Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

Αγαπητέ Largy, η σοφίτα είναι εντός της στέγης και συνδέεται με τον υποκείμενο όροφο με εσωτερική σκάλα. Έχει όμως κουζινάκι και W.C.

Link to comment
Share on other sites

@MOUGGOLIAS Η χρήση μειωτικού συντελεστή για την σοφίτα,όπως αναφέρει και ο συνάδελφος Largy,έχει να κάνει με το αν βρίσκεται "εντός της επικλινούς στέγης"  και συνδέεται λειτουργικά με τον υποκείμενο όροφο,δηλαδή ο χώρος που είναι σοφίτα κατά ΝΟΚ παίρνει μειωτικό συντελεστή. Ανατρέχοντας στον αντίστοιχο ορισμό της σοφίτας στον ΝΟΚ ,αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί έναν έξτρα χώρο που δεν υποκαθιστά τις χρήσεις του υποκείμενου ορόφου του οποίου αποτελεί "παράρτημα",ωστόσο πουθενά δεν απαγορεύεται η κύρια χρήση του ως παράρτημα του υποκείμενου-Εν ολίγοις μπορεί να έχει και κουζινάκι και μπανάκι!😊

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στη διαβουλευση  αλλαζει και εχει τον εξης ορισμο:

81. Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται κάτω από την επικλινή στέγη του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

Πλεον αυτου, για το WC θα το προσομοιαζα με το WC  στο υπογειο,

που δεν απαγορευεται,  εάν δεν ειναι το μοναδικο στην όλη ΟΙ.

πρωτα ειχε ως εξης:

81. Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ ChristinaK kai dimitrisGM

Άλλη μία ερώτηση. Το γεγονός ότι η σοφίτα είναι >50% του υποκείμενου ορόφου πως αντιμετωπίζεται? Μέχρι 50% το δίνω με μειωτικό συντελεστή και το υπόλοιπο ως ΥΔ κύριων χώρων;

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κριτήριο ισχύει για την ανέγερση νέας σοφίτας κατά ΝΟΚ.Για την υπαγωγή αυθαίρετης σοφίτας,ελλείψει ορισμού ΓΟΚ,χρησιμοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 100 (και την εγκύκλ.2) ο ορισμός σοφίτας του άρθρου 81  του ΝΟΚ (εντός επικλινούς και συνδεδεμένος λειτουργικά).Συνεπώς,έχουμε καταλήξει και στις συζητήσεις μας εδώ,αλλά και το ΤΕΕ στις ερωταπαντήσεις,πως δεν διαχωρίζουμε το 50% του υποκείμενου από την σοφίτα που ρυθμίζεται ,παρά ελέγχουμε αν όλη η επιφάνεια που βρήκαμε είναι εντός στέγης και αποτελεί συνδεδεμένο χώρο με τον υποκείμενο και ρυθμίζουμε όλην την επιφάνεια με μειωτικό.Πιο σημαντικός λόγος διαφωνίας υπήρξε- και συνεχίζει να υπάρχει- για την υπερύψωση τοίχων στους οποίους εδράζεται τελικά η στέγη και κατά πόσο πλέον ο χώρος θεωρείται σοφίτα ή όροφος με αυτούς.Γι αυτό και ο Δημήτρης σου ανέφερε την διαβούλευση, καθώς όλοι ευελπιστούμε με την νέα διατύπωση ("κάτω από την επικλινή στέγη" ) να ρυθμίζουμε με ασφάλεια ως σοφίτα ό,τι βρίσκεται κάτω από επικλινή στέγη ανεξαρτήτως ύψους τοίχων κλπ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

Αγροτική αποθήκη σε ακίνητο εντός σχεδίου, εμβαδού 16τ.μ. δίχως Ο.Α. Είναι το μοναδικό κτίσμα του ακινήτου. Πράξη εφαρμογής δεν έχει ολοκληρωθεί.

1. Δηλώνεται ως Κατηγορία "Υπηρεσίες" και δεν παίρνει μειωτικό?

2. Είναι αυτόματα Κατ.5 λόγω μη ύπαρξης Οικοδομικής Άδειας?

3. Από τους όρους χρήσης της περιοχής, αγροτική αποθήκη δεν επιτρέπεται. Δηλώνεται με κάποιον τρόπο η μη επιτρεπόμενη χρήση?

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, Giannis Psihogios said:

3. Από τους όρους χρήσης της περιοχής, αγροτική αποθήκη δεν επιτρέπεται. Δηλώνεται με κάποιον τρόπο η μη επιτρεπόμενη χρήση?

Προσοχή! Αν η χρήση δεν είναι επιτρεπτή στην περιοχή ούτε σήμερα ούτε κατά το χρόνο κατασκευής δεν επιτρέπεται η τακτοποίηση!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.