Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

Ναι, το βρήκα, ευχαριστώ.

Ισόγειος χώρος στάθμευσης 90 μ2 - μία ιδιοκτησία- έχει μετατραπεί σε 2 καταστήματα 45 μ2 έκαστο. Ανήκουν στην περίπτωση μειωτικού συντελεστή?Κάνω μια αίτηση με 2 φύλλα καταγραφής? Κάθε κατάστημα θα μελετηθεί στο φύλλο ξεχωριστά με τους συντελεστές του διότι άλλο 50% και άλλο στο σύνολο μικρότερο του 100% .

Edited by maranti
Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση μειωτικό αφού πρόκειται για καταστήματα. Εφόσον πρόκειται για μια ιδιοκτησία μια δήλωση υπαγωγής. Το γεγονός ότι υπάρχει αυθαίρετος διαχωρισμός δεν σε επηρρεάζει ως προς τον υπολογισμό των προστίμων. Συνολικά θα τα υπολογίσεις με ενιαίο συντελεστή αφού δεν υπάρχουν ξεχωριστά ποσοστά. Η ιδιοκτησία είναι μία.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν έχει μετρήσει στον Σ.Δ. Απλά τα 90 μ2  των θέσεων στάθμευσης (κτιρίου κατοικίας) τα έκοψε σε 45 και 45 και μετά τα έκανε μαγαζάκια. Αυτό ρωτώ εάν εμπίπτουν στον μειωτικό συντελεστή κτλ

Link to comment
Share on other sites

είναι σε ισόγειο πολυκατοικίας pilotis? Ο Νόμος που επέτρεπε το 50% της pilotis να γίνει κλειστές θέσεις στάθμευσης και δεν μετρούσαν στο ΣΔ?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας,

Πατάρι κατοικίας, που δε μετρούσε στο συντελεστή δόμησης έχει μετατραπεί σε κατοικία, λειτουργικά ανεξάρτητη, ενώ έχει επεκταθεί μέχρι το νόμιμο περίγραμμα κτιρίου, δημιουργώντας δλδ ένα ξεχωριστό όροφο. Θα μπορούσε λόγω της στάθμης του να τακτοποιηθεί όλο ως Υπέρβαση Δόμησης με μειωτικό συντελεστή 0,50? 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Θέλω να τακτοποιήσω πραγματοποιημένο πατάρι εμβαδού 30 μ2 καθ' υπέρβαση της οικ. αδειας εντός της( υπερυψωμένης) στέγης , που ενοποιείται με το υποκείμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας. Με διόρθωση της σύστασης οριζ. ιδιοκτησιών ο εργολάβος πουλά στον πελάτη απο κατασκευής πατάρι εντός της στέγης (παράνομο) εμβαδού 15μ2 ενώ το κατασκευάζει να καταλαμβάνει το σύνολο της κεκλιμένης στέγης εμβαδου 30 μ2. Βάσει σύστασης το οριζόντιο δώμα και οι στέγες είναι κοινόχρηστα. Εγώ την επέκταση του παταριού εντός της υπόλοιπης στέγης την θεωρώ κατάληψη κοινοχρήστου και τακτοποιώ χωρίς συναίνεση. Η συμβολαιογράφος όμως ετσι δεν μπορεί να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία, αλλά και εγώ δεν μπορώ να μην το θεωρήσω καταληψη κοινοχρήστου χώρου. Με πιέζει λοιπόν να βρώ τρόπο η επέκταση του παταριού εντός της υπόλοιπης στέγης να μην θεωρηθεί κατάληψη κοινοχρήστου χώρου. Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας.. Κάποια ιδέα καποιος?

 

ΠΑΤΑΡΙ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.