Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17 ] Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα!Έχω πελάτη ο οποίος λειτουργούσε την οικοδομή του η οποία είχε άδεια ως κατοικία ως ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αλλά παράνομα (μαύρα).η χρήση δεν απαγορεύεται ούτε από τους όρους δόμησης ούτε από τις χρήσεις γης.Θέλει φέτος να βγάλει σήμα ΕΟΤ για να μπει στην booking κτλ..Το τακτοποιώ ως αλλαγή χρήσης ή θα πρεπε να λειτουργεί νόμιμα πριν το 2011?

Link to comment
Share on other sites

Για να τακτοποιήσεις οτιδήποτε είναι προφανές ότι πρέπει να έχει συντελεστεί πριν το 2011.

Αλλίως πας με άδεια εφόσον επιτρέπεται.

Τώρα στην περίπτωσή σου δεν ξέρω αν απαιτείται αλλαγή χρήσης.

Δες και τα παρακάτω σχετικά:

http://www.michanikos.gr/topic/8133-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%AC/

http://www.michanikos.gr/topic/22790-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%83/

Link to comment
Share on other sites

Έγινε αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα (ψιλικατζίδικο) περίπου το 1980. Ο υπάλληλος στην πολεοδομία μου είπε να το περάσω ως μια παράβαση γιατί σύμφωνα με το άρθρο 100 παρ.7 αναφέρει "Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από βοηθητική σε κύρια εντός νομίμου περιγράμματος, υπολογίζεται η υπέρβαση συντελεστή δόμησης που προέκυψε λόγω της αυθαίρετης αλλαγής και δεν υπολογίζεται ο συντελεστής αλλαγής χρήσης του παραρτήματος Α".

Αφού η αποθήκη μετράει κανονικά στη δόμηση, δεν έχουμε υπέρβαση... Και επίσης δεν υπολογίζεται ο συντελεστής αλλαγής χρήσης...

Ισχύουν τα παραπάνω και να το λάβω όντως ως μια παράβαση ή πρέπει να τα περάσω κανονικά ως δόμηση και αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Μια λοιπή παράβαση θα βάλεις για αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια και αυτό διότι μπορεί να χρειαστεί στο να αποδείξεις τη νομιμότητα. Στην τεχνική έκθεση γράψε τα σχετικά ώστε να φαίνεται η αλλαγή χρήσης, η τρέχουσα χρήση και η επιφάνειά της.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε iraklis55, προφανώς ο συνάδελφος της πολοεοδομίας  βασίζεται στη παρ. 7 του άρθρου 100. Δεν βασίζεται όμως σε αυτό που αναφέρετε (που είναι στο τέλος) αλλά   σε αυτό που αναφέρεται στην αρχή της παρ. 7.

Καλύτερα βέβαια θα ήταν να αναφερόμαστε στην γενική περίπτωση της παρ. 5, όπου γίνεται αναφορά απο Β σε Β ή από Κ σε Κ χωρίς ΥΔ και με οποιοδήποτε προυπολογισμό.

Άρα η απάντηση (το αποτελεσμα τουλάχιστον...) είναι σωστή. Εσείς έχετε αλλαγή απο Κ σε Κ. Βέβαια να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή, σύμφωνα με εγκύκλιο του 4178- δεν καταλογίζεται ως παράβαση αν συντελέστηκε προ της ισχύος του ΓΟΚ85.

Edited by maximos
Link to comment
Share on other sites

Μια λοιπη θα βάλεις εφοσον δεν εχεις προσαυξηση δόμησης και θα κανεις αναφορα στην τε για το τι ακριβως έγινε. Στα υπόλοιπα, ο σχετικος συντελεστής εφαρμόζεται αν το παμε αναλογικά με τον προκατοχο 4178 μονο σε περιπτωσεις αναλογες του παραδείγματος τις εγκυκλίου 4 του νόμου..αν εχει αλλαξει κατι ας με διορθώσει καποιος αλλα δεν νομίζω.

 

Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

πως θα αντιμετωπίζατε μια αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από Κ.Χ σε Β.Χ. Πρόκειται για μετατροπή τμήματος ισογείου (σε 2όροφο κτίριο κατοικιάς) από κατοικία σε χώρο στάθμευσης , εντός σχεδίου.
Επίσης, λόγω πλάτους δρόμου τυπικά δεν επιτρέπεται χώρος στάθμευσης. Υπάρχει θέμα σε αυτό ως προς τη τακτοποίηση;
Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Ο χώρος στάθμευσης δεν θα μετρούσε στη δόμηση όταν στα πλαίσια οικοδομικής άδειας είχε μελετηθεί ως τέτοιος και δεσμεύονταν συμβολαιογραφικά για τη χρήση αυτή. Στα πλαίσια της τακτοποίησης έχουμε ένα ισόγειο χώρο που είναι μέσα στη δόμηση. Μπορεί κατά κτιριοδομικό ο χώρος να είναι βοηθητικής χρήσης, αλλά για τις ανάγκες της τακτοποίησης και προκειμένου να απαλλαγείς από ένα χώρο κύριας χρήσης και μετέπειτα στον ΕΝΦΙΑ θα βάλεις μια λοιπή παράβαση για αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ και στην τεχνική έκθεση θα γράψεις ότι ο χώρος αυτός είναι βοηθητικής χρήσης, έχει τρέχουσα χρήση, χώρου στάθμευσης, επιφάνεια τάδε και για τον υπολογισμό προστίμου υπολογίστηκε ως μια ΛΠ για αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.