Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

H πισίνα σε ακάλυπτο χώρο οικοπέδου οπου εχει εκδοθει οικ. αδεια μπορεί να υπολογισθει με αναλυτικό και λοιπες παραβασεις  ? η πρέπει να παει με κυβικά νερού  καιτο προστιμο βγαίνει π ολύ μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα! 

Θα σας παρακαλούσα πολύ για τη βοήθειά σας. Έχω περίπτωση ελαφρώς υπερυψωμένου χώρου 40 τ.μ. με πλακόστρωση που δεν βρίσκεται σε επαφή με το κτίριο κ καλύπτεται από υπόστεγο με κεραμοσκεπή που φτάνει τα 3.20 μ. Δεξιά και αριστερά του υπόστεγου κ πίσω υπάρχουν  κατακόρυφα στοιχεία πλήρωσης (λιθοκτιστες μάντρες). Το υπόστεγο στεγάζει BBQ με πάγκους, νεροχύτη κλπ. Πως θα το δηλώνατε όλο αυτό; 

Με αναλυτικό σαν ημιυπαιθριο χώρο, όπως κ το στέγαστρο, τις μάντρες, το bbq κλπ; 

Σαν βοηθητικό χώρο με ΥΔ; 
 

Κάτι άλλο; 
 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων! 

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχει 3 πλευρές κλειστές και μια ανοικτή, θα το δήλωνα σαν υπόστεγο με αναλυτικό προϋπολογισμό, στον οποίο θα συμπεριλαμβανόταν και το BBQ και οι τοιχοποιϊες, δαπεδοστρώσεις-επικαλύψεις με πέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω κάτι για πρώτη φορά αλλά πιστεύω ότι σίγουρα έχει απασχολήσει πολλούς συναδέλφους (παρόλα αυτά δεν βρήκα σαφή απάντηση στο φόρουμ).

Σε οικοδομή εντός σχεδίου με ΟΑ, στον ακάλυπτο χώρο προβλέπονταν σύμφωνα με τις κατόψεις της ΟΑ αρχιτεκτονικές προεξοχές 40εκ. Αυτές σήμερα σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας έχουν μετατραπεί σε βατούς χώρους (εξώστες) με κάγκελο στην άκρη του στηθαίου με μικρή συνολική αύξηση του πλάτους στα 45εκ. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί και πόρτες αντί για παράθυρα για πρόσβαση στο χώρο αυτό.

Το ερώτημα είναι πως αντιμετωπίζεται αυτή η παράβαση από την στιγμή που φαίνονται στην άδεια οι αρχιτεκτονικές προεξοχές.

-Θα πάει με αναλυτικό για τα πλακάκια και τα κάγκελα που έχουν μπει συν τα 5εκ. επιπλέον ως μπετόν κτλ (μαζί με τις πόρτες που έχουν δημιουργηθεί)?

Απαιτείται ΜΣΕ σε τέτοια περίπτωση? 

- Μπορεί να θεωρηθεί ότι αντί για αρχιτεκτονικές προεξοχές κατασκευάστηκαν εξ αρχής εξώστες? (οπότε πάνε με αναλυτικό και τα 45εκ και δεν απαιτείται ΜΣΕ)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Mια λοιπή παράβαση θα βάλεις και δεν απαιτείται ΜΣΕ. Η στατική λειτουργία τους είναι αυτή του προβόλου. Πολεοδομικά όπως το λες. Προβλέπονταν προεξοχές και έγιναν εξώστες. Οι εξώστες έχουν πλάτος μικρότερο των 2 μ οπότε απαλλάσσονται από τη ΜΣΕ. Για τον αναλυτικό τον οποίο θα βάλεις στο συρτάρι σου (ο νόμος δεν απαιτεί ανάρτησή του) βάλε ότι κατασκευή θες. Βάλε κάγκελα, παραπάνω οπλισμένο σκυρόδεμα, βάλε και πλακάκια. Ότι και να βάλεις πάνω από 15.000 Ε δεν βγαίνει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ @bomber για την απάντησή σου! Και το υπερυψωμένο κομμάτι (βάση) που οριοθετει το χώρο του BBQ και αυτό με αναλυτικό σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.