Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

22 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Η άδεια που εκδόθηκε στο ακίνητο προέβλεπε να κολλήσει; Νομίζω πως όχι. Γι αυτό το αντιμετώπισα και αυτό με παραβίαση Δ. 

υπάρχει Ο.Α. για κατοικία που έχει χτιστεί στη σωστή θέση. Αυτή η αποθήκη στο σκαρίφημα είναι εντελώς αυθαίρετη, αλλά δεν είναι ενάντια στις διατάξεις να κολλήσουμε. Θεωρείται ως παράβαση δ ?

Στο 2ο ΦΚ για τον υπολογισμό της πάραβασης δ, θα επιλέξω στο ίδιο ΦΚ

α) επιλέγω Υπέρβαση δόμησης <50% + 30τ.μ. (περίπου) Χωρων μειωτικού συντελεστή,    

β)επιλέγω Υπερβαση Κάλυψης < 20% + 30τ.μ. (περίπου) Υπέρβαση Κάλυψης [δηλαδή διπλομετράω την επιφάνεια και στην υπερβαση δόμησης και υπέρβαση κάλυψης]

γ)επιλέγω Παραβίαση πλάγιων αποστάσεων δ > 20%

 

Ερώτηση: Θα μπορούσα να ξεχωρίσω σε ενα ΦΚ την επιφάνεια του κτιρίου που παραβιάζει το Δ εως 20% και σε άλλο ΦΚ την επιφάνεια του κτιρίου που παραβιάζει το Δ πάνω από 20%

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, σε ένα οικόπεδο υπάρχει ένα αυθαίρετο κτίριο το οποίο έχει 4 τοίχους αλλά δεν έχει στέγη. Αυτό συμβαίνει γιατί αφού δε βγήκε άδεια, δεν υπήρχε επιβλέπων μηχανικός, οι εργάτες δεν έκαναν καλή δουλειά και κατά το κτίσιμο της στέγης  αυτή έπεσε και από τότε το κτίριο παραμένει έτσι, δηλαδή είναι κλειστό περιμετρικά αλλά ανοιχτό από πάνω, χωρίς πλάκα σκυροδέματος και χωρίς στέγη.

Αυτό τώρα θα δηλωθεί με αναλυτικό?

Edited by pol_michanikos
Link to comment
Share on other sites

Αν δηλωθεί με αναλυτικό σημαίνει ότι πρόκειται για κατασκευή χωρίς τετραγωνικά και χωρίς χρήση. Δεν θα μπορέσεις να κάνεις αποπεράτωση και να το χρησιμοποιήσεις σαν κτίριο. Επομένως αν δεν θέλει να το γκρεμίσει αλλα να το χρησιμοποιήσει έστω μελλοντικά κάνεις υπαγωγή με τετραγωνικά κανονικά και μετά βγάζεις άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δηλωθεί τώρα με αναλυτικό και αυτός στο μέλλον αποφασίσει ξαφνικά να το ολοκληρώσει, δε θα μπορεί με νόμιμο τρόπο να κάνει τίποτα? Δε θα μπορεί να βγάλει κάποια άδεια για αυτό το κτίριο στην κατάσταση που είναι?

Edited by pol_michanikos
Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσαμε να  συνδυασουμε

το αρθρο 86, για τον φεροντα οργανισμο

με το αρθρο 89/2α [υπαρχει εγκυκλιος η 1314/6-6-14]

???

Link to comment
Share on other sites

Με αναλυτικό υπάγονται αυθαιρεσίες που δεν αντιστοιχίζονται σε επιφάνεια χώρου. Εξ' ου και το χαμηλό τους πρόστιμο. Δεν μπορείς από τη μια να επωφεληθείς θεωρόντας το μη κλειστό χώρο και να πληρώσεις πρόστιμο αναλυτικού και μετά να το εκμεταλευτείς κανονικότατα με τον ίδιο τρόπο με κάποιον άλλο που πλήρωσε κανονικά το πρόστιμο. Διαφορετικά αν είχαμε κτίρια με πολλά τετραγωνικά θα ξηλώναμε όλοι τις στέγες για να γλιτώσουμε τα υπέρογκα πρόστιμα και μετά θα τις ξαναφτιάχναμε. Ή αντίστοιχα θα τακτοποιούσαμε με αναλυτικό ένα στέγαστρο και μετά θα το κλείναμε από παντού και θα ήταν οκ. Δεν γίνεται.

p.s. Δημήτρη δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις εκτός αν απαντάς σε κάποιο άλλο ερώτημα. Τα σημεία που αναφέρεις παραπέμπουν σε ρυμοτομούμενα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στις λοιπές παραβάσεις ποιες αυθαιρεσίες περιλαμβάνονται;

Μπορώ να υπολογίσω μια λοιπή παράβαση προληπτικά μήπως κάτι δεν το έχω σκεφτεί;

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη, αλλά με μπερδεύει η τακτοποίηση των θερμοκηπίων. Έχω σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο (εκτός από μία ισόγεια οικία και συνεχόμενη αποθήκη χωρίς άδεια) και ένα θερμοκήπιο διαστάσεων 5,00*15,00=75,00 τ.μ. Το θερμοκήπιο και η περίφραξη του αγροτεμαχίου τακτοποιούνται με αναλυτικό?

IMG_20200907_093800.jpg

IMG_20200907_093740.jpg

Link to comment
Share on other sites

ευχριστώ για την απάντηση. Προκύπτει από κάπου ότι αυτό (αναλυτικός προϋπολογισμός για πρόστιμο θερμοκηπίων) ισχύει και για τακτοποιήσεις με βάση τις διατάξεις του Ν.4178/13;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.