Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

4 ώρες πριν, gamvro said:

Σωστά. Κατασκευάστηκε δίπλα του νόμιμα ένα διαμέρισμα το οποίο όμως ενσωμάτωσε αυθαίρετα το πλυσταριό, αλλάζοντας το χρήση.

Υπέρβαση δόμησης λόγω του ότι το πλυσταριό δεν προσμετρούσε στη δόμηση ενώ λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης μετατράπηκε σε κατοικία (κύρια χρήση). Αναλόγως της παλαιότητας του διαμερίσματος κατά πάσα πιθανότητα η προσάρτηση του πλυσταριού έγινε εκ κατασκευής του. Οπότε το βλέπεις και αναλόγως της παλαιότητας επιλέγεις και την κατηγορία (προ 83 κατηγορία 2 ή προ 9/6/75 κατηγορία 1).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυθαίρετη μεατλλικη κατασκευή με κατακόρυφους και οριζόντιους σωλήνες ανοικτή από όλες τις πλευρές και τέντα πάνινη στο πάνω μέρος που χρησιμοποιείται για σκίαση αυτοκινήτου πώς χαρακτηρίζεται (υπόστεγο, στέγαστρο, πέργκολα) και το πρόστιμό της υπολογίζεται με αναλυτικό  ;

Link to comment
Share on other sites

On 23/5/2019 at 7:23 ΜΜ, Pavlos33 said:

Το αναλυτικό τον ξεχνάς. Μόνο κατηγορία 3 (αν πληροί τα κριτήρια) ή με ΥΔ (και μειωτικό) εφόσον συμφέρει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συνύπαρξη της κατηγορίας 3 στη δήλωση, με οποιαδήποτε άλλη κατηγορία.

Τελικά με την εγκύκλιο 2 διευκρινίστηκε ότι μπορεί να πάει και με αναλυτικό.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται αποδεκτό κάτι που διαφοροποιείται από το νόμο.

Με αναλυτικό, μόνο όσες αυθαίρετες κατασκευές δεν αντιστοιχούν σε επιφάνεια χώρων όπως αναφέρεται στο άρθρο 100. Αυτό σημαίνει ότι, το να συμπεριλάβεις σε αναλυτικό, για παράδειγμα αποθήκη κατηγορίας 3, είναι παράνομο. Άσε τις εγκυκλίους να γράφουν ότι θέλουν. Τα ίδια λέγαμε όταν είχε εκδοθεί η εγκ. 4 Ν. 4178 αν ανατρέξεις στα αντίστοιχα θέματα.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω περίπτωση μονοκατοικίας που έχει διάφορες αυθαιρεσίες, και αναλυτικού προϋπολογισμού. Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχει τοποθετηθεί (προ  του 2011) και ηλιακός θερμοσίφωνας. Πιστεύεται πρέπει να τον συμπεριλάβω στον αναλυτικό και τον ηλιακό.

Ίσως με πείτε υπερβολικό, αλλά σε πολεοδομία όταν πήγα προ ηλεκτρονικού συστήματος να βγάλω ΕΕΔΜΚ, δεν μου την έβγαζε ο υπάλληλος διότι στις φωτογραφίες φαινόταν ηλιακός θερμοσίφωνας και στην τακτοποίησης άλλου συναδέρφου που είχε γίνει παλαιότερα στο ακίνητο δεν ανέφερε στην Τ.Ε. για την τακτοποίηση του ηλιακού.

Στο άρθρο 30 του 4495 (εργασίες που δεν απαιτούν άδεια) αναφέρει στο Θ «τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, σύμφωνα με τις παραγράφους 2β και 2γ του άρθρου 19 του ν.4067/2012» Όπου στις συγκεκριμένες παραγράφους αναφέρετε σε κατασκευές πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και αναφέρει ότι ο ηλιακός θα πρέπει να τοποθετείτε με το δοχείο κάτω από το συλλέκτη. Όταν δεν είμαστε όμως εντός του επιτρεπόμενου δεν αναφέρει κάτι. Εκεί πατούσε ο υπάλληλος και θεωρούσε νόμιμο ηλιακό μόνο όταν είχε δοχείο κάτω από συλλέκτη.

Link to comment
Share on other sites

κατά ΓΟΚ/85 (βάση του οποίου εξετάζονται οι αυθαιρεσίες) δεν απαιτούνταν η έκδοση καμιάς άδειας για ηλιακούς

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

άρθ 97

Η αναστολή ή και η εξαίρεση από την κατεδάφιση, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, ισχύει για κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και για χρήσεις που έχουν εγκατασταθεί μέχρι τις 28.7.2011, καθ’ υπέρβαση είτε των διατάξεων του ν. 1577/1985 (Α΄210) είτε της οικοδομικής άδειας, είτε των όρων ή περιορισμών δόμησης του ακινήτου, είτε χωρίς οικοδομική άδεια και εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις για τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου σύμφωνα με την παρ. 1 του  άρθρου 51[S1]  του ν. 4030/2011 (Α΄ 249)  ή δεν απαγορευόταν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας ή κατά το χρόνο εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης.


 [S1]

Άρθρο 51

1. Για την εφαρμογή της παρ.1 α του άρθρου 24 του ν. 4014/2011, ως περιοχή του ακινήτου, για τα εντός σχεδίου πόλεως ευρισκόμενα ακίνητα, νοείται το οικοδομικό τετράγωνο όπου βρίσκεται το ακίνητο.

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.