Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Καλημέρα!

Πως θα μπορούσε να υπολογιστεί η πολεοδομική παράβαση της αλλαγής της  θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση με αναλυτικό προϋπολογισμό; 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με κατηγορία 3 υπολογίζεται εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις. Δες τη σχετική παράγραφο της κατηγορίας 3.

γιδ)   αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, ή αλλαγή θέσης του προβλεπομένου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής  με  εσφαλμένη  αναστροφή  της  κάτοψης  σε  νόμιμη  θέση  και  με  την  προϋπόθεση,  ότι  δεν μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην παρ.10 του άρθρου  42,  η  ενημέρωση  του  φακέλου  της  οικοδομικής  άδειας  με  τις  μελέτες  του  υφισταμένου  κτιρίου, προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα κτιρίου, 

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την Εγκ2/31.5.2019 :

 Στις περιπτώσεις που συνυπάρχουν αυθαίρετες μικρές παραβάσεις με αυθαιρεσίες της παρ.5 του άρθρου 100 είναι δυνατή η σύνταξη αναλυτικού προϋπολογισμού για το σύνολο των αυθαιρεσιών (Κατηγορίας 3 και παρ.5 του άρθρου 100) προκειμένου να υπολογιστεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο.

Αν έχω μικρές παραβάσεις κατ. 4 με προϋπολογισμό συν  μετατόπιση κτιρίου συν μετατόπιση θέσης ανοιγμάτων μπορώ να βάλω και τις δυο τελευταίες περιπτώσεις με αναλυτικό;

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς.

Θα βάλεις και τις παραβάσεις της Κ3 στον αναλυτικό.

Προσοχή όμως όταν δηλώσεις κατηγορία στο σύστημα , να μην τα  δηλώσεις σαν Κ3 , γιατί δεν θα σου βγάλει τα σωστά αρχεία που θα πρέπει να ανεβάσεις.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, zazeng said:

Η μετατόπιση κτιρίου δεν θα πρέπει να πάει με μια λοιπή μόνη της;;;

Γιατί το λες αυτό; Η μετατόπιση στην Κ3 δεν υπάγεται;

 

2 ώρες πριν, Skrats said:

Το θέμα είναι πως υπολογίζεις με αναλυτικό την μετατόπιση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτεί.

Απλά θα εντάξω την μετατόπιση (Κ3) σε 1ΛΠ που θα έχω ούτως η άλλως.

Όλες αυτές οι διευκρινίσεις (εγκύκλιος 2) έγιναν με σκοπό να διευκολύνουν την διαδικασία και πέρα  του ότι ελέγχονται και γενικότερα για την νομιμότητα σαν εγκύκλιοι , έχουν και σοβαρές παραλείψεις.

Προσωπικά θα την ακολουθήσω (εγκύκλιο2) και θα βάλω την Κ3 μαζί με την ΛΠ , χωρίς προυπολογισμό.

Ούτως ή άλλως όπως έχω δηλώσει και σε άλλες αναρτήσεις , προυπολογισμούς δεν ανεβάζω ποτέ... γιατί δεν είναι  απαιτούμενο.

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Θα επιμετρήσω την κατασκευή της θεμελίωσης και υπολογίσω  στον αναλυτικό προϋπολογισμό. Εγώ τον συντάσσω και τον διατηρώ μόνο σαν αρχείο στον υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς επειδή δεν

5 ώρες πριν, Skrats said:

Το θέμα είναι πως υπολογίζεις με αναλυτικό την μετατόπιση.

να ρωτήσουμε αυτούς :D
https://www.news247.gr/viral/i-apisteyti-metafora-ktirioy-7-600-tonon-stin-roymania-pano-se-rages.6514381.html
 

@karanus η εγκύκλιος εδώ 'ερμηνεύει΄ το προφανές, ότι μια εκσκαφή 80εκ εμπίπτει τόσο στην κ3, όσο και στην 100.5, άρα δεν αλλοιώνεται το πρόστιμο προς τα κάτω αν τα συμψηφίσεις (βασικά αν το βάλεις κ3 το αλλοιώνεις προς τα πάνω). Παρόμοια και μια αποθήκη <15τμ μπορεί να συμφέρει να την βάλεις με μ².

Προσωπικά έτσι το αντιμετώπιζα και πριν την εγκύκλιο.

Για τη μετακίνηση κτιρίου δεν μπορώ να πω το ίδιο (ότι εμπίπτει και στα δύο), εφόσον δεν έχει προϋπολογισμό.
Μια φορά την έχω βάλει με λοιπή παράβαση για να μπορέσω να βάλω την παλαιότητα προ 1975 και να την εντάξω και αυτή στο παράβολο της Κ1. (Δεν συνδυάζεται με άλλη κατηγορία αυτή η παλαιότητα).
Άσε που αν δεις τι προϋπολογισμό έχουν αυτές οι μετακινήσεις κτιρίων..... δεν μας φτάνουν όλες οι λοιπές που έχουμε βάλει μέχρι τώρα και οι τρεις μας!!! :P

edit: 

17 λεπτά πριν, Skrats said:

Θα επιμετρήσω την κατασκευή της θεμελίωσης και υπολογίσω  στον αναλυτικό προϋπολογισμό. Εγώ τον συντάσσω και τον διατηρώ μόνο σαν αρχείο στον υπολογιστή.


καλή ιδέα αλλά και μπάζωμα στην αρχική θέση πρέπει να βάλεις!!!

ξαναedit: 'θεωρητικά' μιλώντας την εκσκαφή πρέπει να βάλεις μόνο, η ίδια η θεμελίωση είναι νόμιμη, απλά σε άλλη θέση - πλάκα κάνω προφανώς η θέση μου παραμένει η ίδια, η εγκύκλιος δεν είναι νόμος για να εκμεταλλευτούμε τόσο εύκολα το λεκτικό της (αντιπαράδειγμα η πατάτα με την κύρια κατοικία των ειδικών ομάδων)

Edited by zazeng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.