Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Η ενίσχυση του κτιρίου πως έγινε; Μήπως δημιουργήθηκε εσωτερικά εξ ολοκλήρου νέος σκελετός οπλισμένου σκυροδέματος;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Kάνε την αυτοψία σου να έχεις πλήρη εικόνα και μετά τα ξαναλέμε. Υποθετικά πάντως αν έχει γίνει τέτοιας έκτασης κατασκευή δεν θα δεχόμουν τη θεώρηση κτίσματος ως προ 55 και δεν θα το υπολόγιζα με αναλυτικό αλλά με ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

ΥΔ με χρονολογια το έτος που έγιναν οι παρεμβασεις?

πχ 60τμ απο 2004-2011? Γιατί έτσι μιλάμε για τεράστια διαφορά προστίμου.

Αν θεωρήσουμε ότι η πλάκα οροφής δεν έχει αντικατασταθεί, τότε θα το αντιμετώπιζες με αναλυτικό? Και τί κατηγορία θα το βαζες?

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνουμε υποθέσεις. Κάνε πρώτα αυτοψία να διαπιστώσεις τι έχει γίνει. Η κατασκευή υποστυλωμάτων μας προϊδεάζει για κατασκευή σκελετού και πλάκας φυσικά. Αλλιώς γιατί να κατασκευάσει 2 υποστυλώματα σκυροδέματος όπως αναφέρεις στο αρχικό σου μήνυμα;

Θεωρητικά η αλλαγή σκελετού δεν θα έπρεπε να πραγματεύεται στο ν. 4495. Όμως για μικρής έκτασης μεταβολές θα μπορούσα να δεχτώ την παλαιότητα του προ 55 και να υπάγω τις επιπλέον-μετά το 1955 αυθαιρεσίες ως κατηγορία 4 (εκμεταλλευόμενος το ότι μας λέει να βάλουμε "ναι" στην ύπαρξη άδειας, σε προ 55 κτίσμα). Τώρα, για μεγάλης έκτασης αλλαγές, όπως η κατασκευή νέου σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος, κατά τη γνώμη μου άρει την παλαιότητα του προ 55 κτίσματος και θα το υπολόγιζα ως κτίσμα πλήρως αυθαίρετο. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας στα παρακάτω:

Χώροι με κεκλιμένους τοίχους, όπου στις άκρες τους είναι αδύνατο να σταθεί άνθρωπος εμβαδομετρούνται στο σύνολο τουσ ή από το όριο εκείνο που το καθαρό ύψος είναι πάνω από 2.00 μ. ?  Γενικότερα τους πολύ χαμηλούς χώρους πως τους χειρίζεστε ?

Εχω μια περίπτωση για πρατήριο υγρών καυσίμων. Μία πλευρά κλείστηκε με κεκλιμένο πάνελ. Στην άδεια ο χώρος ήταν ανοιχτός, ασκεπής με τις δύο του παριές οριοθετημένες με πάνελ. Φαίνεται πως στην κατασκευή διατηρήθηκαν οι πλάγιες παριές και κλείστηκε το άνοιγμα με έναν κεκλιμένο τοίχο. ο φορέας έχει μείνει αμετάβλητος. Εκει το εμβαδομετρώ ολοκληρο ή μόνο το τμήμα εκείνο που εσωτερικά έχω ύψος πάνω από 2.00 μ2. ?

Το κτίριο έχει χώρο πλυντηρίου αυτοκινήτων, χώρο αποθήκης, χώρο γραφείου. Η υπέρβαση συγκρίνοντας με το διάγραμμα κάλυψης της άδειας έχει συντελεστεί στο πλυντήριο και στο γραφείο. Το πλυντήριο θεωρείται κύριος χώρος ή χώρος μειωτικού συντελεστή ? Το πλυντήριο είναι κλειστό από όλες τις πλευρές με μια γκαραζόπορτα.

Επίσης στο οικόπεδο έχει κατασκευαστεί ένα σκίαστρο στάθμευσης αυτοκινήτων με μεταλλικό φορέα (κύλινδρικα στοιχεία που πατάνε μόνο στην πίσω πλευρά και εκτείνονται σαν Γ προβολικά) και επικάλυψη με διάτρητο πανί. Αυτό χρειάζεται ρύθμιση ως 1 λοιπή παράβαση ή θεωρείται "πέργκολα - σκίαστρο" που με βάση την τελευταία τροποποίηση του ΝΟΚ στον 4495/17 δεν απαιτεί καθόλου άδεια ? είναι κάτω από 50 μ2.

VENZINADIKO.jpg

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Θα χρεώνατε με αναλυτικό, 1 λοιπή παράβαση, επέκταση κλιμακοστασίου προς το διαμέρισμα σε οικοδομή σε σύσταση Ο.Ι. ή λόγω του ότι αφορά μείωση των τετραγωνικών του διαμερίσματος θα το αναφέρατε απλά στην τεχνική έκθεση χωρίς να το χρεώσετε.

Μιλάμε για μια διαφορά στα 10εκ. Αν είχα αναλυτικό θα την έβαζα, τώρα όμως δεν έχω, οπότε το σκέφτομαι να χρεώσω ή όχι ένα έξτρα 250άρι .

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.