Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

Κατά τη γνώμη μου οι αυθαιρεσίες που διαφαίνονται είναι το ξεμπάζωμα και υπέρβαση ύψους (λόγω ανύψωσης  στάθμης υπογείου), η οποία αν δεν συντελεί σε υπέρβαση ύψους πέραν του επιτρεπόμενου ύψους περιοχής στη θέση του ακινήτου, τότε οι παραβάσεις θα υπολογιστούν αθροιστικά στον ίδιο αναλυτικό ως μια λοιπή παράβαση. Η χρήση (βοηθητική-αποθήκη)του χώρου υπογείου δεν άλλαξε, επομένως θεωρώ ότι μετά την τακτοποίηση των παραπάνω δυο αυθαιρεσιών το ακίνητο έχει ρυθμιστεί πλήρως

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφoi .Επανέρχομαι στο προηγούμενο ερώτημα .  

Θα ήθελα  αν είναι δυνατόν την άποψή σας για υπόγειο βοηθητικό χώρο ξενοδοχείου εκτός σχεδίου του οποίου η στάθμη δαπέδου ανυψώθηκε κατά 1,80μ  από την αρχικά προβλεπόμενη στάθμη (μέτρηση απόλυτου υψομέτρου με όργανο) . Παράλληλα δεν έχουν κατασκευαστεί οι διαμορφώσεις εδάφους που προβλέπονταν .Κάποιοι χώροι από τους αρχικά βοηθητικούς έχουν μετατραπεί σε δωμάτια και κάποιοι παραμένουν βοηθητικοί . Αν εφαρμόζονταν οι προβλεπόμενες διαμορφώσεις εδάφους της οικ. αδ. , με την νέα στάθμη δαπέδου υπογείου προφανώς δεν καλύπτεται η απαίτηση του ΓΟΚ για υπόγειο εκτεθειμένο μέχρι 1μ. από τον πέριξ έδαφος (εκτός σχεδίου) . 

Κατά την άποψή σας θα πρέπει να δηλωθούν όλοι  αυτοί οι χώροι (νυν δωμάτια και παραμένοντες βοηθητικοί χώροι)  σαν υπέρβαση δόμησης   χώρων χωρίς μειωτικό με παράλληλα έλεγχο υπέρβασης ύψους αλλά και λοιπής παράβασης λόγω ξεμπαζώματος  ή μπορούν  να δηλωθούν σαν Υ.Δ. μόνο τα νυν δωμάτια με μειωτικό (λόγω αρχικής στάθμης υπογείου) και παράλληλα να δηλωθεί το ξεμπάζωμα και η πιθανή υπέρβαση ύψους και όσον αφορά τους παραμένοντες βοηθ. χώρους μόνο ξεμπάζωμα και πιθανή υπέρβαση ύψους ;   

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Εχω ισόγεια αυθαίρετη οικιακή αποθήκη 60 τ.μ ,.Μπορω να βάλω τα 50 τ.μ. σε ένα φύλλο καταγραφής με μειωτικο συντελεστή 50% και τα υπόλοιπα 10 τ.μ. κανονικα σε αλλο φυλλο ως ΥΔ ΒΧ; Και αν ναι ,τσεκάρω το 3β (αλλη κατοικία) η το 3δ(υπηρεσίες) ;

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι το μοναδικό κτίριο στο ακίνητο δεν δικαιούται να λάβει μειωτικό συντελεστή. Δες σχετικά αναφερόμενα και στην εγκ. 3 του Ν. 4178 για την αντιμετώπιση του θέματος.

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και κατοικία στον πρώτο όροφο,άπλα ταλαντεύομαι επειδή η αποθήκη είναι >50 τ.μ.

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού & ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

jimyleon1970 : Αν η αποθηκη > 50 τ.μ. είναι ενιαία, θεωρώ οτι δε μπορείς να τη "σπάσεις" σε δυο ξεχωριστα φυλλα καταγραφης. 

Αν ηταν μια αποθηκη με 2 χωρους, εναν 45 τ.μ. για παραδειγμα και εναν 15 τ.μ., θα εβαζες τα 45 τ.μ. με μειωτικο συνταλεστη και τα 15 τ.μ. ως υπερβαση δομησης. 

Το θεμα ειναι πως βαζεις υπερβαση δομησης σε Β.Χ. χωρις μειωτικους συντελεστες? Δε βλεπω πως γινεται αυτο. Αρα το βαζεις υπερβαση δομησης Κ.Χ.?

 

Εχω κ γω μια περίπτωση ισόγειου δωματίου 55 τ.μ. περίπου με ύψος από 3,15 μ. εως 3,85 μ. (μονοριχτος τσιγκος!).

Ειμαι εκτός οικισμου και αυτό το κτίσμα είναι το μόνο που υπάρχει στο εν λόγω μη αρτιο κ οικοδομησιμο γεωτεμάχιο.

Βάζω υπερβαση δόμησης κύριου χώρου, μιας και έχω > 50 τ.μ. και λόγω ύψους.

Παρά το γεγονός οτι στο Ε9 του ο ιδιοκτητης το έχει δηλώσει ως αποθήκη. 

Σωστα?

Edited by Irini
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να μοιραστώ ένα προβληματισμό μου όσο αφορά μία αυθαίρετη προσθήκη στέγης σε ταράτσα. Το μέγιστο ύψος της στέγης είναι 2,60μ και  το ελάχιστο 0μ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χώρος κάτω από αυτήν ο οποίος χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Σύμφωνα με τον ορισμό δεν αποτελεί σοφίτα καθώς παραβιάζονται τα κριτήρια του ύψους  και της επιφάνειας στέγης. Σε αυτή την περίπτωση προσμετράται όλη η επιφάνεια της στέγης σαν υπέρβαση δόμησης , παρά το μικρό καθαρό ύψος που έχει στο μεγαλύτερο μέρος μη αποτελώντας ωφέλιμο χώρο?  Υπάρχει  κάποιο ελάχιστο που ορίζεται και το υπόλοιπο να πάει με αναλυτικό?  

Ευχαριστώ εκ των  προτέρων

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για να πάρει μειωτικό συντελεστή 0.3 ως σοφίτα θα πρέπει να είναι λειτουργικά συνδεδεμένη με τον υποκείμενο χώρο. Όπως το περιγράφεις φαίνεται πως εχει τις προυποθέσεις για σοφίτα αρκεί να είναι συνδεδεμένη με το κάτω επίπεδο λειτουργικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Σε Αγροτική αποθήκη με οικοδομική άδεια, ΄έχει κατασκευασθεί περιμετρικά με πάνελ και σε χαμηλότερο ύψος Ε=40.00 τμ., Θα μπορούσε να πάρει μειωτικό συντελεστή?  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.