Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε οικοδομή με δύο οροφοδιαμερίσματα προβλέπεται από την οικ. Άδεια μία ανοιχτή θέση στάθμευσης στην πρασιά του οικοπέδου, η οποία ανήκει στο διαμέρισμα του ισογείου. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του Α ορόφου έχει δημιουργήσει από πριν το 2011 μία νέα ανοιχτή θέση στάθμευσης στον μπροστά κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου, έχοντας πλακοστρώσει χώρο που στην άδεια προοριζόταν για φύτευση και έχοντας κατασκευάσει μία νέα γκαραζόπορτα από την άλλη μεριά της φάτσας του οικοπέδου. Θέλει να προβεί σε τακτοποίηση αυτής της αυθαίρετης προσθήκης ως ξεχωριστή θέση στάθμευσης, με τη συναίνεση πάντα του έτερου συνιδιοκτήτη στο οικόπεδο. Υποθέτω μπορεί να γίνει αυτό. Δεν μιλάμε για διαφορετική χωροθέτηση (η νόμιμη βάση αδείας θέση στάθμευσης βρίσκεται στο σωστό σημείο) αλλά για δημιουργία μίας νέας θέσης στάθμευσης. Να το ρυθμίσω με αναλυτικό προϋπολογισμό?

Link to comment
Share on other sites

Υπέρβαση εμβαδού  εξώστη  που βρίσκεται πανω απο κοινόχρηστο χωρο  με υπέρβαση < 20%  και σε  ύψος  πανω απο  3,00 μ απο τη σταθμη  του δρόμου μπορει να τακτοποιηθει και με αναλυτικό? η μονο με κατ. 3 ?και  σε  υπερβαση > 20% ?

Link to comment
Share on other sites

Μεταλλικό στέγαστρο 72,00τ.μ. χωρίς άδεια. Η  χρήση του είναι αποθήκη οινοποιϊου.Τι κατηγορία αυθαιρεσίας είναι και το πρόστιμο πως υπολογίζεται? Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Εάν εννοείς ότι υπάρχει άδεια οινοποιϊου , δλδ βιομηχανικού κτηρίου και έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα και ένα στέγαστρο-αποθήκη , τότε προσωπικά θα έβλεπα το Α100 παρ.10. 

Νομίζω ότι ειδικά γι ' αυτές τις περιπτώσεις βιομηχανικών κτηρίων, υπάρχει αυτή η πρόβλεψη στον Ν4495.

Link to comment
Share on other sites

Με βάση την άδεια, ο όροφος διώροφης οικοδομής έπρεπε να έχει οριζόντια οροφή και από πάνω ξύλινη στέγη. Στην πραγματικότητα η οροφή του έγινε επικλινής η οποία παράλληλα λειτουργεί και ως στέγη. Αυτό τακτοποιείται μα αναλυτικό προϋπολογισμό ? 

Επίσης λόγω της υφιστάμενης κατάστασης τι λαμβάνεται ως ύψος ορόφου και τι ύψος στέγης από τη στιγμή που έχουν ''ενοποιηθεί'' ?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

Στέγη η οποία στην άδεια φαινόταν με ύψος 1,20μ και προσβάσιμη μόνο από ανθρωποθυρίδα κατασκευάστηκε με ύψος 3,00μ και το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο της οικοδομής συνεχίστηκε προς τα επάνω για να δώσει πρόσβαση σ' αυτή (στο ψηλότερο σημείο της).

Η στέγη δεν έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης και δε χρησιμοποιείται ούτε καν για αποθηκευτικός χώρος.

Μπορώ να βάλω την υπέρβαση ύψους της στέγης και την πρόσθετη σκάλα με αναλυτικό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.