Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

Σωστό είναι αυτό που γράφεις, αλλά στο παραπάνω ερώτημα η αποθήκη πληροί τα κριτήρια της κατηγορίας 3, οπότε το "κερδίζει" χωρίς επιβάρυνση στο πρόστιμο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Σωστό είναι αυτό που γράφεις, αλλά στο παραπάνω ερώτημα η αποθήκη πληροί τα κριτήρια της κατηγορίας 3, οπότε το "κερδίζει" χωρίς επιβάρυνση στο πρόστιμο.

Άρα σε ένα γήπεδο που υπάρχει μόνο μια αυθαίρετη αποθήκη έως 15 τμ και μέσο ύψος έως 2,5 μ, μπορεί να δηλωθεί ως παράβαση κατηγορίας 3 και όχι ως κατηγορία 5; Το ρωτάω καθώς τα ακίνητα κατηγορίας 5 προς το παρόν έχουν «παγώσει». 
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια οδηγία που το υποστηρίζει;

Link to comment
Share on other sites

Nαι μπορείς να την υπάγεις στην κατηγορία 3. Γιατί να πρέπει να δηλωθεί κατηγορία 5, αφού μπορείς να την δηλώσεις στην κατηγορία 3. Ανάλογα θα μπορούσες να δηλώσεις κτίριο χωρίς Ο.Α προυφιστάμενο του 1983 στην κατηγορία 2 και όχι στην 5 κλπ. Η "οδηγία" που αναζητάς, είναι ο ίδιος ο νόμος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα,

έχω μία μεζονέτα με υπόγειο το οποίο στα σχέδια της Ο.Α. είναι ένας ενιαίος χώρος.

Τώρα το υπόγειο είναι διαμορφωμένο σε δωμάτια και w.c.

Έχει υπέρβαση δόμησης την οποία έβαλα με μειωτικό 0,3 .

Την εσωτερική διαρρύθμιση που έχει πως θα την αντιμετωπίσω;

Οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις σύμφωνα με την παρ.14 του  άρθρου 100 του Ν.4495/2017 και την Εγκύκλιο 2 (α.π.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/49581/2075 – 31/05/2019), δεν θεωρούνται αυθαιρεσίες.

Δεν θα ασχοληθώ;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς απλά να αναφέρεις στην τεχνική έκθεση ότι έχει γίνει αλλαγή διαρρύθμισης του υπογείου, η οποία δεν αποτελεί αυθαιρεσία κατά τΙς διατάξεις του άρθρου 100 και η νέα κατάσταση αποτυπώνεται στην κάτοψη υπογείου που έχει εισαχθεί στο σύστημα.  Η συνέχεια της παραγράφου 14 που αναφέρεις, γράφει ότι απαιτείται ενημέρωση της Ο.Α από τον υπόχρεο ιδιοκτήτη πριν την σύνταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Όμως, επειδή εσύ, έτσι και αλλιώς, θα έχεις συντάξει κάτοψη υπογείου στα πλαίσια της τακτοποίησης, όταν θα συντάξεις ΗΤΚ θα βάλεις αυτή την κάτοψη χωρίς να πρέπει να ενημερώσεις την Ο.Α.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους !

Τον στεγασμένο αυθαίρετο ανοικτό χώρο της φωτογραφίας ( άδεια με ΓΟΚ '85) θα τον περνούσατε ως αυθαιρετο ΗΧ (δεν έχει τις απαιτούμενες διαστάσεις κατα ΓΟΚ ή ΝΟΚ); Ή έστω ως ανοιχτό στεγασμένο χώρο με αναλυτικό προυπολογισμό?

Στον ορισμό του ΗΧ στον ΓΟΚ 85 κάνει αναφορά στην χρήση ως εξής : "χρησιμοποιείται για την μετακίνηση ή την   προσωρινή παραμονή των ανθρώπων"

Εδώ έχουμε λέβητα , ψυγείο και γενικώς είναι αποθηκευτικός χώρος.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

 

image.thumb.jpeg.be0760006920f53af968c585e0709059.jpeg

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.