Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Ν. 4495/17] Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων


Recommended Posts

Ανέβασε τοπογραφικό αποτύπωσης που να δείχνει την υφιστάμενη κατάσταση και σε υποκείμενο-διαφορετικού χρώματος- περίγραμμα την εγκεκριμένη (όρια γηπέδου και νομίμως υφιστάμενο περίγραμμα) για να δούμε. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Δ οφείλεται σε λανθασμένη θέση ή διαφοροποίηση εκ των υστέρων, ορίων ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 850
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οπότε, όλα τα υπόλοιπα ταυτίζονται με την άδεια και μόνο το όριο ΖΗ βρίσκεται μετατοπισμένο, θα διερευνήσεις τι έχει συμβεί. Είναι ιδιοκτησιακό το θέμα, δηλαδή έκαναν μεταξύ τους συμφωνία ή η άδεια εκδόθηκε "πέτσινη" και με ψευδή στοιχεία;

Η αρτιότητα θίγεται με την υφιστάμενη κατάσταση;

Link to comment
Share on other sites

H Αρτιότητα δεν θίγεται γιατί είναι 5,500 τμ με την νέα καταμέτρηση. Η άδεια που βγήκε το 1986   ήταν άδεια νομιμοποίησης(έπειτα από καταγγελία) ισογείου και προσθήκη ορόφου . Πιστεύω ότι ο τότε μηχανικός και γιατί υπήρχε μια διαμορφωμένη κατάσταση για να βγει η άδεια έδειξε το οικόπεδο μεγαλύτερο έτσι ώστε να βγαίνει η άδεια νομιμοποίησης στο συγκεκριμένο σημείο.  Το θέμα είναι πως δείχνουμε αυτήν την παράβαση ως ΥΔ+ ΥΚ+Δ ή είναι υπερβολικό;

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης και ο γείτονας συμφωνούν με την υφιστάμενη κατάσταση;  

Το συμβόλαιο του ακινήτου τι δείχνει; Συνοδεύεται από τοπογραφικό;

Έχεις στη διάθεσή σου συμβόλαιο όμορου αγροτεμαχίου και τοπογραφικού του;

Κάνε έρευνα πριν αποφασίσεις. 

Αν βάλεις όλο το κτίριο να παραβιάζει Δ τι πρόστιμο βγάζει;

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα έλεγες αρχικά πίστευα ότι κατασκεύασαν λάθος την περίφραξη και άρα θα έπρεπε να διεκδικήσεις το επίμαχο τμήμα από το γείτονα. Πλέον αφού μας ανέφερες ότι επρόκειτο για άδεια νομιμοποίησης τείνω να πιστεύω ότι ο τότε μηχανικός έδειξε ψευδώς το όριο πιο έξω για να μπορέσει να νομιμοποιήσει το κτίσμα. Αν ισχύει το 2ο δεν γλιτώνεις την τακτοποίηση ολόκληρου του κτίσματος μέσα στο Δ. Προσεκτική ανάγνωση της περιγραφής του γηπέδου στο συμβόλαιο ή ακόμα καλύτερα αν συνοδεύεται από τοπογραφικό θα βοηθούσε στην επιβεβαίωση των παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι .  Τα όρια δηλώθηκαν εκεί που δηλώθηκαν για να βγει η άδεια . Προσανατολίζομαι τελικά να το δείξω όλο οτι είναι ολο χωρίς άδεια (άδεια με ψευδή στοιχεία) επειδή βγαίνει μικρότερο το πρόστιμο.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα πιθανότατα βρίσκομαι στο σωστό τμήμα για να ρωτήσω την γνώμη σας για την εξής περίπτωση. Σε άδεια οικοδομής σε εκτός σχεδίου γήπεδο με επιφάνεια 4.020,00m² που εκδόθηκε το 2001 και αναθεωρήθηκε το 2007 με νέα σειρά σχεδίων τοπογραφικού και διαγράμματος κάλυψης αναγράφονται στα νέα σχέδια ως πλάγια απόσταση 10,00m χωρίς να δικαιολογείται ως παρέκκλιση ή ως κάτι άλλο. Η ορθή πλάγια απόσταση βάσει των όρων δόμησης που ίσχυαν τότε (ΦΕΚ 270Δ"/1985) έπρεπε να είναι 15,00m. Το κτήριο κτίστηκε στην προβλεπόμενη θέση του διαγράμματος κάλυψης με μία διαφοροποίηση της τάξεως του 1,00m χωρίς να παραβιάζει την πλάγια απόσταση των 10,00m που αναγραφόταν. Η ερώτηση έχει να κάνει με το εάν πρέπει να προβώ σε τακτοποίηση των τμημάτων που εμπίπτουν εντός πλάγιας απόστασης μετά την εφαρμογή της ορθής πλάγιας απόστασης ή δεν μπαίνω στον κόπο να ελέγξω την ορθότητα του διαγράμματος κάλυψης εφόσον έχει θεωρηθεί και εγκριθεί. Σημειώνεται ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής της παρέκκλισης των 7,50m λόγω στενού οικοπέδου. Επισυνάπτεται το διάγραμμα κάλυψης για καλύτερη αντίληψη της κατάστασης. 

Image_20181121_0014.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από το σχήμα του γηπέδου φαίνεται ότι μάλλον δεν θα μπορούσε να οικοδομήσει αν τηρούσε τις αποστάσεις των 15 μ. 

Λογικά έχει κάνει χρήση της διάταξης (*) και ενδεχομένως έχει θεωρήσει την ελάχιστη απόσταση από δασική έκταση (10 μ).  Δες αν συμβολαιογραφικά το γήπεδο υφίσταται την 15-5-81 και αν οι διαστάσεις περιγράμματος κτιρίου δεν ξεπερνούν τα 10 μ.

Το γήπεδο έχει πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο;

 

5. Οι αποστάσεις του κτιρίου ορίζονται ως εξής: 
α) Από τα όρια του γηπέδου δέκα πέντε (15) μέτρα τουλάχιστον. 
β) Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω: 
(*) βα) Προκειμένου για ανέγερση κατοικίας σε γήπεδα που υφίστανται κατά τη 15-4-81 ημέρα δημοσίευσης του από ΠΔ/27-3-81 (ΦΕΚ-209/Δ) με ελάχιστο εμβαδόν 4000 μ2 οι πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε επτά και μισό (7,50) μέτρα εφόσον τηρουμένης της απόστασης των δέκα πέντε (15) μ. δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση. Το μέγιστο πλάτος του κτιρίου στην περίπτωση αυτή πρέπει να μην υπερβαίνει τα δέκα (10) μέτρα

Link to comment
Share on other sites

Τα 10 μ παραπέμπουν σε απόσταση από δασική έκταση. Κατά τα άλλα
Το αρθρο 6 παρ.2.α. του ΦΕΚ270 , επιτρέπει κατοικία και στα 5μ από το όριο.
Λέει βέβαια με την επιφύλαξη των διατάξεων του αρθρου 1 αλλά υπάρχουν

α. Η εγκύκλιος 104 που συσχετίζει τις πλάγιες αποστάσεις με το πρόσωπο του γηπέδου
β. Η εγκύκλιος 145 που λέει ότι ως πλάτος προσώπου γηπέδου θεωρεί το πλάτος του γηπέδου στη θέση όπου από άλλες διατάξεις υποχρεωτικά μπαίνει η οικοδομή.

Με δεδομένο και το σχήμα του γηπέδου ίσως με συνδυασμό των παραπάνω να βγαίνει πλάγια απόσταση στα 7,5 , η και 5 , και τελικά μπήκε ως max το 10 της δασικής έκτασης.

 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.