Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

α) μπορείς να βάλεις κατηγορία 3 μόνο τη μια εκ των δυο.

β) Μειωτικό δεν λαμβάνει η αποθήκη που δεν θα υπολογιστεί με κατηγορία 3 διότι δεν είναι στο ισόγειο.

γ) Η κατηγορία 3 δεν θα συνδυαστεί με άλλη παράβαση. θα έχεις σε ένα ΦΚ μόνο κατηγορία 3.

Η υπέρβαση ύψους θα μπει στο ΦΚ με την ΥΔ της άλλης αποθήκης, με αναλυτικό όπως λες.

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θυμάμαι στον Ν.4178/13 μπορούσαμε να συμψηφίσουμε παραβάσεις της κατηγορίας 3 με αυτές του αναλυτικού προϋπολογισμού. Με τον 4495/17 δεν μπορούμε.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

έχω περίπτωση οικοπέδου στο οποίο υπάρχουν τρεις συνολικά αποθήκες μιας κατοικίας. Έχουν συνολικό εμβαδόν 58 τ.μ. Ανεξάρτητες η κάθε μία. Οι δύο είναι κατηγορίας 1, με χρήση α/φ .Για την άλλη η οποία έχει εμβαδόν 20 τ.μ. μπορεί να ληφθεί υπόψη μειωτικός συντελεστής 0,50 ?

Το λεκτικό του νόμου είναι: "...καθώς και σε ισόγειους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες κλπ) επιφάνειας έως 50 τ.μ. εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,50".

Ξέχασα να αναφέρω πως όλες είναι ισόγειες. Ο νόμος δίνει τον μειωτικό αν κάθε μία είναι <50 τ.μ. ή θέλει η συνολική επιφάνεια να είναι <50τ.μ.?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Θα περιγράψεις με μειωτικό συντελεστή την ανεξάρτητη αποθήκη εμβαδού 20τ.μ. (<50τ.μ.)  και τις υπόλοιπες αποθήκες κατηγορίας 1 χωρίς μειωτικό συντελεστή. Οτιδήποτε δηλώσεις σε κατηγορία 1 είναι 250ευρω. Ο νόμος δίνει μειωτικό σε αποθήκη (-ες)  <50τ.μ.

Edited by ksteve
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έχω την εξής περίπτωση και θα ηθελα την γνώμη σας σχετικά το αν μπορώ να χρησιμοποιήσω μειωτικό συντελεστή σε κάποια από τις παραβάσεις.

Εξοχική κατοικία εκτός σχεδίου εντός οικισμού χωρίς Ο.Α.

Η κύρια κατοικία είναι 60τ.μ. & υπάρχει στέγη συνολικά 80τ.μ. η οποία στηρίζεται σε μεταλλικές κολώνες περιμετρικά του κτιρίου. Κάτω από την στέγη, στην όψη του κτιρίου δημιουργείται μια υπερυψωμένη βεράντα καθόλο το μήκος της κατοικίας (ανοικτή στις 3 πλευρες)

Επίσης, υπάρχει μια εξωτερική αποθήκη 15τ.μ. στην οποία όμως έχουν τοποθετήσει νεροχύτη και πλακακια και έχουν διαμορφώσει μια βοηθητική κουζίνα.

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

- η βεράντα υπολογίζεται σαν ημιυπαίθριος (ΥΔΥΚ) με μειωτική συντελεστή?

-την αποθήκη μπορώ να την περάσω με μειωτικό συντελεστή ή υπάρχει θέμα με τον νεροχύτη? κατα τα λοιπά είναι όντως αποθήκη

-την κατασκευή της στέγης την υπολογίζω με αναλυτικό, μαζί με κάποιες άλλες παραβασεις στην αυλή? (στεγαστρα, bbq, πλακοστρώσεις)

Link to comment
Share on other sites

39 λεπτά πριν, skyclad said:

η βεράντα υπολογίζεται σαν ημιυπαίθριος (ΥΔΥΚ) με μειωτική συντελεστή?   Ανοιχτος ηχ με αναλυτικο

-την αποθήκη μπορώ να την περάσω με μειωτικό συντελεστή ή υπάρχει θέμα με τον νεροχύτη? κατα τα λοιπά είναι όντως αποθήκη   με μειωτικό ή κατηγορια 3

-την κατασκευή της στέγης την υπολογίζω με αναλυτικό, μαζί με κάποιες άλλες παραβασεις στην αυλή? (στεγαστρα, bbq, πλακοστρώσεις)   ναι

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, έχω εξώστη οροφοδιαμερίσματος που  τμήματά  του δίπλα  στο διαμέρισμα καλύφθηκαν  με αλουμινοκατασκευή  (με σταθερά κ ανοιγόμενα ανοιγματα )θα μπορούσα να τα ρυθμίσω σαν βοηθητικό χώρο?Είναι σαν κλειστά αίθρια που επικοινωνούν με το διαμέρισμα  μεσα απο τα εξωτερικά ανοιγματα του ,πραγματικά έχουν βοηθητική χρήση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.