Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με μειωτικό συντελεστή


Recommended Posts

Και στον παρόντα νόμο συνεχίζεται η καθιερωμένη πλέον πρακτική να μην ορίζεται το υπόγειο κατά ΓΟΚ, αλλά να γίνεται αναφορά σε  "υπόγειες στάθμες".  Στον προηγούμενο νόμο, ο μειωτικός στις υπόγειες στάθμες αποτελούσε ένα πολύ καλό δώρο, αφού μέσα στη γενικότητα που παρήγαγε άφηνε μεγάλο εύρος ερμηνείας και φυσικά μειωμένο πρόστιμο. Θυμίζω ότι όταν εκδόθηκε το τότε τροποποιημένο παράρτημα και πάλι η ονομασία δεν άλλαξε και παρέμεινε "υπόγειες στάθμες". Η τότε εγκ. 4 προσπάθησε με ερμηνεία που δεν βασίζονταν στο νόμο να συνδέσει νόμιμες στάθμες υπογείου σύμφωνα με άδειες, ενώ η τότε ερμηνεία του άλλοτε help deskθέλησε να συνδέσει τις υπόγειες στάθμες κατά νόμο με τον ορισμό του υπογείου κατά ΓΟΚ.

Αναμονή λοιπόν, μαζί και με τα υπόλοιπα περί σοφίτας (μάλλον θα γράψουν τα ίδια με τον προηγούμενο νόμο περί ορισμού σοφίτας βάσει άρθρου 2 ΝΟΚ).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Με αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι δεν υπάγονται σε μειωτικό συντελεστή ισόγειοι χώροι που λειτουργούν ως βοηθητικοί της κατοικίας όπως υπήρχε στον 4178/13. 

Ούτε γίνεται αναφορά σε τετραγωνικά αυτών ή ύψη.

Αν κάποιος συνάδελφος βρήκε κάτι ας βοηθήσει. 

Αλλιώς αναμένουμε ερμηνευτικές εγκυκλίους......

Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι πως με την πολλή αναμονή οι πελάτες μας θα πάνε σε άλλους που δεν έχουν μάθει να περιμένουν. Από την άλλη με τόσες ασάφειες πώς προχωράμε τη δήλωση που μπορεί μετά να αλλάξει εκ των υστέρων και τι λέμε στον πελάτη τότε? Τα γνωστά τραγελαφικά που έχουμε ζήσει άλλες δύο φορές ήδη και ποιος ξέρει πόσες ακόμα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pipakos

δεν "σηκώνει"  ...ακόμη

ούτε νέα δήλωση

ούτε  μεταφορά από τον 4178/13 

 

καλύτερα να περιμένεις ..τα νεώτερα!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω περίπτωση δυο αυθαιρέτων ισογείων αποθηκών σε γήπεδο εκτός σχεδίου άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα (270Δ).Δεν έχει άλλο κτήριο μέσα. Επομένως τι χρήση θα του βάλω? Αποθηκευτικοί χώροι είναι και όχι επαγγελματικοί. Να το βάλω υπηρεσίες? Και το πρόστιμο? Δεν παίρνει μειωτικό συντελεστή? Δεν βρίσκω κάτι μέσα στον νόμο που να αναφέρεται πάνω σε αυτό. Καμία ιδέα? Εχει γουστο να πηγαινουν σαν Κ.Χ. χωρις μειωτικο. Ερε γλεντια. Τσαμπα στις εκπτωσεις των εμπροθεσμων υπαγωγων!!! :shock: :shock:

Ευχαριστω.

Edited by teo2
Link to comment
Share on other sites

Τί εξυπηρετούν οι αποθήκες? Απ'ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κατοικία.

Ναι, την χρήση υπηρεσίες υποψιάζομαι. Μειωτικός συντελεστής για ισόγειους βοηθητικούς χώρους δεν αναφέρεται πουθενά στον νόμο. Αν δεν βιάζεσαι ας περίμενες κάποια διευκρινιστική εγκύκλιο.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ φοβαμαι το παρα κατω :

 

αα) μελέτη στατικής επάρκειας πραγματοποιείται για
κάθε κατασκευή που ανήκει σε μία από τις κατωτέρω πε-
ριπτώσεις, εκτός των περιπτώσεων των κατηγοριών 1, 2
και 3 του άρθρου 96 και κτιρίων σπουδαιότητας Σ1 σύμ-
φωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό ( ΕΑΚ)
:

 

Μην ξεχναμε οτι οι αποθηκες πανε σπουδαιοτητα Σ1. Μηπως παιζει κατι με τις μελετες στατικης επαρκειας?

Για ποιον αλλο λογο δεν κανουν καμια αναφορα σε Ισογειες αποθηκες και γενικα σε Ισογειους  βοηθητικους χωρους? Μηπως την εννοια Ισόγειου Β.Χ. πρεπει να την ξεχασουμε? Και να πανε Κ.Χ? Οποτε κατευθειαν σπουδαιότητα Σ2 = Μελετη στατικης επαρκειας? + την αυξηση του προστιμου στον Θεό?

Βλεπουμε το τυρακι και οχι το καροτο?

Οσο για την μελετη στατικης επαρκειας με μια συζητηση που ειχα με τον Στατικο μου παει χαλαρα πανω απο 1200 ε. Και τι να το κανω το 10% εκπτωση αν την υποβαλλουμε αμεσα.

Αντε καλοριζικα

Edited by teo2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω περίπτωση δυο αυθαιρέτων ισογείων αποθηκών σε γήπεδο εκτός σχεδίου άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα (270Δ).Δεν έχει άλλο κτήριο μέσα. Επομένως τι χρήση θα του βάλω? ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Αποθηκευτικοί χώροι είναι και όχι επαγγελματικοί. Να το βάλω υπηρεσίες? Και το πρόστιμο? Δεν παίρνει μειωτικό συντελεστή? ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΑ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΥΔΚΧ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΤΙΚΟ  Δεν βρίσκω κάτι μέσα στον νόμο που να αναφέρεται πάνω σε αυτό. Καμία ιδέα? Εχει γουστο να πηγαινουν σαν Κ.Χ. χωρις μειωτικο. Ερε γλεντια. Τσαμπα στις εκπτωσεις των εμπροθεσμων υπαγωγων!!! :shock: :shock:

Ευχαριστω.

ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 Η' 2, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΣΕ

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.