Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

Ναι αναφορικά με τη σκάλα, όχι με το υποκείμενο κλειστό εσωτερικό της εφόσον υπάρχει κάτι τέτοιο με τη μορφή συνήθως μιας αποθήκης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ πολύ, ναι σε κάποιο σημείο της είναι αποθήκη, οπότε λέω να χρεώσω αναλυτικό για τη σκάλα και ΥΔ για τον υποκείμενο χώρο .

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να έχει πρόστιμο 500 Ευρώ. Όλες οι αυθαιρεσίες κατηγορίας 1 υπολογίζονται με 250 Ε.

Για εποπτικούς καθαρά λόγους μπορείς να βάλεις σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής τη λοιπή παράβαση με μια γενική περιγραφή "αυθαίρετος Η.Χ και αυθαίρετη περίφραξη"

(εφόσον και η περίφραξη είναι προ 75).

Ευχαριστώ για την απάντηση, ναι νομίζω αυτό είναι το σωστό στην δική μου περίπτωση, εάν όμως δεν είχα αυθαίρετη περίφραξη, θα μπορούσα να βάλω 1Κ1 με πρόστιμο 250 ευρώ το εμβαδόν της κατοικιας + το εμβαδό του η.χ ? 

Link to comment
Share on other sites

Θα δίνατε βεβαιωση μεταβίβασης σε διαμέρισμα Ά ορόφου πολυκατοικίας που η μονη αυθαιρεσία ειναι η τοποθέτηση κιγκλιδώματος πανω στο μη βατό δώμα της κοινόχρηστης εισόδου ετσι ωστε αυτο να γινει βατό και να εχει πρόσβαση απο τον νόμιμο εξώστη που ειναι στην συνεχεία του. Δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης ούτε δομησης ούτε εξωστων; Αρα πληρούνται οι προδιαγραφές της βεβαίωσης. Πρεπει να γινει υπαγωγή για αυθαιρετο ; Τι νομίζετε;

Edited by APSP
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έχω Η/Χ που έκλεισε και έχει και 2 νέα παράθυρα στον τοίχο που χτίστηκε του Η/Χ. Βάζω ΥΔ και αναλυτικό για τα νέα παράθυρα ή θεωρώ ότι ότι γίνεται πάνω στον νέο τοίχο, έχει υπολογιστεί με την ΥΔ?

Ευχαριστώ!

 

 

αν έχω μετακίνηση παραθύρων και διαφορά στις διαστάσεις και νέα παράθυρα, βάζω κατ3 για μετακινήσεις-διαφορές και 1 λοιπή παράβαση-αναλυτικό για νέα παράθυρα, σωστά?

η κατ3 δεν είναι για νέα παράθυρα, μόνο υφιστάμενα?

 

 

Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

APSP

χορηγείς βεβαίωση, διότι όπως ορθά αναφέρεις δεν επηρεάζονται τα μεγέθη, δόμησης, κάλυψης, ύψους και χρήσης της οριζόντιας και του εξώστη της.

 

patty

Για το πρώτο ερώτημα σωστά το αναφέρεις ότι το πρόστιμο του αυθαίρετα κλεισμένου ΗΧ συμπεριλαμβάνει και τις όψεις του.

Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα, από το λεκτικό της κατηγορίας 3 δεν διαφαίνεται να περιλαμβάνεται η κατασκευή νέου ανοίγματος. Οπότε με αναλυτικό το νέο παράθυρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.