Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

(από μεταφορά. Pavlos33)

Καλησπέρα συνάδελφοι σε κατοικία η οποία κατασκευάστηκε με οικοδομική αδεία προβλεπόταν και στέγη που δεν κατασκευάστηκε.

Πρόκειται να γίνει τακτοποίηση με το Ν.4495/2017 για άλλες παραβάσεις.Γνωρίζετε αν το γεγονός ότι η στέγη δεν κατασκευάστηκε είναι παράβαση;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν ήταν υποχρεωτική από τους όρους δόμησης (πχ οικισμός, παραδοσιακό τμήμα πόλης κλπ) αποτελεί παράβαση σύμφωνα και με την εγκ. 3 Ν. 4178 η οποία θεωρούμε ότι σε πολλά σημεία της ισχύει κατ αναλογία και στο Ν. 4495/17.

Link to comment
Share on other sites

Καλό μεσημέρι.

Χώρος από τσιμεντόλιθους και στέγαση από λαμαρίνα, έχει εμβαδό 11μ2 και μέσο ύψος 2,20μ. Στεγάζει BBQ και κτιστό φούρνο. Εχει τις τρείς πλευρές κλειστές και στην πρόσοψη έχει μεταλλική πόρτα αλλά και ένα μεγάλο παράθυρο χωρίς κούφωμα. Θα το δηλώνατε με αναλυτικό ή ως ΥΔΒΧ με μειωτικό ?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική γνώμη εκφράζοντας θα το αντιμετώπιζα σαν περίπτωση ΥΔ ΒΧ ή κατηγορία 3 (αποθήκη με bbq). Ότι συμφέρει. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αρθρο 100 παρ10. Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους νομίμως υφισταμένων κτιρίων ή υπέρβασης κάλυψης νομίμως υφισταμένων βιομηχανικών, βιοτεχνικών κτιρίων, αποθηκευτικών και επαγγελματικών χώρων ή τμημάτων τους, στις οποίες δεν συντρέχει υπέρβαση του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης του ακινήτου, το ενιαίο ειδικό πρόστιμο
υπολογίζεται χωρίς να πολλαπλασιάζεται ο συντελεστής του Παραρτήματος Α΄ αλλά ο συντελεστής 0,20 για υπερβάσεις αυτών έως είκοσι τοις εκατό (20%) του επιτρεπόμενου ύψους και επιτρεπόμενης κάλυψης και συντελεστής 0,40 για υπερβάσεις μεγαλύτερες του είκοσι τοις εκατό (20%) του επιτρεπόμενου ύψους και επιτρεπόμενης κάλυψης. Ως επιτρεπόμενο ύψος θεωρείται το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο και όχι το ύψος που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια.
Στην περίπτωση υπέρβασης ύψους οικοδομικής άδειας χωρίς την υπέρβαση του ύψους της περιοχής, το ειδικό πρόστιμο για την υπέρβαση ύψους υπολογίζεται σύμφωνα με την παράγραφο 5.

 

Με βάση την τελευταία παράγραφο καταλαβαίνω πως όταν έχουμε κτίριο με άδεια και έχει συντελεστεί υπέρβαση ύψους σε συγκριση με την άδεια αλλά χωρίς υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής τότε η υπέρβαση αυτή υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό και όχι με συντελεστή ΥΥ. Σωστά  ?

Πχ διώροφο κτίριο με άδεια η οποία γράφει πως το ύψος του είναι 6.50 μ. Στην περιοχή επιτρέπεται 7.50 μ. Με τωρινή μέτρηση βρίσκουμε πως το ύψος είναι 7.40 μ. Αυτή η διαφορά θα υπολογιστεί με αναλυτικό ?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, Vasili said:

Πχ διώροφο κτίριο με άδεια η οποία γράφει πως το ύψος του είναι 6.50 μ. Στην περιοχή επιτρέπεται 7.50 μ. Με τωρινή μέτρηση βρίσκουμε πως το ύψος είναι 7.40 μ. Αυτή η διαφορά θα υπολογιστεί με αναλυτικό ;

Ναι

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Έχω την εξής περίπτωση:

Εκδόθηκε οικοδομική άδεια για " ισόγεια αγροτική αποθήκη" , μέτρησε στον ΣΔ. Μέσα στο οικόπεδο υπάρχει και κτήριο κατοικίας.  Το οικόπεδο είναι εντός οικισμού.

Στην πράξη κατασκευάστηκε σαν κατοικία αλλά με παραπάνω τετραγωνικά από αυτά της αδείας (αγροτική αποθήκη).

Η πρώτη μου σκέψη είναι αναλυτικός για την αλλαγή χρήσης (Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτηρίου, εφόσον ο προϋπολογισμός των εργασιών που έχουν εκτελεστεί δεν ξεπερνά τις 15.000€)

,και ΥΔ & ΥΚ για τα extra τετραγωνικά. 

 

Συμφωνείτε; Με προβληματίζει το "εντός νομίμου περιγράμματος κτηρίου..." .

Link to comment
Share on other sites

Σωστά το σκέφτεσαι:

1 λοιπή παράβαση για την αλλαγή χρήσης και με εμβαδά να υπολογίσεις τις υπόλοιπες υπερβάσεις που έγιναν (ΥΔ, ΥΚ, εντός Δ, κλπ).

Αφού έχει προσμετρήσει στο ΣΔ και ΣΚ (δεν είναι δηλαδή υπόγειο). Να δείς μόνο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους όρους δόμησης. Αν δηλαδή αυτή η ισόγεια αποθήκη χτίστηκε με κάποιους ευνοικούς όρους λόγω αποθήκης, αλλά από ό,τι λες φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.