Εγκ.2/19.....  :smile:

Edited by Anton_civeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.