Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

θεωρώ ότι αφού τις αυθαιρεσίες για την ένταξη στο 4495/17 τις ελέγχουμε με βάση αυτά που ίσχυαν τότε και σε κάθε περίπτωση πριν τις  28/7/2011 γιαυτό άλωστε τα μεγέθη τα τα συγκρίνουμε με τις διατάξεις του ΓΟΚ και όχι του ΝΟΚ η κάποιας μεταγενέστερης διάταξης.

Τώρα εγώ προσωπικά αν κάνω μια  αυτοψία σήμερα  σε ένα κατά τα άλλα νομίμως υφιστάμενο κτίριο και η μονή αυθαιρεσία είναι μια προ του 4495/17 κατασκευή του άρθρου 30 του δίνω βεβαίωση.  Τις περισσότερες φόρες είναι αδύνατο να αποδειχτεί η παλαιότητα τους η αν τη κατεδάφισε και την ξαναέφτιαξε σήμερα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παρόλο που στο άρθρο 30 γράφει πως δεν χρειάζεται ούτε άδεια ούτε μικρής κλιμακας η πέργκολα μέχρι 50 μ2, στο άρθρο 96 λέει πως οι πέργκολες έως 50 μ2 τακτοποιούνται ως κατηγορία 3. Επομένως καταλαβαίνω πως βάσει του 96 πρέπει να τακτοποιήσουμε την πέργκολα ως κατηγορία 3 τουλάχιστον. 

Η μοναδική ρητή εξαίρεση από την υποχρέωση τακτοποίησης είναι οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις αυτοτελούς ιδιοκτησίας (τέλος του άρθρου 100). 

Υπάρχει καμμιά άλλη ρητή εξαίρεση?

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι

Έχω περίπτωση ισόγειας κατοικίας Ε=88,89 τ.μ εντός οικισμού με τα εξής στοιχεία :Επιτρεπόμενα: κάλυψη 525τ.μ  δόμηση 400 τ.μ.

 έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη ισόγειας αποθήκης 19 τ.μ και εξωτερική σκάλα ανόδου στην ταράτσα του σπιτιού..Επίσης έχει γίνει περιμετρική βεράντα στο σπίτι με πλακάκια.

Πως κάνω τα Φ.Κ; 

Ευχαριστώ

Edited by spir
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Σε περίπτωση που σε φάση ανακαίνισης, ένα εξωτερικό κούφωμα μίκρυνε στο μισό περίπου και διανοίχθηκε ακόμα ένα παραθυράκι μπάνιου στην πρόσοψη, τα τακτοποιείτε όλα σε αναλυτικό ή τη μεταβολή του υφισταμένου την θεωρείτε Κατηγορία 3 και τη διάνοιξη με αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως το πιο ορθό είναι να βάλεις και κατ3, και αναλυτικό ιδικά αν έχει και άλλες κατ3-αναλυτικό οπότε δεν θα ανέβει το πρόστιμο. Αλλά από την άλλη αν δεις την συνολική εικόνα, δηλαδή, αν δεις όλα τα ανοίγματα μαζί, λόγω του ότι αυξήθηκαν σε αριθμό, μπορείς πιστεύω να το δικαιολογήσεις έτσι και να πας μόνο με αναλυτικό.

Και εγώ μία ερώτηση με την σειρά μου

Για τοποθέτηση λέβητα-καυστήρα πετρελαίου στον εξώστη, θα πρέπει να το χρεώσω? Με αναλυτικό? Και αν ναι, τι θα υπολογίσω στον προϋπολογισμό?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχω περίπτωση κατοικία με αυθαιρεσίες κατηγορίας 1 προ του 75 αλλά και λοιπές παραβάσεις (πέργκολα και προστεγάσματα εισόδων) κατηγορίας 4 ως κατασκευασμένα το 2009. Το σύστημα τώρα στα απαιτούμενα δικαιολογητικά μου ζητάει τομές, διάγραμμα κάλυψης (λόγω κατηγορίας 4)  στα οποία τώρα δεν ξέρω τι να υποβάλλω αφού οι λοιπές παραβάσεις δεν απαιτούν τα παραπάνω δικαιολογητικά και οι υπόλοιπες παραβάσεις μου ως κατηγορίας 1 απαιτούν μόνο κάτοψη. Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις μια Τ.Ε. - Βεβαίωση, επικαλούμενος τα συγκεκριμένα εδάφια τα οποία εξαιρούν την απαίτηση Τομών και Διαγράμματος Κάλυψης για το συγκεκριμένο είδος αυθαιρεσιών και να ανεβάσεις αυτά.

Πρόκειται για σαφές bug του συστήματος.

Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι δεν αποφεύγεις Στατικό έλεγχο και αν χρειαστεί να επικαλεστείς το 29% του φορτίου, μπορεί να βγεις off...

Link to comment
Share on other sites

Ισως να μπορουσα να γλύτωσω την μελέτη Σ.Ε. σε αυτήν την   αποθηκη κατηγορίας 1  με εμφανώς  Μεταγενέστερη στέγη και προέκταση της στέγης αυτής μέσα από τις εξαιρέσεις που αναφέρουν προσθήκη στέγης με ξύλινα ζευκτα ;

EDFE0779-4A18-4C37-910B-C480C9D046D4.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να κάνω μια επιβεβαίωση όσο αφορά τους ημιυπαίθριους και αν κάνω λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε!

Άσχετως αν κάποιος Η.Χ. υπήρχε στην άδεια ή όχι (δηλ. είτε υπήρχε στην άδεια και απλά έγινε μεγαλύτερος, είτε δεν προβλεπόταν καθόλου στην άδεια και είναι εντελώς αυθαίρετος) αντιμετωπίζεται ως πολεοδομική παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό και όχι με Υ.Κ. Σωστά;;

Επίσης, ακόμα και αν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις ή πρασιά, πάλι με αναλυτικό δεν τον αντιμετωπίζουμε;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.