Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Στην ουσία του είναι καθαρά συμβολαιογραφικό το ζήτημα και θα έπρεπε να λύνεται χωρις πολλά πολλά, αλλά στοίχημα ότι θα μπερδευτούνε κ θα ψάχνουν να δουν ποιος πήρε τα 10τμ.....

Στα δικά μας δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το τσουβαλιασεις με τις ππ του διαμερίσματος αν είναι ξεχωριστές ΟΙ. Θέλει δικό του φύλλο καταγραφής κ τικάρισμα (ή μια λοιπή για να μη σου βγάζει λάθος αρχεία το σύστημα). Θα κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά είναι η θυσία για να εξευμενιστεί ο υποθηκοφύλαξ.

Από την άλλη αφού ρυθμίζεις την ΟΙ σου δίνεται η δυνατότητα να τα περιγράψεις όλα στην τεχνική έκθεση χωρίς να ρυθμίσεις κάτι (θα μου πεις τι θα ανεβάσεις στην ταυτότητα...*). Δεν ξέρω ενδεχομένως να πιάσει.

Άμα ρυθμίσεις στην ταυτότητα πάει ωραία +20μ² με την άδεια -10μ² με την τακτοποίηση. Πιθανόν κ να έχει νόημα είτε το ρυθμίσεις είτε όχι να το κάνεις έτσι. Λογικά οποίος μηχανικός κ να το δει θα καταλάβει τι έκανες κ γιατί κ θα το δεχτεί. Οι υπόλοιποι δεν θα το καταλάβουν κνθα το δεχτούνε γιατί είναι γραμμένο καλά.

Edited by zazeng
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  Κατ' αρχας, δεν βλεπω  να εχει  διαφορετικη χωροθετηση.

Θα ειχε ΔΔ υπο την προυποθεση  οτι "ενωσε τις ΘΣΑ ανα δυο..."

 Αυτες τις  25   ΘΣΑ, οπως τις δειχνει η αδεια,  τις υπηγαγε στο νδ   1024/71.

 Τις εδωσε χιλιοστα, τις εχει μεταγραψει  σαν ΟΙ..

Κακως η ΥΔΟΜ δεχθηκε μια κατοψη για 25 ΘΣΑ με εμβαδον 20 τμ. καθε μια.

 Ηταν φανερό  οτι χρειαζονταν υπογειο 500 τμ πλεον αλλων πόσων τμ. για διαδρομους και εισοδο εξοδο, πλεον λεβητοστασίου κλπκλπ.

ή  εδειξε ΘΣΑ με πλατος  καθε μιας 2,5 και μετα τις ενωσε;;;

[βλεπω και κατι αποθηκες στο σχεδιο σου...αυτες τι εγιναν;]

Εν τελει, με αριθμηση απο το 1 εως το 25, ολοι θα ψαχνουν να βρουν τι εγιναν οι υπολοιπες... και τα χιλιοστα τους.

 

   Εν τελει, δξ τί προβλημα  εχει.

Ξαναδες τα συμβολαια...την δηλωση και την κατοψη του νδ  1024 που καθεσε στην ΥΔΟΜ

και στο ΚΑΕΚ του οικοπεδου τις ΟΙ με τα χιλιοστα τους..

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@zazeng το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από το μηχανικό που έχει γράψει λάθος εμβαδό. Το συμβολαιογραφικό πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το εμβαδόν στην σύσταση. Οπότε μοναδική οδός, η μονομερής τροποποίηση. Θα πρέπει να βρω κάτι για το αρθ.98 που θα εξασφαλίζει την υπαγωγή με τα γνωστά (εκ κατασκευής, εντός νόμιμου όγκου, 10ετία, δικ.αποφαση) και χωρίς να αυξάνει τα πρόστιμα. Παράλληλα θα πρέπει να έχω μια "πράξη" για την ΗΤΚ που να αιτιολογεί τα -10τμ.

@dimitris GM Διαφορετική χωροθέτηση πράγματι δεν έχει. Υπερβάσεις δεν έχει. Τίποτα δεν έχει. Το μόνο που έχει είναι η εσφαλμένη αναγραφή του εμβαδού στα σχέδια. Γράφει 20τμ, μετράμε 10τμ. Το 20 ακολουθεί παντού....  Σχέδια πολεοδομίας, ΣΟΙ, Τιτλους, Κτηματολόγιο, Ε9... Θέλω να βρω κάτι ώστε να είναι εφικτή η μονομερής τροποποίηση.

Τι θα κάναμε σε περίπτωση που εμφανιζόταν διαμέρισμα διαστάσεων 10*10μ και εμφανιζόταν παντού ως 200τμ; 

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, jbosdas said:

Τι θα κάναμε σε περίπτωση που εμφανιζόταν διαμέρισμα διαστάσεων 10*10μ και εμφανιζόταν παντού ως 200τμ; 

Θα εκδίδαμε ηλ. τα. ως νομίμως υφιστάμενο και απλά στα σχόλια θα γράφαμε ότι σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση το εμβαδόν είναι 100 τ.μ. 

