Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Αυτό το είχα και εγώ σαν μια απορία....Θωρητικά εφόσον θα στήσεις το προβλεπόμενο +τις βεράντες του ώστε να ορίσεις τα αυθαίρετα τμήματα
θα σου ορίζονται βεράντες που θα βρίσκονται εκτός του νομίμου περιγράμματος των βεραντών. Στο σκεπτικό αυτό τα τμήματα αυτά τα βάζω στον 
αναλυτικό προϋπολογισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυθ.αποθηκη Εκτός σχεδιου με γεώτρηση μέσα (δεν μπορεί να δηλωθεί κατ' 3  ),δηλώνω την αποθήκη σαν υπηρεσίες με ΥΔ ,ΥΚ και τη γεώτρηση με αναλυτικό;(γεώτρηση δεν έχει άδεια άντλησης νερού λειτουργεί παράνομα)

Link to comment
Share on other sites

Η γεώτρηση πρέπει να πάρει άδεια χρήσης νερού. Θεωρώ ότι μια τέτοια εγκατάσταση δεν είναι αντικείμενο του ν. 4495. Η παρανομία εδώ δεν είναι πολεοδομική όσο περιβαλλοντική, καθώς  ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις έχουν ξεζουμίσει τα υπόγεια νερά  με πολύ σοβαρές συνέπειες. Στα γενικότερα "ελαστικά" πλαίσια των αυθαιρεσιών αναλυτικού μπορείς να τη συμπεριλάβείς, αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα απαίτησης άδειας χρήσης νερού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Σε περίπτωση που ανοικτοί Η/Χ + εξώστες > 40% δόμησης συνίσταται αυθαιρεσία και τι είδους?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

Ο αυθαίρετος Ημιυπαίθριος χώρος τακτοποιείται με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο ο Η.Χ μετρά στην κάλυψη του οικοπέδου που σημαίνει ότι πρέπει το εμβαδόν του να αναγραφεί στο Διάγραμμα Κάλυψης που θα αναρτηθεί ?

Στη δήλωση τακτοποίησης δε θα φαίνεται ότι υπάρχει υπέρβαση κάλυψης λόγω του αυθαίρετου Η/Χ αλλά στο Διάγραμμα Κάλυψης θα φαίνεται επιπλέον κάλυψη λόγω αυτού.

Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό που δεν δημιουργεί κάποια παρανόηση? 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς έτσι γίνεται, μην ανησυχείς. Το ΔΚ των αυθαιρέτων δε χρειάζεται να απεικονίζει τα μεγέθη ωσάν να έβγαινε άδεια δόμησης

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα
σε οικοδομή εντός σχεδίου με ΟΑ προ του 85, πυλωτή στο ισόγειο προοριζόταν για στάθμευση αυτ/των. Το κλιμακοστάσιο ισογείου και η πυλωτή ΔΕΝ προσμετρούσαν στη δόμηση.

Η πιλοτή έγινε διαμέρισμα (ΥΔ) και ο προθάλαμος του κλ/σιου άλλαξε θέση.
Σε ότι αφορά το κλιμακοστάσιο το θεωρώ νομίμως υφιστάμενο ΔΕΝ του χρεώνω αυθαιρεσία... Τον προθάλαμο σκέφτομαι να το βάλω με αναλυτικό (την τοιχοποιία με ματζέντα κύκλο) μιας και δεν προβλεπόταν στην ΟΑ.
Σκέφτομαι σωστά; μου διαφεύγει κάτι;
 

@mapost προσθέτω εδώ τις πληροφορίες που ξέχασα : Τακτοποιήται όλο το κτίριο .Δεν έχει σύσταση (1 ιδιοκτήτης σε όλο)..θα γίνει μελλοντικά όμως ΣΟΙ.

image.thumb.png.ff21ba8202d1ed82b077ab987e77dfb6.png

Edited by MHD
προσθηκη πληροφοριών
Link to comment
Share on other sites

Τακτοποιείς ολόκληρο το κτήριο ? Υπάρχει σύσταση ? 

Απαντώ κι εγώ εδώ για να μην κουράζουμε με διαδοχικές αναρτήσεις.

Το κλιμακοστάσιο θα το μετρούσα ως ΥΔ. Γνωρίζω τις απόψεις περί του αντιθέτου, αλλά σκέφτομαι ότι σε ένα διάγραμμα κάλυψης (σύμφωνα με τον ΓΟΚ '85) θα το μετρούσα πλέον στην δόμηση. Δική σου η απόφαση αφού επιχειρήματα έχεις και στην περίπτωση που δεν το μετρήσεις. Σε κάθε περίπτωση θα μετρούσα με ΥΔ την επέκταση της εισόδου (γι αυτήν δεν βρίσκω επιχείρημα για να πάει με αναλυτικό). Ο τοίχος έξω από την είσοδο με αναλυτικό.

Edited by mapost
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ @mapost

είμαι οριακά να περάσουν οι αυθαιρεσίες  τα 50% της επιτρεπόμενης δόμησης και ψάχνω "..οτιδήποτε αν σώζεται.. 🎼 "

Δεν νομίζω οτι είναι υπέρβαση δόμησης, διότι ανήκει ξεκάθαρα σε διαφορετική διαμερισμάτωση διαρύθμιση χώρου(Αλλαγή κάτοψης εντός περιγράμματος κτιρίου) .. και  μάλιστα χωρίς να επιφέρει αλλαγή μηχανολογικών . Άλλωστε στην ΟΑ ο προθάλαμος και το κλιμακοστάσιο ήταν 21τμ , και τώρα ειναι λιγότερα18τμ ..


Και τώρα που το ξαναδιαβάζω, νομίζω οτι μπορεί να εμπίπτει στο αρ 100 §5 (μαζί με την διευκρίνηση της εγκ 2)
Στον ανωτέρω τρόπο υπολογισμού του ενιαίου ειδικού προστίμου υπάγονται επίσης αυθαίρετοι ημιυπαίθριοι χώροι, στέγαστρα, κιόσκια, καθώς και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια χρήση σε κύρια που έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου και με την προϋπόθεση ότι δεν επέρχεται υπέρβαση δόμησης λόγω της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης σύμφωνα με την παράγραφο 7.

(εγκ 2 ---> 

Για την εφαρμογή της παρ.5 διευκρινίζεται ότι για τα αυθαίρετα ανοιχτά κλιμακοστάσια το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό. Στην έννοια των αυθαίρετων ημιϋπαίθριων χώρων, στεγάστρων κ.λ.π. συμπεριλαμβάνονται και η αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου, καθώς και οι αυθαίρετοι ανοιχτοί υπόστυλοι χώροι (π.χ. pilotis, υπόστυλη στάθμη), που πρόκειται να παραμείνουν ως έχουν. Στην έννοια της αλλαγής χρήσης από βοηθητική σε βοηθητική υπάγεται και η μετατροπή ισόγειου βοηθητικού χώρου σε κλειστό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου.

 

Και στο στο αρ 100 και §7  διοτι βοηθ χρήση πυλωτής ήταν βοηθ χρηση κλιμακοστάσιο έγινε..
Σε περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης από βοηθητική χρήση σε βοηθητική και από κύρια σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, εφόσον ο προϋπολογισμός των εργασιών που έχουν εκτελεστεί δεν ξεπερνά τις δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, καταβάλλεται παράβολο διακοσίων πενήντα (250) ευρώ και δεν καταβάλλεται ειδικό πρόστιμο.

Edited by MHD
αλλαγή όρου διαμερισμάτωση με διαρ. χώρου
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.