Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

Εγω νομιζω  παιρνει μειωτικο  και μια λοιπή παράβαση για ξεμπαζωμα . Το  κουραγκλε ειναι και αυτο ξεμπαζωμα αφου η σταθμη του εδαφους εξω απο αυτο ειναι πολυ ψηλοτερα.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έχω άδεια για ισόγεια κατοικία του 1980 και έπειτα προσθήκη αποθήκης κατ'επέκτασην. Σήμερα έχει κατασκευαστεί η αποθήκη (α) Εα=25,01τμ και μια εντελώς ανεξάρτητη αποθήκη (β) Εβ=21,55τμ. Να σημειωθεί ότι η αποθήκη (α) έχει ανεξάρτητη πρόσβαση από την αρχική αποθήκη της αδείας απλά έχουν ενιαίο φέρων οργανισμό. Ποιά από τις 2 παίρνει μειωτικό συντελεστη 0,50?

clipboard_image_c67a1d22.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αποθήκη ως  50,00μ2 παίρνει  μειωτικο.εσυ και με τις δύο έχεις λιγότερο από 50 επομένως και οι δύο. Αν υπάρχει και εσωτερική πόρτα που επικοινωνούν ακόμα καλύτερα.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ακίνητο εκτός σχεδίου κατοικία 2 όροφη με ΟΑ, υπόγειο που έγινε κατοικία και ισόγειο, το κτίριο έχει μετατοπισθεί σε άλλη θέση το μισό περίπου εντός Δ. Θα βάλω μεταξύ άλλων Φ.Κ. 1 Λ.Π. για τη μετακίνηση κτιρίου. Το υπόγειο που έγινε από αποθήκη κατοικία θα πάει με ΥΔ,ΥΚ,ΥΔΕΛΤΑ και μειωτικό 0,30 επικοινωνεί με το ισόγειο. Το ισόγειο τώρα που η δόμηση και κάλυψή του προβλεπόταν στην ΟΑ αλλά κατασκευάσθηκε σε άλλη θέση και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το υπόγειο πως θα το αντιμετωπίζατε; γιατί αν το βάλω με ΥΔ,ΥΔΕΛΤΑ και φυσικά χωρίς μειωτικό μου βγάζει πρόστιμο διπλάσιο+ από το υπόγειο που δεν έχει λογική. Θεωρείτε πως η αναφορά στην τ.ε. και η παράβαση αλλαγής θέσης μόνο καλύπτει το ισόγειο; Οποιαδήποτε άλλη γνώμη δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Γενική ερώτηση για τα υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν ή δεν μπαζώθηκαν:

1) Υπόγεια αποθήκη που ξεμπαζώθηκε αλλα παραμένει αποθήκη πως υπολογίζεται?

α) 1 λοιπή παράβαση ?

β) 1 λοιπή παράβαση + εμβαδόν χ 0,50 ?

 

2) Υπόγεια αποθήκη που ξεμπαζώθηκε και μετατράπηκε σε κατοικία πως υπολογίζεται?

α) 1 λοιπή + εμβαδόν * 0,50 ?

β) 1 λοιπή + εμβαδόν * 1,00 ?

 

3) αυτά τα πρώην υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν προσμετρώνται για τον καθορισμό συντελεστή υπέρβασης δόμησης καθώς και κατηγορίας (4,5). Στο άρθρο που αναφέρει τις κατηγορίες αυθαιρέτων πάντως γράφει πως πατάρια, υπόγεια και σοφίτες δεν προσμετρώνται στον καθορισμό του συντελεστή υπέρβασης.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι και καλή μας δύναμη!

Θα ήθελα σας παρακαλώ τις γνώσεις σας για το συγκεκριμένο θέμα που με προβληματίζει. Σε οικόπεδο που υπάρχει κατοικία άνευ άδειας, έχει κτιστεί χώρος που περιλαμβάνει γκαράζ και αποθήκη που χωρίζονται με μεσοτοιχία. Η στέγη ειναι μονόριχτη και φτάνει στο χαμηλό κομμάτι 2,90 μ. και στο ψηλό 4,00 μ. Ο χώρος αυτός μπορεί να θεωρηθεί βοηθητικός λόγω χρήσης ή λογω ύψους λογίζεται σαν κύριος χώρος;

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by EllieR
Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς. Σχετική αναφορά γίνεται στην εγκ. 3/Ν. 4178, η οποία θεωρούμε ότι ισχύει κατ αναλογία και ελλείψει άλλης ερμηνείας, σε περιπτώσεις που αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με διατάξεις του ν. 4495/17.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

πως θα υπολογίζατε την συγκεκριμένη αυθαιρεσία κάτω από την στέγη;

Στην Ο.Α. προβλεπόταν οριζόντια οροφή και στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε κεκλιμένη στέγη με πρόσβαση από άνοιγμα διαστάσεων 0,90x1,08.

Στην ουσία η πρόσβαση χρησιμεύει μόνο για εργασίες συντήρησης. Έχει μέγιστο καθαρό ύψος 1,41 μ και ελάχιστο 0,37 μ.

 

ΑΥΘ_Model-1.jpg

ΟΑ-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.