* Για καλοπληρωμένες ΗΛ.ΤΑ. θα μπορούσαμε να έχουμε και έξτρα σάλτσα επεξηγήσεων: π.χ. στην τάδε κάτοψη αναγράφεται εκ παραδρομής 200 τ.μ., το οποίο είναι προφανώς λανθασμένο, καθώς τόσο κατά την επιτόπια εμβαδομέτρηση, όσο και από την εμβαδομέτρηση επί των σχεδίων της οικοδομικής άδειας και της ΣΟΙ, προέκυψε ακριβώς 100 τ.μ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, jbosdas said:

Τι θα κάναμε σε περίπτωση που εμφανιζόταν διαμέρισμα διαστάσεων 10*10μ και εμφανιζόταν παντού ως 200τμ; 

Το συμβολαιογραφικό πρόβλημα είναι ότι τα νοτόρια θεωρούν τις συστάσεις κάτι σαν τις πλάκες του Μωυσή, οι οποίες δεν μπορεί να έχουν σφάλμα.

Άρα από κάπου τα έχεις πάρει ή κάποιος στα πήρε, τέλος πάντων φερτους όλους να υπογράψουν.

Περσινη περίπτωση όροφος 10*10 με ένα διαμέρισμα κ κλιμακοστάσιο. Στη σύσταση το διαμέρισμα 100τμ. Τελικά δεν έγινε η μεταβίβαση. Ευτυχώς πληρώθηκα.

Κ να βρεις συμβολαιογράφο που θα το καταλάβει, δεν θα το καταλάβει ο υποθηκοφύλακας.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Το σενάριο "φερτους όλους να υπογράψουν" δεν ειναι εφικτό. Μιλάμε για 97 οριζόντιες και δεν ξερω και γω  πόσους ιδιοκτήτες...  Πάμε για μονομερή, πάμε να μεταβίβαση ιδιοκτησίας. Το θέμα ειναι πως θεραπεύεται ένα τόσο εξόφθαλμο σφάλμα.

Link to comment
Share on other sites

Εσύ θεωρητικά δεν έχεις να κάνεις τπτ απολύτως, εκτός ίσως από ενημέρωση της κάτοψης της άδειας με το σωστό εμβαδό για να έχεις πράξη για το -10. Αυθαιρεσία δεν υπάρχει, ένα προφανές αριθμητικό λάθος μόνο.

Στον υποθηκοφύλακα θα παιχτεί, καλύτερα να τη συμφωνήσετε μαζί του από πριν την όποια λύση (πιστεύω τη ΔΧ θα τη δεχτεί)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω να κάνω μια ερώτηση που δεν την έχω βρει πουθενά.

Γνωρίζω ότι η κατασκευή αυθαίρετου Η/Χ υπολογίζεται με αναλυτικό. Πώς όμως υπολογίζεται;

Μια συνήθη περίπτωση που βρίσκω είναι να έχουμε πέργκολα στην οικ. άδεια που στην πράξη την έχουν επικαλύψει από πάνω με ξυλεία για παράδειγμα ή με οποιοδήποτε άλλο υλικό. Πώς θα γίνει ο υπολογισμός ώστε να βγει ο αριθμός παραβάσεων;

- Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπολογίζαμε μόνο την επικάλυψη, αφού η πέργκολα υπάρχει στην άδεια; Στις επικαλύψεις το Παράρτημα Β έχει μόνο ξύλινες στέγες με κεραμίδι.

- Σε έναν εξ ολοκλήρου αυθαίρετο Η/Χ από ξύλο και επικάλυψη κεραμίδι θα υπολογίζαμε την πέργκολα του Παραρτήματος Β (η οποία πολλές φορές βγάζει μεγάλο προϋπολογισμό με τα κ.μ.) και μετά την επικάλυψη από κεραμίδι;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, αν κατάλαβα περιγράφεις αυθαίρετο η/χ και μετατροπή πέργκολας σε στέγαστρο, αμφότερα αποτελούν λοιπές παραβάσεις. Αν ο  η/χ ειναι απο συμβατική κατασκευή βάλε δάπεδο από σκυρόδεμα, δαπέδο πχ. πλακάκια, τοιχοποιίες σοβατίσματα και χρωματισμούς και έχεις μία εκτίμηση. Στην 2η περίπτωση με την επικάλυψη της πέργκολας αν και είναι υπερβολικό να ξαναχρεώσεις την πέργκολα εκ νέου θα μπορούσες να βάλεις κάτι παρεμφερές πχ. την ξύλινη στέγη. Διαφορετικά ακόμα και αν χρεώσεις όλη την πέργκολα εκ νέου, αν στο τέλος είσαι κάτω από τα 15 χιλ ευρώ, προσωπικά δεν βλέπω κάτι το μεμπτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.