Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Ν. 4495/17] Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων


Recommended Posts

Συνάδελφοι μια απορία. Στην εικόνα που βλέπετε η διακεκομμένη γραμμή δείχνει την απαιτούμενη απόσταση από τα όρια (15μ) και η αυθαίρετη προσθήκη είναι το κομμάτι με τη διαγράμμιση. Το υπόλοιπο είναι νόμιμο ως προς τα τετραγωνικά και το περίγραμμα αλλά μετατοπισμένο μέσα ας πούμε στην "απαγορευμένη ζώνη". Το ερώτημα είναι το εξής:

Χρεώνω υπέρβαση Δ μόνο στις αυθαιρεσίες ή θα κάνω ένα επιπλέον ΦΚ όπου θα βάλω και τα νόμιμα τετραγωνικά και θα τους χρεώσω υπέρβαση Δ;

Χωρίς τίτλο.png

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 850
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ανέβασε ένα άλλο σχέδιο με μικρότερο ζουμ να δούμε το οικόπεδο και επιπλέον σχεδίασε το εγκεκριμένο περίγραμμα επί εδάφους του κτιρίου ώστε να γίνει αντιπαραβολή  με το υφιστάμενο. Γενικώς ισχύει ότι θα επιβληθεί η παράβαση της παραβίασης Δ στην αυθαίρετη προσθήκη που κατασκευάστηκε εντός Δ.

Link to comment
Share on other sites

Ορίστε ένα zoom out. Το νόμιμο περίγραμμα είναι με έντονη μαύρη γραμμή (2 όροφοι), το α είναι η αυθαίρετη προσθήκη (2 όροφοι) και το β μια αυθαίρετη αποθήκη. Με κόκκινο είναι τα 15 μ από τα όρια (είναι εκτός σχεδίου). Το άλλο κτίριο πάνω δεξιά δε μας αφορά ακόμη.

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έκανες offset κατά 15 μ το περίγραμμα του γηπέδου και σου βγαίνει αυτή η κόκκινη διακεκομμένη γραμμή;

Το νόμιμο περίγραμμα του κτιρίου δεν μπορεί να αδειοδοτήθηκε εντός Δ. Δεν ξέρω αν προς τα κάτω το γήπεδο αλλάζει σχήμα και μεγαλώνει το πλάτος του γηπέδου, αλλά έτσι όπως είναι οι διακεκομμένες κόκκινες γραμμές να ορίζουν τις ελάχιστες πλάγιες αποστάσεις, κάτι δεν πήγαινε καλά εξ αρχής. Αυτό που πρέπει να μας δείξεις είναι η αρχική θέση του κτιρίου βάσει της άδειας.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ισχύουν παρεκκλίσεις για τα πλάγια όρια εκτός σχεδίου για κατοικία, οπότε πιθανώς βάσει αυτών να εκδόθηκε η άδεια και αυτά πρέπει να ελεγχθούν και σήμερα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι ακριβώς αυτό που λες Παύλο. Το οικόπεδο έχει πολλή ακόμα επιφάνεια πίσω και το σχήμα του ανοίγει. Έχουν βγει τρεις άδειες για αυτό το οικόπεδο (μια για κάθε κτίριο και μια για την προσθήκη ορόφου στο κτίριο δεξιά) και όλες ακολουθούν την ίδια τακτική: παρουσιάζουν το κτίριο πιο πίσω, εκεί όπου υπάρχει αρκετός χώρος ώστε να τηρείται η απόσταση των 15μ. Για παράδειγμα αυτή η φωτογραφία είναι από το διάγραμμα κάλυψης του κτιρίου αριστερά (εδώ φαίνεται πιο καλά αυτό)

IMG_20200305_082936.jpg

 

Επίσης αυτό είναι από τη δεύτερη ΟΑ του κτιρίου δεξιά για προσθήκη ορόφου.

ΟΑ1-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στα σχήματα δεν μπορώ να διακρίνω καλά τις πλάγιες αποστάσεις. Το κτίριο αδειοδοτήθηκε με επιτρεπόμενες πλάγιες αποστάσεις τα 15 μ ή τα 7,50 μ;

Πρέπει να βάλεις στο ίδιο τοπογραφικό, τη θέση του εγκεκριμένου περιγράμματος και την υφιστάμενη θέση για να μπορούμε να αντιπαραβάλουμε τα περιγράμματα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλήμερα ,

Βιομηχανίκο κτήριο εχεί διαστάση και εμβαδόν οπώς η Ο.Α. αλλά κατασκευαστήκε σε θεσή που τμήμα του είναι εντός του Δ , λογώ μαλλόν λαθός αποτυπώση του αγροτεμαχίου στο τοπογραφίκο της Ο.Α.

Σε υπερβασείςπλαγίων αποστάσεων σε εκτος σχεδίου αγροτεμαχίο , μπόρει η παραβασή να εισαχθεί τμήματικα ; Δηλάδη στην περίπτωση μας που το Δ είναι 10μ , το τμήμα του κτήριου που εντός  8<αποσταση <10μ να μπεί ως υπερβασή δομήσης με <20 % υπερβασή πλαγιων αποστάσεων και το υπολοιπου με >20% των πλαγιών αποστάσεων. Επισής για το τμήμα που δεν παραβιαζει τις πλαγίες αποστάσεις δηλωνέται με κατήγορια 3. Το τμήμα που μπαινεί στο Δ θα έχει και υπερβαση καλύψη ;

Ευχαριστώ πολυ και καλή δύναμη

(1) Οι δημοσιεύσεις μας φροντίζουμε να γίνονται στο κατάλληλο-ήδη ανοικτό θέμα. Το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

(2) Πρόσθεσε τονισμό όπου λείπει στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αναλογικός τεμαχισμός προστίμου ουδέποτε ήταν επιτρεπτός. Η παραβίαση της Δ υπολογίζεται συστημικά με εισαγωγή της επιφάνειας παραβίασης Δ στο κελί της Υ.Δ αλλιώς δεν θα στην υπολογίσει. Το ποσοστό θα είναι ενιαίο και πάνω από 20%. Το τμήμα που δεν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις τι πρόβλημα έχει. Επήλθε λανθασμένη θέση ανέγερσης κατά την κατασκευή του κτιρίου;

Έγιναν και επιπλέον αυθαίρετες κατασκευές;

Αν θες ανέβασε κάποιο σχέδιο να γίνει κατανοητό το ερώτημά σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.