Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Ν. 4495/17] Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων


Recommended Posts

Καλημέρα ,

θα ήθελα την άποψη σας για το εξής θέμα:Υπάρχει εκτός σχεδίου δόμηση με Ο.Α. ενός διόροφου κτιρίου το οποίο έχει μεν τις διαστάσεις που όριζε η οικοδομική άδεια, είναι δε μετατοπισμένο εντός Δ (από τα 110 τμ ,τα 15 τμ είναι εντός Δ)  και έχει κατασκευαστεί εξωτερικό κλιμακοστάσιο από τον Α όροφο προς το δώμα(δεν έχει κατασκευασθεί η κεραμοσκεπή ) και μία αποθήκη αυθαίρετη 20τμ..Οι απορίες μου είναι οι εξής: α) το εξωτερικό κλιμακοστάσιο υπολογίζεται σε κάλυψη και δόμηση(το κλιμακοστάσιο από το ισόγειο στον Α ήταν 7,00τμ ,ενώ από τον Α στο δώμα είναι 12τμ) ; και β)Θεωρώ ότι  Υπολογίζεται αναλυτικός προύπολογισμός για την επιφάνεια που έχει δημιουργηθεί από την μετατόπιση του κτιρίου στην νέα νόμιμη θέση σε σχέση με την θέση βάσει της ο.α.,η επιφάνεια εντός Δ θα υπολογιστεί ως υπέρβαση κάλυψης ,δόμησης και Δ .Η αποθήκη ως ισόγειος βοηθητικός χώρος με μειωτικο συντελεστή και υπέρβαση κάλυψης, δόμησης και Δ (είναι εντός Δ )Είμαι σωστός; γ) προκειμένου να δώσω πινακάκι με τις επιφάνειες που υπάρχουν σήμερα, για την διόρθωση του Ε9,θεωρώ ότι η επιφάνεια βάσει ο.α. πλέον είναι ΚΧ  110-15=95 τμ. και οι ρυθμιζόμενοι χώροι με τον Ν.4495/17 είναι  ΚΧ 15 τμ +  ΒΧ 20 τμ ,σωστά;

Ευχαριστώ για την συνεργασία,

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΟΥΜΠΑΪΤΖΗΣ ,

ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

 

Επικοινώνησα σήμερα με το ΤΕΕ και μου απάντησαν πως  ότι είναι εντός Δ,υπολογίζεται ως  ΥΚ,ΥΔ και Δ και ότι είναι εκτός εγκεκριμένου νομίμου περιγράμματος κτιρίου της αδείας  υπολογίζεται ως ΥΚ και ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 850
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά σε μετακίνηση κτιρίου με οικοδομική άδεια, εντός Δ κατά 10εκ το βάζουμε σαν ΥΔ, ΥΚ και παράβαση πλάγιων αποστάσεων ? Δεν λύνεται με αναλυτικό έτσι ?

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λες. Δυστυχώς το σύστημα δεν είχε προβλέψει τις περιπτώσεις  παραβίασης Δ, λόγω εσφαλμένης θέσης, αλλά μόνο την παραβίαση Δ εξαιτίας αυθαίρετης επέκτασης ή προσθήκης. Αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι ξέρουμε. Η παραβίαση Δ δεν υπολογίζεται παρά μόνον αν βάλεις και ΥΔ στο κελί. Η ΥΚ ισχύει με τη λογική του ότι το κτίριο βρίσκεται εκτός νομίμου -επί εδάφους-περιγράμματος κάλυψης και ταυτόχρονα παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συνάδελφοι διαφωνώ με την ΥΚ αν  πρόκειται  μόνο για μετακίνηση κτιρίου εντός Δ.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε ΥΔ και μπαίνει μόνο και μόνο για το "σφάλμα"  του συστήματος για τον υπολογισμό προστίμου.
Αλλά ΥΚ δεν υπάρχει λόγω μετακίνησης , δεν υφίσταται. Δεν θα την έβαζα.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Αβγκουνστ....τυπικά πρέπει να μπει. Ουσιαστικά ναι είναι παράλογη. Αλλά εφόσον ελέγχεις με την εγκεκριμένη κάλυψη πρέπει να μπει. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι προκύπτει από τον νόμο. Ελέγχεις με ένα εγκεκριμένο περίγραμμα. Δηλαδή αν έχεις ένα κτίριο που μεγαλώνει από την μία πλευρά Χ εμβαδόν και μειώνεται στην άλλη πλευρά πάλι Χ εμβαδόν, τότε δεν έχεις υπέρβαση ? Δεν χρειάζεται ερμηνία αυτό. Το θέμα είναι θα μπορούσαν να προβλέψουν κάποια διάταξη με αναλυτικό για μετακινήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Την πρόβλεψαν στην κατηγορία 3 (στο Ν. 4178 υπήρχε και η δυνατότητα αυθαιρεσία κατηγορίας 3 να  μπει σε αναλυτικό) αλλά εκείνος ο όρος περί μη παραβίασης πολεοδομικών διατάξεων, στην ουσία ελάχιστες περιπτώσεις επιτρέπει να υπαχθούν. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα....Μια διευκρινηση θα ήθελα

Αν έχει γίνει προσθήκη κατ επέκταση ισογείου στον ακάλυπτο και ακουμπάει στα πλάγια όρια του οικοπέδου εκτός απο ΥΔ και ΥΚ εχουμε και παραβιάση πλάγιων αποστάσεων???????? Η περιοχή επιτρέπει να κολλήσεις  

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.