Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι διαστάσεις τους και μετατοπίστηκαν λόγω της επέκτασης θεωρώ πως όχι δεν θεωρείται παράβαση.

Edited by The.Engineer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 9/4/2021 at 2:37 ΜΜ, The.Engineer said:

Εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι διαστάσεις τους και μετατοπίστηκαν λόγω της επέκτασης θεωρώ πως όχι δεν θεωρείται παράβαση.

ευχαριστώ

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα σας.

Ήθελα την βοήθεια σας στο εξής ερώτημα.

Εχω περίπτωση διώροφου κτίσματος με σύσταση Ο.Ι. καθ'οροφο (άδεια του 99) όπου ο όροφος εξυπηρετείται απο εξωτερική ανοιχτή κλίμακα οπλισμένου σκυροδέματος (δηλαδή ξεκινάει απο στάθμη εδάφους και τελειώνει στο δάπεδο ορόφου). Η σκάλα, σε σύγκριση με την άδεια, έχει μετατοπιστεί και μεγαλώσει. Πως αντιμετωπίζω την παράβαση αυτή? Ως Υ.Δ./Υ.Κ. ή αναλυτικό (έψαξα και στα προηγούμενα post αλλά είδα οτι οι απόψεις διίστανται)

Edited by Louk
Link to comment
Share on other sites

@Louk Υπέρβαση δόμησης δεν είναι. Σε άδεια του '99 έχει σίγουρα μετρήσει στην κάλυψη. Κανονικά είναι υπέρβαση κάλυψης. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε γεωτεμάχιο οικισμού κάτω των  2000 κατοίκων κατασκευάσθηκε μεταλλικό υπόστεγο επιφανείας περίπου 70 τμ, με κλειστές τις 3 πλευρές με πάνελ. Η χρήση του είναι αποθηκευτικός χώρος και στάθμευση των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών οι οποίοι μένουν σε ανεξάρτητη όμορη ιδιοκτησία. Μπορεί να υπολογισθεί με αναλυτικό αυτή η κατασκευή;

 

Link to comment
Share on other sites

Στον  ανωτέρω  τρόπο  υπολογισμού  του  ενιαίου  ειδικού  προστίμου  υπάγονται  επίσης  αυθαίρετοι  ημιυπαίθριοι  χώροι, στέγαστρα, κιόσκια, ....

Δεν βλέπω να μπορείς να το υπάγεις σε κάποια από τις παραπάνω αναφερόμενες κατασκευές του άρθρου 100.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας

 

Σε πολυκατοικία 4 διαμερισμάτων, στα 3 απο αυτά έχουν κατασκευαστεί εξώστες με υπέρβαση επιφάνειας >20%. Η αυαθίρετη προέκταση αφορά το μήκος εξώστη (5,00μ αντί του προβλεπόμενου 1,90μ) έχοντας κρατήσει το ίδιο πλάτος (1,20<2,00μ.)

Εφόσον δεν μπορούν να υπαχθούν στην Κατηγορία 3, το πρόστιμο του θα υπολογιστεί βάσει αναλυτικού προϋπολογισμού, όπως προβλέπεται απο το αρθ.100.

1) Μπορούν οι ιδιοκτήτες των 3 διαμερισμάτων να κάνουν κοινή αίτηση και να επιμεριστούν το πρόστιμο που θα προκύψει απο το σύνολο υπέρβασης επιφάνειας εξώστη και στους 3 ορόφους (λογικά 250€, που λόγω προσαύξησης είναι 300€) ή θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά φύλλα καταγραφής ανα όροφο?

2) Ανήκουν στην εξαίρεση της περίπτωσης γ του αρθ.2 του ΦΕΚ Β 1643/11-05-2018 "αυθαίρετες κατασκευές προβόλων οι οποίοι προεξέχουν έως 2 μέτρα", οπότε και δεν απαιτείται η εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η εγκ 2 αναφέρει οτι αυθ κατ 3 εφοσων υπάρχουν μαζί με αυθαιρεσίες αναλυτικού προυπ, μπορούν ΟΛΕΣ μαζί να συνυπολογιστούν στον αναλυτικό ..

Εχω μια αποθ ΚΑΤ 3, 4τμ και μερικά κιόσκια προστεγάσματα περιτοίχιση οικοπέδου κλπ .και θέλω να τα βάλω ΌΛΑ ως μια λοιπή παράβαση.. Είναι ΕΝΑ και μοναδικό φυλλο καταγραφής και θέλω ΜΙΑ λοιπή παράβαση ..αλλά δεν το δέχεται χωρίς επιλογή κατηγορίας..να βάλω ΚΑΤ 4 ; ΘΑ ζητά μετά και διαγράμματα κάλυψης τομές κλπ; 

Link to comment
Share on other sites

@MHD

Σωστά, να προχωρήσεις σύμφωνα με όσα γράφεις.

Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:

On 20/4/2021 at 5:30 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

[...] το ΤΕΕ έχει εγγράφως δηλώσει ότι, "....την ευθύνη κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών έχει ο διαχειριστής μηχανικός κάθε δήλωσης και όχι το ίδιο κ.λπ."!!!

Οπότε συστήνω, αφού μελετήσεις προσεκτικά το Ν.4495/2017 κατόπιν μόνος σου θ' αποφασίσεις ποια είναι τα αναγκαία και απαραίτητα δικαιολογητικά για την εξειδικευμένη περίπτωση που υπαγάγεις σε αυτόν, τα οποία θα συγκεντρώσεις και θα υποβάλλεις.[...]

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.