Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Καλημέρα!

Έχει ρυθμιστεί στον 4495 κτίριο με χρήση υπηρεσίες το οποίο είχε με μειωτικό συντελεστή παταρι. Για να απαντήσω στον λογιστή αν είναι χώρος ΚΧ ή ΒΧ πάω με ΝΟΚ;

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η αντιμετώπιση των χώρων από άποψη αυθαιρέτων είναι διαφορετική από τη λογιστική τους άποψη. Άρα σε καμία περίπτωση δεν θα πεις εσύ στο λογιστή πως θα δηλώσει έναν χώρο όπως και αυτός δεν θα σου υποδείξει πως θα κάνεις μια υπαγωγή. Το μόνο που οφείλεις να του πεις είναι τα τετραγωνικά και η χρήση του χώρου και από κει και πέρα αυτός θα ακολουθήσει τις δικές του εγκυκλίους και θα τον δηλώσει ανάλογα.

Καταρχάς στα αυθαίρετα δεν υπάρχουν κύριοι και βοηθητικοί χώροι αλλά χώροι με ή χωρίς μειωτικό συντελεστή. π.χ. Μια κατοικία στο υπόγειο δικαιούται μειωτικό συντελεστή αλλά δεν παύει να είναι κύριος χώρος. Ένα πατάρι δικαιούται μειωτικό συντελεστή ανεξαρτήτως χρήσης. Αν λειτουργεί ως κατάστημα πρέπει να χαρακτηριστεί ως κύριος χώρος αν λειτουργεί ως αποθήκη πιθανόν όχι κλπ. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς έχω μια περίπτωση που δεν έχω ξανασυναντήσει και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Σε τριώροφη οικοδομή έχει γίνει επέκταση του κοινόχρηστου χώρου του ισογείου και η νέα του χρήση εξακολουθεί να είναι κοινόχρηστος χώρος. Οι ιδιοκτήτες μετέφεραν την κεντρική πόρτα της οικοδομής και κατά συνέπεια το αρχικό κέλυφος στην μπροστινή όψη και επίσης δημιούργησαν κλειστό διάδρομο που οδηγεί στον ανελκυστήρα στη πίσω όψη ,ενώ αρχικά στην άδεια ήταν εξωτερικός.

Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό να το περάσω με πρόστιμα κυρίων χώρων εφόσον εξακολουθεί να είναι κοινόχρηστος. Υπάρχει περίπτωση να περνάει  με μειωτ. συντελεστή??? Και αν ναι θα το πάω με 0.5???

 

Link to comment
Share on other sites

προφανώς για να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο θα έχεις δει κάποιο κτίριο και κάποια σχέδια τα της οικοδομικής άδειας και την κατάσταση που πραγματοποιήθηκε, για εμένα είναι κάπως αδύνατο να πάρω θέση αν δεν δω τα σχέδια της άδειας και τι φτιάχτηκε τελικά. 

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, arch81 said:

Μου φαίνεται λίγο υπερβολικό

Ένα σχεδιάκι θα βόηθαγε, αλλά αν υπάρχει ΥΔ δύσκολο να μπορεί να πάρει μειωτικό, δεν είναι ούτε υπόγειο ούτε αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.