Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17 ] Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφε πέρα απο τις ιδιαιτερότητες της περίπτωσης, θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι σύμφωνα με αυτά που αναφέρονται στο τέλος της "τρίτης τελείας" του Παραρτήματος Α' στη σελίδα 3242, νομίζω πως δεν πρέπει, από την αρχή τουλάχιστο, να θεωρούμε δεδομένο ότι είναι όλο αυθαίρετο (αναφέρομαι γενικά).

Αν επρόκειτο για ένα εντελώς διαφορετικό κτίριο (εφαρμογή μελετών...) απο αυτό της άδειας ή αν το κτίριο βρισκόταν ολόκληρο σε μη νόμιμη θέση, τότε δεν το συζητάμε, είναι όλο αυθαίρετο.

 

Στο σημείο που προανέφερα γίνεται λόγος σχετικά, δηλαδή αναφέρεται για ποια ακριβώς τμήματα γίνεται η συγκεκριμένη θεώρηση "χωρίς Ο.Α." ("αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που.....")

Αυτό μεταφράζεται στο ότι: μας προσδιορίζει ποια ακριβώς είναι τα αυθαίρετα, αφού  στην ίδια  δήλωση δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα και τις δύο επιλογές, και "με Ο,Α." και "χωρίς Ο.Α."

Η αλλαγή χρήσης (για τη περίπτωση που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί...) θα αφορούσε νομίζω αλλαγή από Κ σε Κ χρήση και θα υπολογίζονταν με αναλυτικό (ήταν εντός ΣΔ), αν μάλιστα ήταν και προ 85 πιθανόν να μην αποτελούσε καν αυθαίρετη αλλαγή χρήσης.

Edited by maximos
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον

Στην δική μου περίπτωση το κτίριο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου και το αγροτεμάχιο έχει μια "στενόμακρη" μορφή.

Το κτίριο λοιπόν τοποθετήθηκε σε περιοχή που δεν μπορέι να κρατήσει τις προβλεπόμενες αποστάσεις, δηλαδή τοποθετήθηκε σε σημείο του αγροτεμαχίου 

με συνολικό πλάτος 21μ και δεν μπορεί να κρατήσει τα 15μ εκατέρωθεν (ή τα 10μ που απαιτούνται για αγροτική αποθήκη)

Συνεπώς όχι μόνο έχει μετακινηθεί ολόκληρο το κτίριο πάνω απο 20μ από τη νόμιμη θέση  (δεν συμπίπτουν τα περίγραμματα πουθενα) βρίσκεται και σε 

μη νόμιμη θέση, γι αυτό το βάζω όλο σαν Χωρίς Ο.Α.

 

Κατα τα λοιπά συμφωνώ με τα λεγόμενα σου !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η απορία για τις προηγούμενες αναρτήσεις είναι γιατί το σύστημα αφήνει ενεργό το "κουμπί' με την αλλαγή χρήσης , όταν επιλέγουμε χωρίς ΟΑ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,πρώτη φορά μου τυχαίνει περίπτωση αλλαγής χρήσης από κατάστημα σε κατοικία και θέλω τα φώτα σας. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων και αφορά σε κατάστημα που έγινε κατοικία εντός νόμιμου όγκου του. Θα υπολογιστεί με αναλυτικό σωστά? Και αν ναι, τι εργασίες θα υπολογίσω με τον αναλυτικό, τα ντουβάρια που έχτισε (τη διαρρύθμιση δηλαδή που έκανε εσωτερικά?). Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε φαντάζομαι θα έγιναν διαρρυθμίσεις, ίσως καποια αλλαγή στο WC, τροποποίηση Η/Μ-ύδρευσης-αποχέτευσης (ίσως) , πορτοπαράθυρα, δάπεδα κλπ

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε περίπτωση ΕΝΤΟΣ σχεδιου, όπου η άδεια βγήκε για καταστήματα, αλλα κάποια έγιναν κατοικίες. Ως καταστήματα το οικόπεδο έχτιζε περισσότερα τμ. Το προβλημα ειναι οτι έχουμε οριζόντιες ιδιοκτησίες, τις οποίες τις έχουν διαφορετικοί ιδιοκτήτες.

 

Εαν ήταν όλα μια ιδιοκτησία ενός ιδιοκτήτη, τότε δεν θα είχα προβλημα, γιατι απλά θα έβαζα τα παραπάνω τμ με τον συντελεστή αλλαγής χρήσης και τέλος.

 

Τώρα πως μπορώ να επιμέρισω τα υπερβάλλοντα τμ;;;

 

 

(παραπάνω τμ με τον συντελεστή αλλαγής χρήσης) x( ποσοστό  της  ΣΟΙ που θέλεις να τακτοποιήσεις).

Θα τα επιμερίσεις με βάση το ποσοστό κάθε σύστασης.

 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έγιναν όλα τα καταστήματα κατοικίες. Εάν ήταν όλα κατοικίες, θα μπορούσα να κάνω αυτό που λες, αλλά τώρα το κτήριο έχει και καταστήματα (νόμιμα) και κατοικίες (αυθαίρετη αλλαγή χρήσης).

 

Μία σκέψη είναι να πάει όλη η κατοικία με αλλαγή χρήσης, αλλά δεν το βλέπω τόσο δίκαιο.

Link to comment
Share on other sites

Αν υποθέσουμε ότι το ποσοστό εκάστης Ο.Ι. βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τη δόμηση που της αντιστοιχεί βάσει Ο.Α., τότε:

αφού υπολογίσουμε για κάθε Ο.Ι. την  επιτρεπόμενη δόμηση για χρήση κατοκίας με βάσει το ποσοστό της, την αφαιρούμε στη συνέχεια από τη συνολική υπάρχουσα δόμηση της Ο.Ι.. Αυτό που θα απομείνει νομίζω συνιστά την ΥΔ λόγω της ΑΧ και χρεώνεται με ΣΑΧ με δεδομένο ότι η επιτρεπόμενη δόμηση για μικτή χρήση εξομοιώνεται με αυτήν της κατοικίας.

Αν η επιφάνεια αυτή που θα χρεωθεί με ΣΑΧ είναι μικρότερη απο την πραγματική επιφάνεια της κατοικίας τότε η υπόλοιπη θα υπολογιστεί με αναλυτικό προυπολογισμό.

Edited by maximos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.