Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Καλημέρα, για τον αναλυτικό σε αυτό το υπόστεγο, βάση ΑΤΟΕ έβαλα τις τοιχοποιίες από τσιμεντόλιθους και τούβλο/σεναζ. Την στέγη στον κωδικος :15.04, είναι όμως εντάξει ως εδώ και τέλος?

 

Με προβληματίζει το πάνελ και οι Σιδερένιες δοκοί που δεν έβαλα. Το πάνελ θα μπορούσε να μπει στο 4.12 του ΑΤΟΕ?

 

Ξέρει κανείς τιμές εμπορίου για κολώνα 20*20εκ και 7μ ύψος?

 

Ευχαριστώ πολύ

 

post-90296-0-55418200-1517396062_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ιδανική κατασκευή για μελέτη στατικής επάρκειας (είναι  και το νούμερο ένα θέμα στο ν. 4495). Άντε να βγάλεις άκρη με μεταλλική κατασκευή τύπου "Μήτσος ο μάστορας όλα τα φτιάχνω", τσιμεντόλιθοι και τούβλα, όλα ένα.

 

Για τον αναλυτικό αν δεν μπορείς να εντάξεις ακριβώς σε κατηγορία από τον πίνακα αναλυτικών εργασιών, βάλε κατ αποκοπή. Κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Εξάλλου έχεις περιθώριο μέχρι 15.000 Ε προυπολογισμό, τον οποίο δεν θα ξεπεράσει μια τέτοια κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

χαχα σωστός!!!! Ευτυχώς είναι 4178 και δεν θα ασχοληθώ με στ. επάρκεια ....στον άνεμο ας πούμε!

Άλλη ερώτηση πάλι 4178 : κλείσιμο περιμετρικά, εξώστη/πρόβολο* υπερυψωμένης κατοικίας κατά 1,10μ και δημιουργία χώρου ελεύθερου ύψους 95εκ αν θα βάλω στον αναλυτικό αυτή την κατασκευή ή σε Υ.Δ.Χ.Μ.Σ. 

*Στην πραγματικότητα είναι η/χ που υπολογησα στον αναλυτικό προυπολογισμό.

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! διαφορετικη τελειως διαρρυθμιση εσωτερικα κατοικιας μονοοροφης σε συγκροτημα τουριστικων καταλυματων χωρις να παραβιαζονται μεγεθη της θελει ρυθμιση??αποτελει αυθαιρεσια?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

θα ήθελα αν μπορείτε 2 διευκρίνισεις.

  1. Όταν λέτε στο φόρουμ πάει με αναλυτικό εννοείται προυπολογισμό?
  2. Τον αναλυτικό προυπολογισμό τον ανεβάζουμε/συμπληρώνουμε κάπου στο σύστημα ή τον υπολογίζουμε μόνοι και αναλόγως σημειώνουμε το πλήθος των λοιπών παραβάσεων(ακόμη δεν έφτασα σε σημείο να μπορώ να ανεβάσω αρχεία στο σύστημα-πληρωθεί το παράβολο)?
Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Architect90

 

8.  Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδο- μικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφι- στάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενή- ντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιου- δήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος.

 

Τώρα για μονοόροφη κατοικία δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μηχανολογικά σχέδια μπορεί να είναι αυτά που έχουν μεταβληθεί.

Μάλλον δεν υπάρχει παράβαση.

Τώρα η ιδιότητα του σαν τουριστικό κατάλυμα , που έχει να κάνει με ΕΟΤ, άδεια λειτουργίας κλπ, ίσως για "εποπτικούς λόγους" 1 ΛΠ (λοιπή παράβαση).

 

Astrolavos

Όπως το απαντάς το 1 δηλ. αναλυτικός προυπολογισμός.

 

......τον υπολογίζουμε μόνοι και αναλόγως σημειώνουμε το πλήθος των λοιπών παραβάσεων.....  Ναί έτσι.

Edited by karanus
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα! διαφορετικη τελειως διαρρυθμιση εσωτερικα κατοικιας μονοοροφης σε συγκροτημα τουριστικων καταλυματων χωρις να παραβιαζονται μεγεθη της θελει ρυθμιση??αποτελει αυθαιρεσια?

αν ειναι εσωτερική διαρύθμιση αφορά μόνο την ιδιοκτησία, χωρις να επηρεάζει τίποτα άλλο, όχι δεν αποτελεί παράβαση. 

 

14. Σε περίπτωση διαφορετικής διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, υφίσταται απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, αλλά ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να ενημερώσει το σχετικό φακέλου της άδειας για τη συντελεσθείσα αλλαγή διαρρύθμισης κατά τη σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Δήλωση Ν.4495/17 σε διαμέρισμα (αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία) Β ορόφου. Εκτός από τις υπόλοιπες αυθαιρεσίες έχει κατασκευαστεί αυθαίρετος φωταγωγός (υφίσταται σε όλους τους ορόφους της οικοδομής από την ανέγερσή της) σε χώρο που σύμφωνα με οικοδομική άδεια και σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας αποτελεί τμήμα διαμερίσματος, έχει μετρήσει δηλαδή σε δόμηση - κάλυψη. Αυτό δηλώνεται με κάποιο τρόπο (πχ λοιπή παράβαση) ή δεν υπάρχει υποχρέωση να δηλωθεί (ως χώρος εντός του νόμιμου περιγράμματος)? Προκειμένου να γίνει συμβολαιογραφική πράξη, να βγουν πιστοποιητικά ένφια κτλ θεωρούμε το εμβαδόν του  διαμερίσματος μειωμένο κατά τα τμ του αυθαίρετου φωταγωγού ή αφήνουμε το εμβαδόν ως έχει στο νόμιμο τμήμα του διαμερίσματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το φωταγωγό? Γνώμες?..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.