Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Παραβίαση πλαγίων αποστάσεων


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 850
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα

 

Σε πανταχόθεν ελεύθερο το πίσω όριο (Δ) σύμφωνα με τον ΓΟΚ του 1955 ήταν 2,50μ για κτήρια μέχρι 9,00μ. Στην περίπτωση όμως που έχουμε περίεργο σχήμα του οικόπεδου πως οριοθετούμε την απόσταση Δ;

Επισυνάπτω σχετικό σχήμα με μια δική μου λύση.

 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δ.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι

Πως αντιμετωπίζεται η περίπτωση λιγότερης δόμησης σε σχέση με την άδεια με παράλληλη παράβαση Δ?
 
Ξενοδοχείο σε οικόπεδο εντός οικισμού , ενώ στην άδεια είναι χτσμένο σε επαφή με το όμορο οικόπεδο, στην πραγματικότητα σε ένα μόνο σημείο (10μ.) έχει χτιστεί πιο μέσα.
Πιο συγκεκριμένα η όμορη ευθεία γραμμή που συνδεέι τα δύο οικόπεδα (100μ.) στα τελευταία 10 μέτρα κάνει σπάσιμο και γίνεται τεθλασμένη (αμβλεία γωνία / μεγαλώνει το οικόπεδο) . Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε καθ όλο το μήκος του σε επαφή με την όμορη γραμμή πλην του σημείου όπου αυτή γίνεται τεθλασμένη (βάσει οικ. άδειας έπρεπε να είναι σε επαφή και με την τεθλασμένη) με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αδόμητο 'τρίγωνο".
1. έχω παράβαση Δ?
2.έχω κάποια άλλη παράβαση?
3.Τι γίνεται αν στο δημιουργηθεν τρίγωνο έχει οικοδομήσει ο γείτονας?
 
Η απάντηση που έλαβα από το ΤΕΕ είναι ότι είναι παράβαση Δ , και επειδή μάλιστα το σύστημα δε δεχεται σκέτη την παράβαση πρέπει αναγκαστικά να βάλω και υπέρβαση δόμησης και κάλυψης
 
Ποια είναι η γνώμη σας ?
Link to comment
Share on other sites

Ανέβασε τοπογραφικό. 

Για την απάντηση του ΤΕΕ γενικά συμφωνώ, όχι όμως ότι πρέπει να μπει και υπέρβαση κάλυψης. Δυστυχώς η παραβίαση της Δ, για να  βγάλει πρόστιμο πρέπει να καταχωρήσεις και την επιφάνεια κτιρίου που την παραβιάζει.

Αν έχεις τμήματα εκτός νομίμου περιγράμματος κάλυψης, τότε θα μπει και η Υ.Κ 

Αλλά δείξε μας το τοπογραφικό πρώτα να τα πούμε αναλυτικά.

ΥΓ Σβήσε ονόματα και προσωπικά δεδομένα πριν το ανεβάσεις.

Link to comment
Share on other sites

@spafentΓια νομιμοποίηση δε μπορώ να πάω γιατί η παράβαση Δ παραμένει , εκτός και αν παραχωρήσει το δημιουργηθέν  'τρίγωνο στον γείτονα'. Μετά βέβαια δημιουργούνται άλλα θέματα όπως μείωση δόμησης καθώς θα έχω μικρότερο οικόπεδο , συν το γεγονος ότι δεν θέλει να το παραχωρήσει 

@Pavlos33 : επισυνάπτω τμήμα τοπογραφικού , η τεθλασμένη γραμμή είναι βάσει άδειας , η ευθεία όπως έχει κατασκευαστεί

 

Παράβαση Δ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kτιριο μικροτερο αδειας ενω φαινεται στην οικ. αδεια  να ακουμπα στο πλαγιο οριο εχει αποσταση 0,60μ το υπολογιζω με παραβιαση πλαγιας αποστασης? και στο πισω οριο ενω φαινεται το ιδιο να ακουμπα στο οριο εχει αφησει ημ .χωρο και ανοιγματα λογου οτι υπαρχει ενα στενο μονοπατι(λεει οιδιοκτητης οτι ειναι σταλαματα)  το οποιο δεν φαινεται στο τοπογραφικο.Εχει κανεις αντιμετωπισει ιδια περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.Αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης οικισμού) μετρημένο σήμερα ,βρέθηκε να έχει εμβαδό Ε=2167τμ .Στο εν λόγω αγροτεμάχιο υπάρχει ισόγεια υπερυψωμένη κατοικία με υπόγειο ,τμήμα του οποίου έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα.Η άδεια του 1989 ,όσο και το συμβόλαιο αγοράς του ιδίου έτους ,αναφέρουν εμβαδό Ε=2355τ.μ. (και για να συμπληρώσω τα του συμβολαίου ,αναφέρει πως στον αρχικό κάτοχο προήλθε μέσω έκτακτης χρησικτησίας από το 1946) .Ευτυχώς η διαφορά  που προκύπτει είναι μικρότερη  του 10% οπότε δεν χρειάζεται αναθεώρηση της άδειας και τροποποίηση-διόρθωση των τίτλων κτήσης.

Το θέμα που προκύπτει είναι πως με τη "σμίκρυνση"  του αγροτεμαχίου  και μια διαφοροποίηση στο σχήμα του  (λόγω κάποιου τμήματος που άφησε για τον δρόμο ο ιδιοκτήτης  ,+ κάποιες επεκτατικές βλέψεις γειτόνων ,κουλτούρας `` εδώ ήταν το όριο`` ,"όχι εδώ ήταν το όριο " και "λάθη" κατά την περίφραξη ,και πάει λέγοντας  ,σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μιλάμε για τοπογραφικό διάγραμμα του 1989 με κορδέλες ) υπάρχει πλέον παραβίαση πλάγιων αποστάσεων .

Το θέμα είναι πως εγώ τώρα ελέγχω με βάση  τις  "εγκεκριμένες" αποστάσεις που έχω πάνω στο τοπογραφικό της αδείας σε σχέση με τα σημερινά όρια του οικοπέδου ?(για τις οποίες αποστάσεις έχω και μερικές απορίες (πώς π.χ. επιβάλλουν απόσταση 15 από το πλαϊνό όριο αλλά στο πίσω όριο επιτρέπουν 14.5 ) ??

Η περίπτωση κατηγορίας 3 για αλλαγή θέσης (σε συνδυασμό με μικρές αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις) ακυρώνεται λόγω της "μη σύννομης θέσης " ή αν θα μπορούσε να έχει  διαφορετικές αποστάσεις από τα όρια ,θα μπορούσα να προχωρήσω τελικά με ΚΑΤ3

(Από προηγούμενες συζητήσεις πάντως ,βλέπω πώς υπάρχει η τάση να δηλώνονται τα τετραγωνικά που παραβιάζουν το Δ με ΥΔ και παραβίαση Δ ,αλλά με την ΥΚ να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο)120827010__.thumb.jpg.be403573c14cfa7f3fceae4beba46428.jpg

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.