Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές με αναλυτικό προϋπολογισμό


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε περίπτωση εξ'ολοκλήρου αυθαίρετου χωρίς οικοδομική άδεια εντός σχεδίου, τους εξώστες που υπάρχουν σε αυτό θα τους υπολογίζατε με αναλυτικό προϋπολογισμό?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Nαι. Τους εξώστες τους βάζω σε αναλυτικό. Όχι όμως τα ανοίγματα καθώς περιλαμβάνονται στην επιφάνεια που 

θα δηλωθεί ώς ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πλήρουνται τα όρια και το σκέπαστρο είναι ξύλινο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν όρια ως προς το εμβαδόν θα το κοιτάξω. Αλλά επειδή στο μέλλον θα χρειαστούν νέες άδειες καταστηματος ίσως να δω πρώτα εκεί τι χρειάζεται για να μην έχουν θέμα. Γιατί σε έναν οποιοδήποτε έλεγχο φαντάζομαι ότι δηλώθηκε ως ημιυπαιθριος δεν είναι λάθος εκτίμηση.

Link to comment
Share on other sites

(Aπό μεταφορά. Pavlos33)

Καλησπέρα σας.

 Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με την ύπαρξη παραθύρων, καμινάδας και εξόδου απορροφητήρα σε αυλή γειτονικού σπιτιού.

 Το εν λόγω κτίσμα έχει καλύψει όλο το οικόπεδο προς τα πίσω και δεν υπάρχει πίσω αυλή, με αποτέλεσμα να υπάρχει στον πλευρικό τοίχο: συρόμενο παράθυρο τουαλέτας, ανοιγόμενο παράθυρο εσωτερικού δώματος (πάνω από το συρόμενο), έξοδος καμινάδας καυστήρα και έξοδος απορροφητήρα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο τοίχος “βλέπει” στην πίσω αυλή του εφαπτόμενου διπλανού (αριστερού) κτίσματος - βλ. φωτογραφίες. Τα κτίσματα βρίσκονται σε κοινό οικόπεδο και η άδειά τους είναι σίγουρα πρίν το 1990. Τι ορίζει ο νόμος σε αυτήν την περίπτωση?

 Σας ευχαριστώ.

1.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν επρόκειτο για νέα άδεια φυσικά θα απαγορεύονταν κάθε άνοιγμα στο όριο με γειτονικό ακίνητο βάσει κτιριοδομικού κανονισμού. Όμως στα πλαίσια τακτοποίησης, κατασκευές που έγιναν προ 28/7/2011 μπορούν να τακτοποιηθούν. Το αν κάποια στιγμή ο γείτονας θελήσει μέσω δικαστηρίων να προσβάλει είτε μια δήλωση τακτοποίησης ή να βγάλει ακόμη και αντισυνταγματικές κάποιες από τις διατάξεις του νόμου φτάνοντας μέχρι το ΣτΕ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο μηχανικός που θα αναλάβει την τακτοποίηση αρκεί να έχει ενεργήσει σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου (4495/17 & 4546/18)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση ελέγχου από την πολεοδομία, θα κληθεί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει πρόστιμα ή θα πρέπει να χτίσει και τα παράθυρα? Δικαιούται ο γέιτονας να χτίσει ή να
"εμποδίσει" με κατασκευές τα παράθυρα με κατασκευές?

Edited by manos____
Link to comment
Share on other sites

Εδω συζητάμε για τακτοποιήσεις αυθαιρέτων. Το τι μπορεί να πετύχει ο γείτονας στα δικαστήρια αυτό είναι άλλη συζήτηση. Το αν ο γείτονας χτίσει χωρίς άδεια θα έχει προφανώς και αυτός κάνει αυθαίρετες κατασκευές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.