Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17 ] Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

Φύλλο + Συμβολαιογράφος εναντίον κάτοψης; 2-1 κερδίζει η κατοικία. Αν και για να ακριβολογούμε η άδεια έχει σφάλμα αν είναι όπως τα λες και πιθανόν το προβλεπόμενο είναι να αναθεωρηθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

17 ώρες πριν, Elena Stefanaki said:

Καλησπέρα , θα ήθελα πάλι τη γνώμη σας. Έχω ένα ισόγειο κτίσμα εκτός σχεδίου . Το φύλλο αδείας το αναφέρει ως κατοικία , η κάτοψη αδείας όμως το γράφει αποθήκη. Έχω ένα συμβόλαιο επίσης του 2000 που το αναφέρει επίσης κατοικία. Θέλω να το εντάξω στον 4495 για κάτι μικρο παραβάσεις που έχει. Να το θεωρήσω ότι ήταν κατοικία ή αποθήκη οπότε να του υπολογίσω και την παράβαση αυτής της αλλαγής χρήσης με τον μειωτικό συντελεστή?

Ευχαριστώ

 

 

καταρχήν θα ανοίξεις το σχέδιο "διάγραμμα κάλυψης" και θα μελετήσεις αν ο χώρος έχει προσμετρηθεί στην πραγματοποιούμενη δόμηση του οικοπέδου, αν ναι τότε οι πιαθνότητες να πρόκειται για κατοικία αυξάνονται πάρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά. Σε ο.ι. α ορόφου που είναι στη άδεια κατοικία και στη σύσταση επίσης, είναι τώρα δικηγορικό γραφείο. Το θεωρώ ως αλλαγη χρήσης από κύρια σε κύρια με αναλυτικό για τη ρύθμιση?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί οι δικηγόροι (λογιστές, μηχανικοί κ.λπ.) απαγορεύεται να έχουν έδρα χώρο κατοικίας;

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, sissy_arch said:

Όχι.αυτο σημαίνει δε λεω τπτ κ προχωράω με τα άλλα;

Και να το πεις δεν έχεις να κρύψεις κάτι,ο Ιάσονας εννοεί ότι τα γραφεία ιδιωτών όπως και τα ιατρεία εδρεύουν ελεύθερα σε κατοικίες άρα αυτό δεν συνεπάγεται (δεν έχεις) αυθ.αλλαγή χρήσης.😀

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Υπόγειο σε οικοδομική άδεια με τίτλο "Ισόγεια οικοδομή με υπόγειο" εντός ζώνης οικισμού. Στην πραγματικότητα από την μία πλευρά παραμένει υπόγειο, από την πίσω πλευρά το υπόγειο είναι ισόγειο. Στο ισόγειο έχουν κατασκευαστεί δύο διαμερίσματα. Όλα ανήκουν σε έναν ιδιοκτήτη. Πως θα το προσεγγίζατε στην δήλωσή σας? Μία θα είναι η δήλωση ή δύο? Τα τ.μ. θα μπουν στους χώρους κύριας χρήσης με τικαρισμένο το κουτάκι της αλλαγής χρήσης ή όχι? Και οποιαδήποτε άλλη συμβουλή, είναι ευχάριστα αποδεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Στο ακίνητο υπάρχει σύσταση; Αν όχι τότε μια δήλωση για όλο το κτίριο. Αν ναί τότε μία δήλωση για κάθε ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Αν η αποκάλυψη του υπογείου οφείλεται αποκλειστικά σε ξεμπάζωμα και έχει τηρηθεί η στάθμη του υπογείου τότε υπολογίζεται με ΥΔ μειωτικού συντελεστή + 1 λοιπή παράβαση για το ξεμπάζωμα. Αν η οικοδομή έχει θεμελιωθεί ψηλότερα με αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι προϋποθέσεις του υπογείου τότε ΥΔ χωρίς μειωτικό. Το κουτάκι αλλαγής χρήσης δεν το τσεκάρεις. Αφορά περιπτώσεις εκτός σχεδίου όπου υπάρχει υπέρβαση συντελεστή για συγκεκριμένη χρήση.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.