Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε υπόγειες στάθμες


Recommended Posts

ξεκάθαρα υπέρβαση δόμησης με μειωτικό συντελεστή 0,3 ή 0,5 ανάλογα την πρόσβαση στον υπόγειο χώρο θα έλεγα.

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, TOPSINAN said:

Καλησπέρα, σε 2 διόροφες μεζονέτες, 100τ.μ. κάλυψης η κάθε μία, εκτός σχεδίου με οικοδομική άδεια το 2004 προβλεπόταν να κατασκευαστούν υπόγεια Β.Χ. 50τ.μ. σε κάθε μεζονέτα και τα υπόλοιπα 50τ.μ. προβλεπόταν να μπαζωθούν. Στην πράξη δεν μπαζώθηκαν και έχουμε υπογεια Β.Χ. 100τ.μ. για κάθε μεζονέτα και εντός περιγράμματος του υπερκείμενου ορόφου. Μπορούμε να τακτοποιήσουμε με αναλυτικό καθώς δεν μετράνε στην δόμηση τα επιπλέον μέτρα (έχουν διατηρηθεί οι προβλεπόμενες υπόγειες στάθμες) και θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην οικοδομική άδεια ή πρέπει να πάω σε υπέρβαση δόμησης? 

Ευχαριστώ.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αναλυτικός για υπαγωγή τέτοιων χώρων. Η τακτοποίηση δεν έχει να κάνει με την έκδοση άδειας. Διάβασε ξανά το νόμο και ειδικά αν δεν έχει πρότερη εμπειρία από προηγούμενους δυο νόμους αυθαιρέτων. Ισχύει αυτό που λέει ο συνάδελφος παραπάνω. Υπέρβαση δόμησης με μειωτικό (αναλόγως του πως είναι συνδεδεμένα τα υπόγεια με την ανοδομή. Εσωτερική πρόσβαση ή εξωτερική)

Link to comment
Share on other sites

Υπόγειο πάρκινγκ στον ακάλυπτο χώρο συγκροτήματος κατοικιών όφειλε συμφωνα με την οικ. αδεια να ειναι μπαζωμένο 1μ. Δεν μπαζώθηκε και ταυτόχρονα βυθίστηκε κατά 0,50μ περίπου. Στο χώρο του παρκινγκ υπάρχουν θεσεις στάθμευσης-παρακολουθήματα όλων των κατοικιών. Πως υπολογιζεται το προστιμο; Το βάρος αυτού του χώρου επηρεάζει τα παρακολουθήματα;

 

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει υπερύψωση της στάθμης που θα οδηγούσε σε υπέρβαση ύψους αλλά μόνο ξεμπάζωμα τότε το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό. Η θεμελίωση σε χαμηλότερη στάθμη επίσης υπολογίζεται με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, υπογειο χωρις αδεια, κατασκευασμενο σε οικοδομη με αδεια απο το 1962, παει αμεσως ΚΑΤ1? Επισης ασχολουμαστε με το κλιμακοστασιο και το λεβητοστασιο η μονο με την ιδιοκτησια μας?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Άρα, επικρατούσα χρήση κατοικία. Η παλαιότητα του αυθαίρετου υπογείου προφανώς ταυτίζεται με αυτή του χρόνου κατασκευής τουλάχιστον του ισογείου ή στη χειρότερη του σκελετού του κτιρίου, οπότε κατηγορία 1. 

Link to comment
Share on other sites

Προφανως υπαρχει συσταση.  [?]

Εχει χιλιοστα το υπογειο?

Υπαρχουν στο υπογειο και αλλοι ιδιοκτητοι χωροι ή και  κοινοχρηστοι χωροι [λεβητοστασιο]?

Ποιός  ειναι ιδιοκτητης του υπογειου?

 

Link to comment
Share on other sites

Εχει συσταση 2/1000 ενας ιδιοκτητης του υπογειου , συνορευει με κλιμ/σιο και λεβητοστασιο.

Λογικα, τακτοποιω μονο υπογειο σωστα;

 

Βάλε τόνους στο κείμενό σου. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.